Nyheter:

Å fiske på Lanzarote. Hva er lov?

Er du en ivrig sportsfisker kan du også drive med denne aktiviteten så mye du vil på Lanzarote.
Men som i Norge må du ha fiskekort! Det heter Licencia de Pesca Marítima de Recreo, som altså er en lisens for å få drive med fritidsfiske på øya.

Søknadsskjema til lisensen får man i regjeringsbygget Cabildo i hovedstaden Arrecife.

Cabildo i Arrecife. Foto: Cabildo

Der spør man etter skjemaet som heter «Solicitud de licencia pesca«, fyller ut skjemaet, og leverer dette sammen med passet sitt eller residencia-beviset (ta kopi først) til det riktige kontoret i regjeringbygget. Spør deg frem!
Der gir de deg informasjon om hvilket bankkontonummer i Santander Bank du må bruke for å betale de 15 euro for tre års lisens. Santander Bank tar i mot fiskelisenspenger tirsdag og fredag mellom kl.10-11. Deretter returnerer du til kontoret i Cabildo med kvitteringen, og du får utlevert et gyldig fiskekort.

Det er tre forskjellige fiskekort du kan søke om:

1a Clase: Pesca Marítima Recreative de Altura, fisking fra bredden.

2a Clase: Pesca Recreativa Submarine a Pulmón Libre, spydfiske, med dykking.

3a Clase: Pesca Recreeativa de Superficie, fisking fra båt.

Dersom du ønsker et kort av typen 2a Clase trenger du et medisinsk sertifikat som viser at du er i stand til å dykke. Er søkeren under 16 år kreves underskrift fra foreldre.

Selv om det skrives at man trenger fiskekort for å fiske på lovlig måte på Lanzarote har de fleste et ganske så avslappet forhold til å fiske fra svabergene og kaiene, så lenge man holder seg unna badegjester og havnebasseng hvor det står skilt at fiske ikke er lov.

Mange av de lokale fiskerne og feriegjester har aldri blitt kontrollert om de har lisensen i orden når de fisker på Lanzarote. Likevel vet man aldri NÅR kontrollen kan skje. Fisker man UTEN lisens vanker det bøter.

Finn roen med fiskestanga på Lanzarote! Foto: Unsplash

En av fordelene ved å registrere seg for fiskekort er at man får utlevert en informasjonsbrosjyre om hvilke fiskearter man kan få når man fisker her, med anbefalte størrelser.

Hva slags fisk kan man så få etter å ha slengt ut snøret sitt på Lanzarote?

De mest populære fiskene man kan fange og spise på Lanzarote er Cherne, Dorada, Vieja og Sardina. Det er også mange Barracudaer her, så pass på fingrene dine dersom du får en på kroken!

 

Hvor kan man fiske på Lanzarote?

I Playa Blanca er det populært å fiske ved fyret, og fra bredden ved stranda Playa Dorada, langt unna badegjestene.

I Costa Teguise er det populært å fiske fra svabergene ved Playa Las Cucharas, Playa del Jablillo og fra svabergene ved Playa Bastian.

I Puerto del Carmen er det fint å fiske fra svabergene bak turistkontoret i krysset Avenidaen/ Calle Anzuelo, og fra den lille stranda Playa del Barranquillo ved Hotel San Antonio.

Som agn brukes blant annet brødskalker, rå kylling, levende mark, blekksprut, krabbe, bacon og reker.

Erfarne lokale fiskere har blitt tatt av bølgene på svabergene og druknet, så vær forsiktig når man fisker på Lanzarote!

Her ser man flere fiskearter man kan fange på Kanariøyene:

Man trenger ikke fiskekort dersom man melder seg på en fisketur i båt med profesjonelle fiskere ombord.

Opplysningene til denne artikkelen er hentet fra Cabildos nettsider og Lanzarote Information.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast