FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 20.desember 2019

Hola!

Vi er inne i kanskje den travleste uka på Lanzarote! Rekordmange fly fra alle hjørner av Europa flyr inn; det spanske flyselskapet Iberia Express øker med 12 ekstra fly fra og til Madrid mellom 15.desember og 7.januar,  hotellene er smekk fulle, og nesten alle leiebiler er ute på veiene. Det er jul på Lanzarote!

Og i år har NAV i Norge hyret inn flere konsulenter slik at NAV kunne sende dette julekortet til kunder i Spania:

Mange husker at Knut Erik Jensen holdt en fantastisk konsert på Lanzarote i november.
Kanskje kan det i julestria være godt å sette seg ned, skru opp lyden og høre «vår» pianist Knut Erik Jensen spille et potpurri han har kalt «Et julepotpurri: 33 sanger på 3 minutter«. Bli gjerne imponert over at Knut Erik IKKE har et eneste noteark eller huskelapp…så kan du navnet på alle sangene?

 

Barna ved de offentlige grunnskolene i Playa Honda arrangerte to dagers juleinnsamlinger 11. og 12.desember, og klarte på disse to dagene å samle inn 2 500 kilo matvarer og hygieniske artikler til familier som trenger det mest:

Glade innsamlere i Playa Honda. Foto: El Chaplon/FB

En ny sportsaktivitet har funnet veien til Lanzarote! Et splitter nytt klatresenter har åpnet i hovedstaden Arrecife:

Senteret ligger i Avinida de Naos nr.51, i samme gata som og like ved samtidskunstmuseet i Castillo de San José, som igjen er en liten gatestubb unna Ikea og Lidl. Ved å klikke seg inn på Facebooksiden til Hang On finner man priser, åpningstider og videoer fra senteret.

I de siste ukene har vi sett utallige videoer fra førjulsfeiringen på Lanzarote og i Norge. De fleste videoene ser bra ut når de vises på en mobil, men når de skal vises på en datamaskin eller et nettbrett, blir det litt feil når det filmes vertikalt.
Holder du mobilen vertikalt når du filmer eller tar bilder, får du et svart felt på hver side av filmen eller bildet når disse vises på en datamaskin. Da ser det slik ut:

Så når man nå skal filme eller ta bilde av julens aktiviteter, oppfordrer jeg alle som filmer eller tar bilder å snu mobiltelefonen sin når de filmer eller tar bilder, med disse huskereglene:

  1. Hold mobilen horisontalt når du filmer (liggende).
  2. …ja, det var i grunnen det hele. Altså slik:

Husk å snu mobilen din til riktig stilling FØR du begynner å filme. Snur du mens du filmer blir videoen «på-skeiva». Jeg er litt lei av å se disse svarte sidene når folk sender ut videoer eller bilder…så hvor vanskelig kan det være?

Dersom lengselen etter Lanzarote blir for stor er det nå mulig å ta en titt på øya via de mange kameraene som er montert. På flyplassen er det nå satt opp et nytt kamera som dekker selve flystripen, med lyd. Ellers kan du også klikke på kameraet som dekker cruiseskiphavna, Playa Grande i Puerto del Carmen og et kamera som dekker større begivenheter. Klikk HER.

Har du gått glipp av julemarkedene som har vært arrangert på øya så langt, har du en ny sjanse denne helga:

I landsbyen Teguise selges det håndarbeider, kunst og varm mat, og markedet er midt i byen, på Plaza de los Leones.

Et nytt juleprosjekt ser dagens lys langs Avenidaen i Puerto del Carmen søndag 22.desember, sannsynligvis som en erstatning for den tradisjonelle julenisseparaden som er avlyst i år: Juleløpet, Carrera Navideña:

Dette er et arrangement for både små og store, og folk kan løpe, hoppe, rusle eller spasere forskjellige distanser. Alle som deltar oppfordres til å kle seg «julete», så det vil nok bli noen hundre julenisser langs Avenidaen søndag! Arrangørene, Tias kommune tror at over 200 personer vil delta, og at det langs løypa blir mange «julete» tilskuere! Den «ekte» julenissen kommer selvsagt, og han har med seg julemusikk som vil høres langs hele ruten.
Vil man delta i juleløpet må man melde seg på, og påmeldingsskjemaet finner man ved å klikke på
DENNE NETTSIDEN før kl.12 i dag fredag. Deler av Avenidaen blir stengt for trafikk allerede fra kl.08.00 og utover søndagen.

Er du interessert i sjakk? Du kan bli med å spille når det søndag 22.desember kl.11 arrangeres en en sjakkturnering i de kommunale lokalene El Fondeadero på havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen:

Det er plass til 40 deltakere, så her gjelder det å være tidlig ute for å kunne bli med! Du finner mer info på sjakklubben på Lanzarotes nettside HER.

Hesteskokastingen på Playa Grande i Puerto del Carmen fortsetter hver mandag kl.12. Sist uke var det Torgeir Evensen som vant. Det er nye hestesko-utfordringer lillejulaften kl.12. Ta med nisselue, oppfordrer arrangøren Nordisk Forening.

I går torsdag hadde turledere Terje Nøttveit og Laila Solberg årets siste fottur i regi av Nordisk Forening.
Turen gikk fra landsbyen Tiagua rundt vulkanen Montaña Timbayba. 27 glade turvandrere deltok.
I det nye året er det turlederne Marit og Terje Jansson som tar over stafettpinnen, og første tur er torsdag 9.januar.

Fra turen ut fra Tiagua torsdag. Foto: Terje Nøttveit

Sjømannskirken på Lanzarote har travle dager foran seg i jula, og inviterer alle til å ta del i julefeiringen!
Les mer om kirkens juleaktiviteter ved å klikke HER.

Etter julegudstjenesten i den katolske kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen inviteres det til ekte julegløgg hos kokken Yuri på restauranten «Cañita de Limón» ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen, rett bak Burger King.
Restauranten drives av den «norske» kokken Yuri, som vet hvordan man lager god gløgg etter å ha jobbet ved flere norske restauranter, bl.a jobbet han nesten et år ved restauranten Lido i Bergen. En av kelnerne på Cañita de Limón snakker svensk etter å ha jobbet i Stockholm i mange år.
Man behøver ikke bestille bord for gløggen julaften som serveres fra kl.16. Alle er velkommen, enten du nå var i kirken eller ikke!

Yuri inviterer også til ekte norsk julaften med julemat fra Norge!

På menyen finner vi:

Velkomst: Vin med ost fra Lanzarote
Forrett: Rekecocktail med røkelaks
Hovedrett: Svineribbe med julepølse, kokte poteter, gulerøtter, surkål, kålrotstappe og tyttebær. 
Dessert: Riskrem og kaffe

Pris per kuvert: 30 euro.

Julemiddagen serveres fra kl.18 og utover. Vil du spise der julaften bør du ta kontakt med restauranten for å bestille bord via for eksempel Facebook her: Cañita de Limón , eller via telefon (0034) 696 284 309 eller 928 02 99 77.

Jostein H i Haugesund fyller år søndag. Det gjør også Anne L K i Straume i Hordaland også. Terje S i Porsgrunn feirer fødselsdagen sin 1.juledag, og 2.juledag er det Sonja Alice B i Selbu sin tur. Gratulerer med dagen!

Vi var 28 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Ei riktig god jul ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast