FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 10.januar 2020

Hola!

Lanzaroteposten satte en aldri så liten rekord den siste uka i 2019!
I følge Google Analytics (firmaet som holder styr på hvor mange personer som er inne på nettsidene) hadde Lanzaroteposten over 5 000 unike lesere i fjorårets siste uke! Og fra 9.desember 2019 til 5.januar 2020 hadde
12 000 lesere vært inne på Lanzarotepostens Facebookside (12 k betyr 12 000), en økning på hele 382 prosent fra forrige måned:

Jeg takker og bukker!

Jeg beklager, men de forhatte brosjyrene med det norske og svenske flagget er ute igjen etter to uker med rene og fine fortau i Puerto del Carmen.

Dette er reklame for et svensk/norsk firma som selger sengetøy til skandinaviske turister, og tilbyr samtidig billige turer rundt på Lanzarote. Turene ser sikkert bra, produktene også, men å forsøple fortauene og gatene med brosjyrer som flyr rundt i vinden og lar andre tråkke på det norske og svenske flagget er utilgivelig!
At mange av disse brosjyrene havner i havet er miljøforurensning, uten at myndighetene reagerer etter flere anmeldelser fra norske borgere. Mange tror at her ligger det penger i bunnen; at noen mest sannsynlig har betalt seg ut av å bli anmeldt av Tias kommune for å forurense gatene i byen. Dette kan ikke Lanzaroteposten bekrefte.
Mange av leserne har kastet brosjyrer de har funnet, men nå har noen foreslått å la brosjyrene ligge, slik at kommunen selv kan bli oppmerksom på mengden av forsøpling brosjyrene utgjør.
Vel, det er opp til hver og en, men problemet fortsetter.

Det britiske kringkastingselskapet BBC har en serie som heter «Get away for Winter», «Å komme seg unna vinteren». Torsdag denne uka ble det sendt et program om ei mor og en sønn som begge ville tilbringe vintermånedene på Lanzarote, og helst i Puerto del Carmen.

Skjermdump: BBC

Sammen med en eiendomsmegler blir sønnen tatt med til leiligheter i Puerto del Carmen, Asomada og Arrecife, og filmer stedene for mor som sitter i England og skal være med å bestemme. Dessverre kan programmet bare vises i Storbritannia via nettet, men du verden for en god reklame programmet var for Lanzarote!

Rebajas = salg!

Det er nyttårssalg på Lanzarote, og tirsdag denne uka var shoppingsentrene stappfulle av folk på utkikk etter gode tilbud. At det samtidig var skolefri gjorde ikke situasjonen bedre. Å få parkeringsplass ved Deiland shoppingsenter i Playa Honda var omtrent umulig!

Vil du se den nye Star Wars-filmen med det engelske originalspråket på kino, er stedet kinoen på Deiland shoppingsenter i Playa Honda. Filmen vises med engelsk tale og spanske undertitler mandag og torsdag kl.21.30:

EM i håndball for herrer startet i går torsdag, og er du interessert i å se hvordan de nordiske lagene gjør det i mesterskapet viser den norske restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen kampene på TV.
Tidspunktene vises her:

Den internasjonale musikkfestivalen El Festival Internacional de Música de Canarias er i gang med flere konserter på Lanzarote.

Det er for 36.året på rad at denne internasjonale musikkfestivalen arrangeres på Kanariøyene. Seks av konsertene finner sted på Lanzarote og La Graciosa.
Blant musikerne som kommer til Lanzarote finner vi det russiske kammerorkesteret i St. Petersburg, Camerata Royal Concertgebouw, dannet av medlemmer av det berømte Royal Concertgebouw Orchestra i Amsterdam, Cassadó Duo, Ainur-koret, som vil fremføre Fauré Requiem med musikere fra Las Palmas symfoniorkester, og Ornati-kvartetten, med et program helt dedikert til Beethoven. To av konsertene er gratis.
Konsertstedene er blant annet kirken San Roque i Tinajo, kirken på La Graciosa, Cueva de los Verdes og Jameos del Agua, klosteret Santo Domingo i Teguise, og Teatro Víctor Fernández Gopar «El Salinero» i Arrecife fra 10. januar til 8. februar 2020. Mer informasjon og billetter kan bestilles fra nettsiden til festivalen HER.

Fra en leser, Evy Hansen har Lanzaroteposten fått høre om norske musikanter som har besøkt rekreasjonssenteret Casas Heddy i Puerto del Carmen:

Egil og Alf Einar underholdt på Casas Heddy. Foto: Evy Hansen

Sist søndag var Egil Olufsen fra Trondheim og Alf Einar Hansen fra Hammerfest på Casas Heddy med sine egenkomponerte melodier. Begge to har lang fartstid innen musikken, både fra storband, danseband og fra kirken. Blant annet spilte Egil sammen med koret «Alegria» under gudstjenesten julaften på Lanzarote.
Tydeligvis var Oluf og Alf Einar et populært innslag for gjestene på Casas Heddy!
Du kan høre noen av melodiene som Oluf har laget og spilt inn på hans egen nettside, egilolufsen.com .

Og mens vi er på Casas Heddy: To av de ansatte der vil gjerne jobbe i Norge i sommer. På Facebook står det:

Anibal Marrero Garcia

Hei mine norske venner! Min kollega Michał Czynsz fra Casas Heddy og jeg ønsker å jobbe i Norge i sommer. Er det noen som vet om en jobb eller har noen kontakter så vær så snill og ta kontakt med meg! Del gjerne 😀

Hvis du liker musikk av Stevie Wonder, Steely Dan, Tower of Power og Delbert McClinton er stedet Mulligans i Gamlebyen i Puerto del Carmen i morgen lørdag 11.januar! Da spiller nemlig superbandet The Gathering:

The Gathering spiller lørdag!

Dørene åpner allerede kl.15, og konserten er i gang fra kl.16.30. Billetter koster fem euro ved døra.

Sjømannskirken på Lanzarote. Foto: Liv A Nielsen

Sjømannskirken i Puerto del Carmen har sendt ut følgende plan for uke 3:

Åpningstider tirsdag – fredag kl. 11- 16 med kaffe og vafler.
Søndag 12.1: Ingen gudstjeneste.
Mandag 13.1: Kirken stengt, men det nordiske koret «Alegria» begynner sin øvelse kl.19.
Er du på øya minst en mandag og er glad i å synge, er du hjertelig velkommen til øvelsen. Som vanlig er stedet Sjømannskirken i Puerto del Carmen, og kaffe serveres allerede fra kl.18.30.
Nytt ”mannskap» på kirken ankommer mandag: Prest og vertskap: Jens Petter og Marianne Johnsen, og vinterassistentene Vigdis og Kristen Bjorå. Les mer om de nye medarbeiderne HER.

Tirsdag kl. 12.00:  Trim ved kirken.
Onsdag kl. 10.30 møtes håndarbeidsgruppen.
Torsdag kl. 18.00: Hyggekveld (kanskje blir det sangkveld?)
Fredag kl. 11.00: Felles spasertur i nærområdet av kirken.
Lørdag kl. 13.00: Servering av risengrynsgrøt.
Søndag kl. 18.00: Gudstjeneste med den nye sjømannspresten, med kirkekaffe.
Vi håper at mange kommer for å ønske det nye presteparet og de nye vinterassistentene velkommen!

Hjertelig velkommen til Sjømannskirken på Lanzarote!

Mandag er det tid for hesteskokasting, og siste uke het vinneren Hans Langeland med 165 poeng. Det er nye runder med kast mandag kl.12 på Playa Grande i Puerto del Carmen. Møt opp, enten som deltaker eller heiagjeng!

Tirsdag er quiz-kveld på Las Vistas i Puerto del Carmen.
42 gjester møtte opp siste uke, og vinnerlaget ble «Nordafor/Sørafor». Gratulerer! Vi er i gang igjen tirsdag fra kl.20. Det er bare å møte opp, finne et bord, og så er man i gang!

Onsdag danses det igjen på Las Vistas! Fra kl.20 spiller dj Leif de beste dansemelodiene, og besøket er gratis:

Det danses på Las Vistas hver onsdag! Foto: Lanzaroteposten

Vi var 35 gjester på første fredagspilsen i 2020 på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19 og utover, så ta deg en tur dersom du er på øya!

Ei god helg og ei fin uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast