FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 13.desember 2019

Hola!

Atter en gang er det fredag den 13….det går nok bra i dag også, skal du se!

Må det beste laget vinne kl.12.30 idag (11.30 på Lanzarote) når semifinalene spilles i håndball-VM!

Jeg var litt i tvil om jeg skulle ta med bil nr.110 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«…for grunnen var at sjåføren hadde en promille tre ganger høyere enn tillatt i Spania:

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet på omkjøringsgaten Rambla Medular i hovedstaden Arrecife lørdag kveld, rett utenfor tinghuset, passende nok. Sjåføren kom uskadd fra ulykken, men er anmeldt for «forbrytelse mot trafikksikkerheten».

I forrige uke skrev Lanzaroteposten om besøket på Lanzarote av skoleelever fra Peder Morsets folkehøgskole i Selbu. Lokalradioen i dalføret, Nea Radio tok tak i artikkelen, og laget sin egen versjon som du kan finne HER.

Mange har kanskje lest historien om det norske helsesenteret Playa Marina på nordøstkysten av Lanzarote.
Daglig leder Ingvar Rist Bogetveit holdt også et foredrag om senteret på Sjømannskirken i november.
Nå kan Ingvar fortelle at senterets nye nettside er oppe og går, og den finner du HER.

Hovedhuset på Playa Marina. Foto: Playa Marina

Senteret har nå blitt et miljøvennlig senter hvor man får all strøm fra solenergi. Man kan bestille opphold på Playa Marina, og alle opplysninger om rommene, priser osv finner du på nettsiden.

Nordisk Forening fortsetter å kaste hestesko hver mandag fra kl.12 på Playa Grande i Puerto del Carmen. Sist mandag var det nok en gang Asbjørn Fotland som traff flest pinner med hesteskoen. Det er nye runder mandag, og ALLE kan delta!

Det er dans til smektende skandinaviske toner på Las Vistas i Puerto del Carmen hver onsdag fra kl.20 gjennom hele vinteren, sier arrangør Leif T. Også er det helt gratis!

Det danses på Las Vistas hver onsdag kveld!

Torsdag 19.desember arrangeres høstens femte gå-tur. Nordisk Forening skriver:

På denne turen starter vi ved Restaurante El Tenique i Tiagua kl.11, hvor man kan parkere. For å komme seg til Tiagua er det best å kjøre via San Bartolome på veien LZ 20, og videre rett frem i rundkjøringen ved El Campesino (Bondemonumentet), forbi Tao, og videre til Tiagua.
Så går vi ca 300 m på langs veien LZ 401 til vi kommer til vindmøllen El Molino de Tiagua. Der blir det en liten stopp. Videre går vi på grusvei et stykke før vi begynner runden rundt vulkanen Montana Timbayba, og tilbake til restauranten. Der tar vi en felles lunsj, hvis man vil. Turen er lett å gå, og er fem km. På denne turen er det ikke lagt inn matpause, men korte stopp for inntak av drikke, litt mat og fin natur…
Snakk sammen om skyss; har du plass til en eller flere, eller trenger du skyss, snakk om det eller skriv på Facebook!

Dette er siste turen i høstsesongen, og turleder Terje takker for godt turfølge på høstens turer. Nordisk forening takker Terje Nøttveit for godt gjennomførte turer denne høstsesongen!
Vi starter opp med nye turer igjen torsdag 9.januar i regi av Marit og Terje Jansson. 

I morgen lørdag 14.desember fortsetter den frivillige ryddingen av strendene i Playa Blanca:

Ta vare på verden ved å ta vare på strendene våre er mottoet for denne månedlige rydde-aksjonen. Denne gangen er det Playa Flamingo som skal ryddes. Lunsj serveres, men man må melde seg på ryddingen HER.

Søndag 15.desember arrangeres den tradisjonelle julefestivalen i Tias; Festival de Navidad:

Stedet er den store idrettshallen i Tias, som ligger like ved fotballstadion og rådhuset. Der opptrer dansere fra flere danseskoler i kommunen, det blir hip-hop, og det blir folkemusikk av gruppen Parranda El Golpito. Det er gratis adgang med mulighet til donasjoner som går til stiftelsen Caritas og de som trenger det mest i Tias kommune.

Har du enda ikke bestemt deg hvor du skal spise i jula hvis du er på Lanzarote, kommer det et par tips her:

Den norske restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen holder stengt fra 18. til og med 25.desember. 2.juledag og utover serveres det gode norske juleretter. Det inviteres også til å feire nyttårsaften der, men da må man reservere bord via Facebooksiden deres her: Vikinghuset  Der finner man også menyer og priser.

Også restauranten «Hi-Life» på Avenidaen i Puerto del Carmen er en populær restaurant for skandinaver, og inviterer til nyttårsfest:

Etter den norske gudstjenesten kl.15 i den katolske kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen julaften har mange av oss gått til en «svensk» bar for å drikke ekte skandinavisk gløgg.

Nå er den baren blitt helt irsk uten gløgg, og derfor flytter vi over til restauranten «Cañita de Limón» ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen, rett bak Burger King.
Den drives av den «norske» kokken Yuri, som vet hvordan man lager god gløgg etter å ha jobbet ved flere norske restauranter, bl.a jobbet han nesten et år ved restauranten Lido i Bergen. En av kelnerne der snakker svensk etter å ha jobbet i Stockholm i mange år.
Man behøver ikke bestille bord for gløggen julaften som serveres fra kl.16. Alle er velkommen, enten du nå var i kirken eller ikke!
Yuri inviterer også til ekte norsk julaften med julemat fra Norge; det blir blant annet både ribbe og surkål på menyen fra kl.18. Vil du spise der julaften bør du ta kontakt med restauranten for å bestille bord via for eksempel Facebook her: Cañita de Limón .

Sjømannskirken på Lanzarote har sendt denne oversikten over aktiviteter de neste dagene:

Fredag 13. desember, Luciadagen, er det gåtur i nærområdet ved kirken kl.11. Lørdag serveres som vanlig risengrynsgrøt kl 1300, og søndag kl 1800 er det gudstjeneste med kirkekaffe. Koret Alegria øver på mandag kl 1900. Tirsdag er det trim kl 1200 og varm lunsj kl 1300. Aktivitetsgruppa møtes onsdag kl 1030. Torsdag 19. desember kl 1800 blir det førjulskveld på kirka med mat og sang.

Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Foto: Sjømannskirken

Vi kan også nevne at et finsk kor låner kirka tirsdag 17. desember kl 1700, og koret presenterer et program som heter «De vackraste julsångarne». De sier at det er veldig hyggelig om også nordmenn kommer til denne konserten.

Kirken er åpen for kaffe og vafler tirsdag til og med fredag fra 11-16, lørdag og søndag i forbindelse med grøt og gudstjeneste. Tar du taxi til kirken ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas, som ligger rett over gata.

Velkommen til Sjømannskirken på Lanzarote!

Det var 25 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Min favoritt-søster Gunvor på Ekne i Trøndelag fyller år i dag på selveste Luciadagen. Mandag fyller Vidar R på Lanzarote år, og tirsdag fyller Alf B på Ottestad år. Onsdag er det fødselsdagen til Leif T, som nå er på Lanzarote.
Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin førjulsuke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast