Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 3, 2020

Økologisk ferieanlegg i Arrieta bygger privat avsaltningsverk
Finca de Arrita. Foto: I-escape.com

Finca de Arrieta er et økologisk feriested ved landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote. Nå har eierne installert et privat avsaltningsverk som omformer det salte vannet i en 100 år gammel brønn til rent ferskvann. Avsaltningsverket drives av solenergi, og produserer nok ferskvann til hele området. Nå er fincaen blitt helt «grønn» i motsetning til Lanzarotes dieseldrevne avsaltningsverk som skaffer ferskvann til de fleste husstander på øya.

Befolkningsvekst på Lanzarote
Folk i Arrecife. Foto: Lanzarote Business & Residents Association

Tallet på innbyggere økte på Lanzarote i løpet av 2019. Per 31.desember 2019 bodde det 152 289  registrerte innbyggere på øya. Det er 3 106 flere enn året før. Hovedstaden Arrecife har flest innbyggere; 62 988 personer bor der. Teguise kommune med turiststedet Costa Teguise følger deretter med 22 342 innbyggere. Haria kommune nord på øya har færrest med sine 5 124 innbyggere.

Over 300 forlatte biler fjernet fra gatene i Arrecife
Foto: unsplash

Lokalpolitiet i Arrecife fjernet i fjor 314 biler som hadde blitt forlatt parkert langs gater i byen. Politiet klarte å finne 212 bileiere som selv flyttet bilene. Så langt i år er 88 biler klare til å bli fjernet fra gatene etter at eieren har blitt informert, men ikke reagert på varslet. Det politiet går etter er biler som er forlatt over lengre tid, og hvor fristen for EU-kontroll er overskredet. Bilene blir etter inntauing hugget opp og solgt som skrap.

Nye ladestasjoner for elbiler i Arrecife
Foto: FB

Hovedstaden Arrecife skal sette opp fire nye ladestasjoner for elbiler i år. Tilbudet er ute på anbud, og arbeidet starter i februar.

Den britiske ambassadøren til Spania besøker Lanzarote
Foto: unsplash

Den britiske ambassadøren til Spania, Hugh Elliott besøker Lanzarote tirsdag 21.januar. Da vil han møte britiske borgere som bor på Lanzarote. På agendaen står selvsagt Brexit og hva utmeldingen fra EU betyr for britenes forhold til spansk helsevesen, opphold og pensjoner. Møtet starter kl.13.30 i Salón de Actos, Centro Civico el Fondeadero i Calle Lanzarote i Gamlebyen, like ved  turistkontoret i havna.

En av Spanias mest kjente rappere til karnevalet i Puerto del Carmen
Don Patricio. Foto: Tias kommune

Don Patricio er en av Spanias mest populære rappere, og skal opptre i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen kl.21.30 fredag 28.februar!
Don Patricio er født og oppvokst på El Hierro, og ble for alvor kjent som 18-åring i 2011. I fjor hadde han en av de mest solgte platene i Spania med låten «Contando lunares» sammen med Cruz Cafuné (husk lyd!):

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast