Nyheter:Ut på tur!

Ut på tur! Du kan også bli med!

Neste torsdag, den 6.februar er det tid for en ny vandretur sammen med turlederne Marit og Terje, men først litt om hva Terje og de andre «Gutta på tur» gjorde tidligere denne uka!

Bildet øverst er fra nedstigningen fra tre fjelltopper på Lanzarote som våre venner «Gutta på tur» gjorde tirsdag! Etter å ha fullført «Lanzarote rundt» forrige uke hviler ikke gutta på sine laurbær…nå var det tre nye fjelltopper som var målet.

Terje skriver: Starten var i Asomada, med seks mann: Asbjørn Fotland, Svein Arseth, Hans Langeland, Terje Nøttveit, Johnny Haga og Terje Jansson.
Først klatret vi opp til Caldera de Galda på 567 meter over havet, tøff oppstigning, men for en utsikt på toppen! Neste topp lå foran oss, Montana Guardilama på 604 meter, en av de høyeste på øya. Så var det Montana Tinasoria på 507 meter. Halvveis oppi her ligger en gammel nedlagt gård. Her var det spisepause, deilig i sola!

På toppen! Foto: Asbjørn Fotland

Det blir ny topptur for de glade vandrerne neste tirsdag, med start i Femés!

Men også DU kan delta på en av Terjes fotturer i regi av Nordisk Forening! Sammen med kona Marit leder han en ny fottur for alle som er på Lanzarote. Terje informerer:

–  Dagen er torsdag 6.februar, med start ved idrettsplassen i den gamle hovedstaden Teguise kl.11 (samme oppmøte som i fjor). Men i år skal vi gå en helt annen løype. Vi går bak idrettsplassen og ut i terrenget. Vi skal rundt en liten fjelltopp og opp en slakk bakke. Der har vi funnet en meget godt egnet og spennende spiseplass.
Her blir det også litt info om plassen:

Rasteplassen torsdag. Foto: Terje Jansson

Spiseplassen har altså en helt spesiell historie. Vi skal også rundt den lille toppen i bakgrunn. Turen ender nede i jordbruksdalen nord for Teguise, før vi går tilbake til idrettsplassen. Hele løypa blir omtrent fem kilometer, og er ikke veldig anstrengende.


Fine løyper å gå i tirsdag. Foto: Terje Jansson

Det er enkelt å finne fram til Teguise. Fra Puerto del Carmen kjør man hovedveien rundt Arrecife (ta til venstre FØR du havner inne i byen!), og videre mot Teguise. I den store rundkjøringen i Teguise kjører man til høyre i retning Haria ca 500 meter. Deretter kjører man inn til venstre, og da ser dere idrettsplassen (se etter lysmastene). 

Da ønsker vi velkommen til årets tredje tur! Har du ikke transport finnes det kanskje noen med bil som har plass. Snakk sammen på fredagspilsen, hesteskokastingen eller quizen, eller bruk Facebook om du har eller mangler plass.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast