Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 2, 2020

10 personer druknet på Lanzarote i 2019

10 personer druknet på Lanzarote i fjor. Det er fire flere enn året før. På Kanariøyene druknet 57 personer i 2019, hvorav fem druknet i bassenger. To av de som druknet var fra Norge, en var fra Sverige.
Det er Facebook-plattformen «Canarias, 1500 Kilómetros de Costa» som melder dette. Myndighetene mener at flere drukner på øyene fordi de ignorerer røde flagg, folk bader på strender uten badevakter, og vet heller ikke noe om strømforholdene i området.

57 flyktninger kom i båter til Lanzarote tirsdag og onsdag. 18 barn var ombord

Natt til tirsdag kom det en båt full av flyktninger til Lanzarote. Båten kom i land ved landsbyen Punta Mujeres på nordøstlysten av Lanzarote. Ombord var det 15 mennesker, hvorav 12 var barn. Etterhvert kom Sivilforsvaret og Røde Kors til stedet, og to av flyktningene ble sendt til sykehuset på grunn av dehydrering.
Onsdag ble enda en båt oppdaget omtrent 15 nautiske mil øst for Lanzarote. Ombord var det 42 flyktninger. Et barn hadde blitt født ombord, og folk ombord og barnets far i Marokko ringte selv etter hjelp da båten hadde gått tom for drivstoff. Mor og barn ble hentet av sjøredningstjenesten da den nyfødte hadde store helseproblemer. Dessverre døde barnet. Båten med resten av flyktningene ble slept inn til hovedstaden Arrecife.

To spesialister på hjerte-og karsykdommer ansatt

Det offentlige sykehuset i Arrecife, Hospital Doctor José Molina Orosa har nå ansatt to spesialister på hjerte-og karsykdommer. Dette betyr at de fleste pasientene som rammes av sykdommer som angår hjertet og årer kan behandles på Lanzarote, og slipper dermed å ta den strevsomme reisen over til de større sykehusene på Gran Canaria.

Rettssaken om vinbodegaen Stratvs starter opp igjen i neste uke på Lanzarote
Bodegaen Stratvs i La Geria. Foto: FB

Igjen er det hotelleier Juan Francisco Rosa som er tiltalt. Han og flere andre er tiltalt for å ha bygget vinbodegaen Stratvs på vernet område i vindistriktet La Geria. Han bygde også bodegaen delvis på en annen manns eiendom. Dette kunne han gjøre ved bestikkelser til kommunalt ansatte i Yaiza kommune, falske dokumenter og ved rett og slett å ta seg til rette.
De første tiltalte fra kommunen ble dømt i en rettssak i fjor. 14.januar starter så rettssaken mot Juan Francisco Rosa, mannen som blant annet eier Hotel Fariones og Hotel Princesa Yaiza. Rettssaken vil vare ut mars, og dommeren har innstilt Rosa til 15 års fengsel dersom han blir funnet skyldig.

Flyselskapet Ryanair stengte sine tre baser på Kanariøyene onsdag
Foto: unsplash

Det irske lavprisselskapet Ryanair stengte i går onsdag sine baser på Lanzarote, Tenerife og Gran Canaria.
Dette betyr at Ryanair ikke lenger vil ha fly som «overnatter» på øyene. Derfor vil det bli slutt på tidlige morgenavganger og sene kveldsankomster på øyene. 20 av pilotene som var stasjonert på Kanariøyene er nå flyttet til andre baser, mens 204 bakkemannskaper er permittert.
Over 50 Ryanair-ansatte er berørt på Lanzarote. Flere av de disse fortalte i går til lokale medier at de ikke hadde hørt noe fra arbeidsgiveren, mens andre hadde fått beskjed om å levere uniformer og andre effekter innen kl.17 i går ettermiddag for å unngå lønnstrekk.
Flere flyruter som Ryanair hadde til og fra Lanzarote er permanent innstilt; blant annet fra Leeds, Newcastle og Knock, mens Berlin og Valencia kommer tilbake i april etter en lang pause. Nattflyet fra Madrid er også innstilt.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast