Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 52, 2019

Seks personer tatt i stor aksjon mot narkotikasmugling 

I november ble seks personer på Lanzarote tatt i en større narkotikasak. Arrestasjonene foregikk i hovedstaden Arrecife. Allerede for et år siden begynte politistyrkene Guardia Civil og Nasjonalpolitiet sammen med skattemyndighetene å nøste opp denne saken, som hadde sitt utspring i Madrid. I alt ble 39 personer arrestert i denne saken, som ved siden av Lanzarote også kom fra Gran Canaria, Columbia, Brasil og Venezuela.
Her vises en video fra Guardia Civil under arrestasjonene (det er mulig at alderen din må bekreftes før du får se videoen):

 

Drosjesjåfør hardt skadd i ulykke
Foto: BuzzFM/FB

En drosjesjåfør ble hardt skadd etter å ha blitt truffet av en annen bil på hovedveien LZ 2 til Playa Blanca 1.juledags morgen. Bilene kjørte etter hverandre da den første bilen, kjørt av en italiener plutselig dundret inn i autovernet før den snurret rundt og traff drosjebilen som kom bak. Drosjesjåføren ble hardt skadd, og ble senere fløyet til sykehuset på Gran Canaria på grunn av de livstruende skadene han fikk. Italieneren var ruspåvirket, opplyser politiet.

21 flyktninger reddet utenfor kysten av Lanzarote
Den spanske sjøredningstjenesten på jobb. Foto: Salvamento Maritimo

21 flyktninger ble 3.juledag oppdaget av sjøredningstjenesten nord for Lanzarote, ved øya Roque del Este. Båten med flyktningene ble deretter slept inn til havna i hovedstaden Arrecife, hvor blant annet Røde Kors tok i mot dem. Alle ombord var menn, hvorav sju var mindreårige. Ett av barna var sju år. Nå skal Nasjonalpolitiet finne ut statusen for flyktningene før de eventuelt blir sendt videre til mottak på Gran Canaria eller Tenerife.

Hotel San Antonio i Puerto del Carmen skal utvides
Her skal «nye» Hotel San Antonio bygges. Foto: Tias kommune

Kommunestyret i Tias har foreløpig godkjent planene for utvidelse av Hotel San Antonio i Puerto del Carmen. Området som det skal bygges på kalles Marina Bay, som i dag består av fraflyttede hus. Der skal det bygges en etasje over bakken, og to etasjer under bakkenivå, som blir parkeringsplasser. Tias kommune vil tjene 400 000 euro på tomtesalget, som skal brukes til «å forbedre miljøet», i følge ordføreren. Nå vil det gå to måneder hvor interesserte kan studere planene og eventuelt komme med innsigelser til utbyggingen.

14 cruiseskip bringer 40 000 gjester til Lanzarote i årets siste uke
«Queen Victoria» til Lanzarote fredag. Foto: wikipedia.org

I årets siste uke kommer det 14 cruiseskip til Lanzarote. Skipene bringer med seg 40 000 gjester som alle vil utforske øya på forskjellig vis, enten til fots, med turistbusser eller taxi. Ett av verdens største cruiseskip, AIDAnova kom seint torsdag kveld til Lanzarote med 5 200 gjester ombord, og overnattet her før det på ettermiddagen dro videre til Las Palmas. Lørdag 28.desember kommer Marco Polo, Oceana, AIDAcara og Mein Schiff med tilsammen 10 000 gjester. Tallet på cruisepassasjerer til Lanzarote har økt med over 19 prosent det siste året.

Busselskapet IntercityBus Lanzarote (Arrecife Bus) kåret til Årets selskap i Spania
Den lokale bussen passerer regjeringsbygget i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Det lokale busselskapet IntercityBus (som het Arrecife Bus tidligere) er kåret til det beste transportselskapet i Spania av magasinet Autobuses & Autocares. Utdelingen av prisen foregikk i Madrid 19.desember.
Selskapet fikk prisen på grunn av at det klarer å holde billettprisene på et lavt nivå, spesielt for studenter og pensjonister, og samtidig yte god service. Videre satser de ansatte på å ta vare på miljøet  ved å redusere CO2-utslippene. Dette klarer de ansatte fordi bussparken er kraftig fornyet de siste årene: Den gjennomsnittlige alderen på bussparken er 3,8 år.
IntercityBus har ei lett forståelig nettside på engelsk med busstider, bussholdeplasser og billettpriser HER.

Heldige lotterivinnere på Lanzarote

Verdens største lotteri, julelotteriet El Gordo i Spania fant flere vinnere på Lanzarote. Et lodd med 10 vinnere ble solgt i Playa Honda, og vinnerne delte 500 000 euro. Det ble også solgt vinnerlodd i Tias og Arrecife.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast