Nyheter:

Hvor kan du møte De Hellige Tre Kongene på Lanzarote?

Det nærmer seg De Hellige Tre Kongers Dag på Lanzarote, Los Reyes Magos som den kalles på spansk.

Den 5.januar hvert år kan publikum se de tre kongene Kaspar, Melkior og Baltasar komme ridende på kameler gjennom byene mens de kaster drops og karameller til barna, en prosesjon som kalles Cabalgata på spansk.
I Norge kalles kongene noen ganger De tre vise menn.
Kongeparaden handler om kongenes ridetur til Betlehem med gaver til Jesusbarnet. Gavene den gang var gull, røkelse og myrra.
Barna på Lanzarote vil få flere muligheter til å hilse på De Hellige Tre Konger, og samtidig gi kongene ønskelistene sine. Gavene i den spanske julen overrekkes nemlig 6.januar.

Dette skjer søndag 5.januar 2020:

San Bartolomé: Kl.19.30 forlater prosesjonen skolen IES San Bartolomé og går ned Avenida Alcalde Antonio Cabrera Barrera og Rubicón, og ender ved Parque Félix Rodríguez de la Fuente.

Playa Honda: Kl.17.30 starter prosesjonen fra Esplanade Guacimeta, går ned La Avenida Playa Honda, og avslutter ved Casa El Curita.

Guime: Kl. 19.00, ved Sociedad, samfunnshuset.

Yaiza: Kl.12.30 går prosesjonen fra Galeria de Arte fram til Plaza de Los Remedios med gatemusikanter og underholdning for de yngste.

Playa Blanca:  Kl.18.00 fra Calle Jaime Quesada, videre på Avenida Papagayo og fram til Plaza del Carmen. Gatemusikantene spiller, og det er underholdning for de yngste.

Tias: Kl. 18.30 starter prosesjonen fra rundkjøringen ved Restaurant La Casona og går gjennom Tias til Sportssenteret. Der kan barna gi kongene sine ønskelister.

Puerto del Carmen: Kl. 11.00 kom De hellige tre kongene med båt til havna i Gamlebyen. Der ga barna kongene sine ønskelister. Og det var fullt av barn og voksne i havna søndag formiddag! Til og med kamelene var på plass!

Fra havna i Puerto del Carmen søndag. Foto: Ordføreren i Tias

Teguise: Kl.19.00 vil de tre kongene paradere gjennom det historiske området i byen. Start fra Parque Movil.

Costa Teguise: Kl.14.00 befinner kongene seg ved Centro Civico.

Haria:  Kl. 19.00 blir det en mottagelse av kongene ved rådhuset. Deretter blir det en parade gjennom byen.

Tinajo: Kl.18.00 , i sentrum av byen.

Arrieta: Kl.18.00 vil kongene være ved piren i Arrieta

Arrecife:  Kl. 18.00 starter prosesjonen fra Recinto Ferial ved Cabildo, og går langs strandpromenaden Avenida Maritima til Castillo San Gabriel.

Fra kongeparaden i Arrecife i 2019. Foto: Cabildo

Dagen etterpå, tidlig på morgenen mandag 6.januar våkner barna for å finne gaver i strømpene som noen ganger henger i stua. Dette fordi det var på denne dagen kongene ga Jesusbarnet sine gaver. Dersom noen av barna har oppført seg dårlig det siste året kan det hende at foreldrene «truer» med å gi barna «kull», og som oftest er dette sukkerklumper. 6.januar er en offisiell helligdag på Lanzarote.

Dagen starter med servering av den tradisjonelle kaken Roscón de Reyes, Kongenes krone, en kremfylt hvetekrans dekorert med tørket frukt og en krone i midten. Inne i kaken finnes den en bønne og en kongefigur. Den som er så heldig å få kongen blir konge for en dag og får bære kronen. Den uheldige som får bønnen må betale for kaken neste år!

Roscón de Reyes. Foto: Unsplash

Kaken «Roscón de Reyes» får du kjøpt i mange brødbutikker i dagene før 6.januar.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast