Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 5, 2020

Båt med 17 flyktninger til landsbyen La Santa på vestkysten

Mandag morgen ankom en patera (en båt med flyktninger) til landsbyen La Santa på Lanzarotes vestkyst.
Ombord var det 17 personer, og alle var mindreårige. I følge Røde Kors var alle i god form ved ankomst, men en person måtte til sykehuset på grunn av væsketap.
Nå er det opp til myndighetene å finne ut av flyktningenes status før de blir plassert i et mottak, eller sendt tilbake til hjemlandet.

De første EU-kontrollene av biler på La Graciosa snart i gang
Det blir mobil EU-kontroll på La Graciosa. Foto: Teguise kommune

Et firma har nå fått kontrakten på å drive EU-kontroll av biler på øya nord for Lanzarote, La Graciosa. I første uka av mars starter de første kontrollene av de godt og vel 145 bilene som finnes på øya. Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har de fleste av disse kjøretøyene aldri vært fremstilt for kontroll, fordi det blir for dyrt og komplisert å frakte bilene til Lanzarote med passasjerbåtene som trafikkerer strekningen mellom øyene. Det går nemlig ingen bilferje mellom øyene.

Kokain-smuglere tatt

Guardia Civil har arrestert seks personer fra Columbia og Den dominikanske republikk, anklaget for å smugle kokain til Lanzarote. Allerede i juli i fjor ble en kvinne arrestert på flyplassen med 1,2 kilo kokain i bagasjen. Dermed kunne politiet sakte men sikkert avsløre hele banden.

Flyselskapet Vueling overtar flere ruter Ryanair hadde til Lanzarote
Foto: wikipedia.org

Det spanske lavprisselskapet Vueling åpnet nylig ei ny rute mellom Lanzarote og Alicante. Samtidig øker selskapet tallet på flyvninger mellom Lanzarote og Valencia, Barcelona, Sevilla og Santiago.

Musikkfestivalen Sonidos Liquidos  på Lanzarote får «grønn» status
Fra fjorårets festival i La Geria. Foto: sonidosliquidos.com

Den årlige musikkfestivalen Sonidos Liquidos, «flytende lyder» på Lanzarote har oppnådd å få sertifikatet «Grønn festival» på grunn av festivalens miljøprofil. Dette er den eneste musikkfestivalen på Kanariøyene som har oppnådd denne betegnelsen, og den tredje i hele Spania. Sonidos Liquidos arrangeres i juni i vindistriktet La Geria.

Villaeiere oppfordres til å bruke planter fra Kanariøyene i hagene sine

Eksperter fra landbruksdepartementet og organisasjonen for vernede områder, Reserva de la Biosphera på Kanariøyene holdt siste helg et møte for over 20 huseiere i landsbyen Charco del Palo på Lanzarote. Grunnen var at noen av eierne hadde plantet busker og planter som ikke tilhørte floraen på Lanzarote, og dermed kunne disse artene true de «innfødte» plantene. Over 120 forskjellige planter fra Kanariøyene ble plantet sist søndag i en offentlig hage i landsbyen. Dermed kan huseierne etterhvert selv erfare at bruk av planter fra Lanzarote vil kunne hindre erosjon, og ha en god effekt på hagene. Programmet kalles «¡Juntos Somos Biosfera!», sammen er vi en biosfere!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast