Nyheter:skole

Norske skoleelever nyter Lanzarote!

Tenk å få bli med på klassetur fra vinterlige Norge til solfylte Lanzarote?
Det skjer stadig, og siste uke var tre norske skoler representert på det danske sportshotellet Club La Santa på vestkysten av Lanzarote.

Foto: Lanzaroteposten

En av disse skolene som besøkte øya siste uke er Peder Morset folkehøgskole fra Selbu i Trøndelag.

Fra skolens nettside har vi sakset denne presentasjonen av skolen:

-Bli den du er!
Vi er en frilynt folkehøgskole i Trøndelag som er tuftet på menneskeverd og demokrati. Vi underviser i en rekke typiske folkehøgskolefag.
Vi kaller vår idé for omvendt integrering. Denne kombinerer vi med folkehøgskolens pedagogikk.

Vi har plass til 68 elever. Av disse er 40 plasser tilrettelagt for elever med dokumentert lettere utvekslingshemming i en eller annen form. De resterende 28 plassene er åpne for elever uten slik dokumentasjon. 

En sprek gjeng som koser seg på Lanzarote! Foto: Ingerid Elise Fjeld

Peder Morset fra Selbu var en aktiv motstandsmann under krigen, og hele hans familie var involvert i motstandsarbeidet. Sønnen Helge, som kun var 16 år, mistet en arm som følge av en skuddskade i et møte med nazistene. Han ble senere lærer, og han tok initiativ til å starte en ny folkehøgskole med integrering av mennesker med utviklingshemming som formål.

Ved å gå inn på skolens nettside kan du lese mer om skolens forhistorie og mål. Der finner man også informasjon om hvordan man kommer i kontakt med skolen.

Venner er gode å ha! Foto: Ingerid Elise Fjeld

Denne uka har 20 elever sammen med de fem lærerne Finn Håkon, Pål, Sigrun, Bente og Ingerid Elise fra Peder Morset folkehøgskole inntatt Lanzarote. Elevene og lærerne representerer flere linjer på skolen; friluftsliv, idrett, design og håndverk, og flexi-linjen.

Alle er med på morgengymnastikken! Foto: Ingerid Elise Fjeld

Den siste uka har deltakerne deltatt i forskjellige aktiviteter på Club La Santa; klatring, hall-aktiviteter. svømming, dans og til og med kampsport. Lærerne har bare godord å si om sportshotellet Club La Santa, som er dyktige til å tilrettelegge aktivitetene for denne spesielle gruppen.

Man når stadig nye høyder på Lanzarote! Foto: Ingerid Elise Fjeld

Gruppen har også sett mye av Lanzarote under oppholdet. De har besøkt nasjonalparken Timanfaya, markedet i Teguise, hatt flere sykkelturer i området ved La Santa, og en av de siste dagene ble det en såkalt topptur til en av vulkanene i nærheten av landsbyen La Santa.

Størstedelen av elevene kommer fra Midt-Norge, men dette skoleåret er det også elever fra Tromsø i nord til Bergen i vest og Østlandet i sør.

Det er femte året at elever og lærere fra Peder Morset folkehøgskole besøker Lanzarote, og elevene vet ved skolestart at en tur til Lanzarote er en del av skoleåret. Det inspirerer og motiverer!

Vi kommer snart tilbake til Lanzarote! Foto: Bente Andersen.

Som lærerne sier til Lanzaroteposten: Likeverd, inkludering, mangfold og fellesskap er verdiene som ligger til grunn for all vår virksomhet! Alle linjer, aktivitetstilbud og internater er for elever både med og uten funksjonshemning.

God tur hjem i morgen; dere er flotte ambassadører for Norge på Lanzarote!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast