FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 27.desember 2019

Hola!

Fortsatt god jul!

Det har så langt vært en fin og tradisjonell julefeiring på Lanzarote!
På en solfylt og varm julaften møtte godt over 120 gjester opp i den katolske kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen da Sjømannskirken inviterte til gudstjeneste. Koret «Alegria» deltok, og avsluttet som vanlig gudstjenesten ute på kirkebakken med å synge «Deilig er jorden» og «Stille natt»:

Koret «Alegria» med dirigent Vidar Rustan synger på kirkebakken. Foto: Lanzaroteposten

Etterpå ble det servert norsk gløgg på restauranten «Cañita de Limòn», og over 30 gjester deltok:

Her serveres det gløgg! Foto: Lanzaroteposten

Etter en nydelig julemiddag hos Jorunn og Asgeir dro mange av oss til Sjømannskirken, som bød på gang rundt juletreet, quiz, kaffe og kjempegode desserter. Nesten 40 gjester i alle aldre hadde funnet veien til kirken:

«Glade jul, hellige jul» på Sjømannskirken. Foto: Lanzaroteposten

Sjømannskirken på Lanzarote er nå stengt fram til 7.januar 2020. Følg med i Lanzaroteposten for videre program.

Jul eller ikke, det velter stadig biler på Lanzarote! I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet til bil nr. 111:

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet i Playa Honda kl.04.00 1.juledag. Kvinnen som kjørte bilen kom uskadd fra ulykken.

For noen dager siden var det en del vind på Kanariøyene. Mandag 16.desember måtte flere fly på vei til Lanzarote  fortsette videre til Fuerteventura og Gran Canaria før de kunne lande trygt igjen på Lanzarote. Lanzarotewebcam.com har samlet sammen på video noen utrolige landinger på flyplassen disse dagene:

 

Mange av leserne brukte Norwegian fra Sandefjord/Torp til Gran Canaria og videre med lokalflyet til Lanzarote. Så kom det melding om at strekningen Torp-Gran Canaria skulle legges ned…men siste uke kom det kontrabeskjed:
Ruten startes opp igjen fra 1.november 2020. Les mer HER.

Endelig kan du ta med deg NRK TV på ferie i Europa, skriver nrk.no denne uka. Les mer hvordan du gjør det HER.

Å være med på en vintur på Lanzarote er noe man ikke vil angre på, sier mange som har fortalt om det på forskjellige sosiale plattformer. Man kan også bli med på en tur hvor man besøker de lokale øl-bryggeriene på øya. Les mer om selskapet Winetours Lanzarote HER.

I morgen lørdag 28.desember er det FLAMENCO-dans i Cueva de los Verdes (de «grønne» grottene) nord på Lanzarote:

Forestillingen i kveld fredag er utsolgt! Les mer om forestillingen og bestill billetter HER.

Nyttårsaften er det flere av leserne som befinner seg på Kanariøyene. Mange er på restaurant, og der får gjestene ofte servert en liten pose med 12 druer i like før midnatt.

Ill: Cadenas

Den spanske tradisjonen med å spise tolv druer for å ønske det nye året velkommen er over 100 år gammel, og har sitt opphav fra Madrid i 1890-årene.

Hver drue bringer deg en måneds lykke hvis du spiser alle tolv i det øyeblikket klokkene ringer det nye året inn.
Mange restauranter har ofte TV-apparatet på, og der sendes klokkeslagene som gjør at du vet når du skal begynne å spise. Så snart klokkene begynner å kime, må du spise en drue for hvert slag og svelge de hele før det nye året starter. Lykkes du med dette, belønnes du med tolv måneders hell og lykke!

Det blir fyrverkeri fra stranda Las Cucharas i Costa Teguise…av alle tidspunkt kl.00.20! (ikke spør hvorfor!)

Nyttårsaften i Puerto del Carmen er også spennende!

Kl.23.30 er det full fest på havna i Gamlebyen, helt gratis, med DJ og orkester.

Kl.01.00 er det fyrverkeri fra Playa Grande ved Avenidaen…tidspunktet er en gammel tradisjon fra den tida da de som jobbet på restaurantene skulle få en sjanse til å feire med familiene sine. Slik er det ikke nå, men tradisjonene lever likevel videre, så vi feirer det nye året en time ETTER at det har ankommet!

Er du glad i sirkus? Da er landsbyen Haria nord på Lanzarote stedet for deg fra 2. til 4.januar 2020!

Fra sirkusdagene i 2019. Foto: MalabHaria.com

For 13.gang inviterer Haria kommune til sirkusfestival i landsbyen. 42 sirkusartister fra 12 forskjellige land kommer til byen, og det ventes over 3 000 publikummere. Billetter til de mange forestillingene er i salg fra rådhuset i Haria mellom kl.09-13 på hverdager. Noen av forestillingene er i sportshallen, og noen er ute på torget.
Du kan lese mer om forestillingene HER.

Vi har vel alle vårt å stri med:
Noen lesere klager over at de ikke finner igjen Lanzaroteposten når de går inn på enkelte Facebooksider som presenterer Lanzarotepostens artikler. Grunnen er at noen ganger «drukner» Lanzaroteposten i 20-30 andre innlegg på de spesielle sidene, og som da legger seg «over» Lanzaroteposten.
Man unngår å lete lenger ved å gå direkte til Lanzarotepostens egen nettside, www.lanzaroteposten.com , altså siden du NÅ er på. Vanligvis kommer det en ny artikkel fra Lanzaroteposten hver morgen, men søndag tar vi fri.

Det kastes hestesko på stranda Playa Grande i Puerto del Carmen, og lille julaften møtte det opp 21 deltakere. Vinner ble Asbjørn Fotland…igjen!

Foto: Nordisk Forening

Det er nye runder med hesteskoen mandag kl.12. Alle er hjertelig velkommen, enten som deltaker eller heiagjeng!

Vi var 18 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Tore G fra Lier fyller år mandag. Bjørn K fra Hjelset fyller år torsdag i det nye året. Gratulerer med dagen!

Jeg ønsker alle et riktig godt nytt år, og lar ABBA være med når de synger FELICIDAD:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast