Nyheter:

Forbrukernytt: Et enklere liv på Lanzarote!

Let etter informasjon i Lanzaroteposten

Artikkelforfatteren er den som lager nettavisen Lanzaroteposten. Da får jeg mange spørsmål om både flypriser, lokal vin og annet som gjelder Lanzarote! Det er helt greit; jeg liker å være til hjelp når jeg kan.

Mye av det folk spør om har jeg skrevet om i tidligere i artikler i nettavisen Lanzaroteposten, avisen du leser nå. Svarene finnes ofte der. Mange vet at det er mulig å søke etter informasjon i Lanzaroteposten.

Når du leser Lanzaroteposten på en datamaskin vil det til høyre på skjermen, litt under velkommen-teksten stå SØK. I den kolonnen skriver du inn hva du søker etter, for eksempel VIN FRA LANZAROTE. Da vil alle artikler om vin fra Lanzarote dukke opp etter at du har trykket på dette tegnet på nettsiden:

På en mobiltelefon vil du som regel finne søketegnet langt nede på siden. Lykke til!

Husk at det ligger masse informasjon øverst på denne siden; ved å klikke på rubrikker som ser sånn ut:

Under Nødnummer ligger opplysninger om politi, brann, ambulanser, lege, tannlege med mer.
Under Aktiviteter på Lanzarote finner du informasjon om alle markedene på øya.
Lanzarote for nybegynnere gir deg tips om et bedre opphold på øya, og Alt om Lanzarote taler for seg selv!
På en mobiltelefon ligger disse rubrikkene under de tre vertikale strekene øverst til venstre på siden.

Bruk av norsk mobil på Lanzarote

Mange av de norske som tilbringer vinteren på Lanzarote har sagt farvel til sin spanske telefon.  De bruker den norske mobilen akkurat som hjemme på grunn av nye og rimelige brukerregler i EU/EØS når man ringer andre norske telefoner.

Problemer kan oppstå dersom man skal ringe sine spanske venner, bestille bord på en restaurant eller kontakte et spansk firma med den norske mobilen. På mottakers mobil dukker det da opp et nummer med 12 siffer, for de fleste totalt ukjent, og trenden er den samme her som i Norge:
Dette er et ukjent utenlandsk nummer, det kan være svindel, og da tar man ganske enkelt ikke telefonen. Da lønner det seg å bruke firmaets Facebook-konto eller andre telefontjenester som du kan lese om lenger ned i artikkelen.

Når jeg som har en spansk mobiltelefon skal svare på en norsk melding ved selv å sende en melding, vil det koste meg noen kroner. Greit det, men når det noen ganger blir fem til ti meldinger som må besvares hver dag, blir det dyrt.

Det anbefales derfor å installere appen WhatsApp på sin mobiltelefon som gjør at telefonsamtalene og meldingene er gratis over hele verden…men da må den som ringer og den som tar i mot være på nett. (WhatsApp er eid av Facebook, men man trenger ikke være på Facebook for å bruke appen). Er du på Facebook kan man bruke Facebooks Messenger-system til å ringe gratis og sende meldinger hvor og når du vil. Er man ikke på Facebook kan man likevel bruke Messenger. Spør litt rundt dersom du ikke helt vet hva dette er.

Norsk TV på Lanzarote

En del av leserne har ordnet seg med norsk TV på Lanzarote. Det vrimler av systemer for å ta ned bilder og lyd fra NRK, TV2 og andre nordiske kanaler. Mange som kommer ned etter en lang sommer i Norge oppdager at systemet som virket i vår ikke lenger fungerer. Det er nemlig en jungel av løsninger der ute, og passord, koblinger og adresser skiftes ofte.

Den 1. april i fjor innførte EU nye regler for strømming av TV og annet innhold på tvers av landegrensene. Kulturdepartementet i Norge har godtatt de nye reglene. Derfor kan nordmenn med abonnement på f.eks RiksTV laste ned en app og ta med seg sine TV-kanaler til f.eks Lanzarote. Undersøk om du kan ta med ditt abonnement til utlandet. Du kan lese mer om RiksTVs tilbud HER.
Endelig kan du ta med deg NRK TV på ferie i Europa, skrev nrk.no like før jul. Det betyr at har du fast adresse i Norge kan du se NRKs sendinger på mobilen eller datamaskinen din i EU/EØS. Les mer hvordan du gjør det HER.

Et TV-firma som anbefales av næringsforeningen på Lanzarote er Ex Pat TV i Costa Teguise.
Sjefen der heter Paul, er britisk og kan også treffes på telefon +34 928 591 241 eller +34 689 770 423, eller via epostadressen paul.kelly@canaryislands-ex-pat.tv .

Man kan også kontakte vår dataguru Ned Benjamin, en engelskmann som har peiling på det meste og kaller seg «Computer doctor». Ned treffer du på telefon (0034) 696 473 446 (også via whatsApp) eller via nettsiden www.compdoc.es . Se også annonsen hans på Lanzarotepostens hjemmeside.

Som regel løses tekniske problemer raskt! Det gjelder å snakke sammen og dele erfaringer med hverandre. Et fint sted for den gode samtalen kan være fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen. Der treffes norske fastboende, turister, noen svenske og danske gjester, og praten går livlig en time eller to hver fredag hele året fra kl.19.00. Alle er hjertelig velkommen!

Et annet sted å treffe folk er Sjømannskirken på Lanzarote.

Sjømannskirken. Foto: Liv Nielsen

Kirken ligger i Puerto del Carmen, og alt om åpningstider og aktiviteter finner du HER.

Man kan også bruke sosiale medier til å finne ut saker og ting på Lanzarote. På Facebook finnes blant annet disse gruppene:
Lanzarotevenner , Lanzarote er best og Lanzaroteposten .

Lanzaroteposten ønsker alle et godt opphold på solskinnsøya Lanzarote!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast