Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 49, 2019

Det blir 359 parkeringsplasser på Avenidaen i Puerto del Carmen!
Nye La Perla, foto: Tias kommune

Siste uke var det kommunal inspeksjon av det nye senteret som bygges på den gamle hotelltomta La Perla i Puerto del Carmen. Som vi ser på bildet ligger La Perla rett over gata fra Hotel Fariones Playa på Avenidaen. Det ble tidligere hevdet at det ikke kunne være plass til 359 parkerte biler i det nye bygget, men nå stadfester Tias kommune at det blir det! I de to nederste etasjene blir det butikker og restauranter, mens det blir parkering i 3., 4. og 5.etasje! Innkjøringen til parkeringsetasjene vil for det meste foregå fra gata ovenfor det nye senteret, fra blindgata Calle Guatifay.  Dette gjøres for å minske trafikken på Avenidaen, sier kommunen.

Filmstjernene har forlatt Lanzarote

Angelina Jolie, Salma Hayek og resten av filmteamet som laget Disneyfilmen «The Eternal» på Lanzarote er nå ferdig med jobben. Sist fredag fløy stjernene i et privatfly til London.

Hotel Hesperia åpner igjen etter oppussing
Hesperia Hotel. Foto: FB

Hesperia Hotel i Puerto Calero har vært gjennom en oppussingsperiode som har koster 10 millioner euro, og har blitt kjøpt opp av et amerikansk selskap. AM Resorts. 9.desember åpnes hotellet igjen, og da heter det Secrets Lanzarote. Hotellet blir et hotell bare for voksne, og har nå 335 rom. Noen av rommene er knyttet opp mot hotellets svømmebasseng hvor man faktisk kan svømme ut fra hotellrommet og inn i bassenget.
Det amerikanske selskapet har også tatt over Hotel Hesperia Playa Dorada i Playa Blanca, og stenger 15.mars i tre måneder for oppussing. Deretter åpner det igjen som «Dreams Lanzarote«, og blir et familiehotell.
Hotel Lanzarote Palm i Puerto del Carmen er gjenåpnet etter at det gikk konkurs da Thomas Cook gikk i oppløsning, og er nå kjøpt opp at hotellgruppen Blue Sea. Og hotellet «La Isla y el Mar» i Puerto del Carmen har nå blitt et voksenhotell.

Verdens mest romantiske hotell er på Lanzarote
Foto: «Lani´s Suites» Lanzarote

For andre året på rad har hotellet Lani´s Suites i Puerto del Carmen blitt kåret til «det mest romantiske hotellet i verden» av leserne i reiselivsbladet «Travellers Choice».

Det lokale flyselskapet Binter Canarias får nye jetfly
Embraer. Foto: Wikimedia

Flyselskapet Binter flyr mellom Kanariøyene og til flere naboland i Afrika. Nå har de mottatt de første av flere nye jetfly, Embraer E95 som lages i Brasil. Disse flyene med én midtgang er de stilleste og mest økonomiske av alle fly av samme type, og slipper ut minimalt av CO2. Flyene som Binter får har 132 seter, og passasjerene har ifølge selskapet god plass til lange ben og håndbagasje.

Fødselstallene på Lanzarote går ned

Tallet på nyfødte har gått ned på Lanzarote. I 2019 har det månedlige tallet på nye verdensborgere gått ned til under 100 for første gang på mange år. Tidligere ble det hvert år født flere jenter enn gutter på øya, men for første gang på mange år er 52 prosent av alle nyfødte gutter.

Havet rundt Lanzarote vil stige mye innen år 2050

En rapport om havnivået på Lanzarote som regjeringen på Lanzarote har mottatt har vakt oppmerksomhet. Omtrent 13 kilometer av kystlinjen vil bli liggende under vann innen år 2050. Dette vil berøre deler av hovedstaden Arrecife, Caleton Blanco, halvparten av Famarastranden, to gater i Los Cocoteros, deler av Puerto Calero og de laveste delene av Puerto del Carmen, ved Hotel Fariones.

Musikkfestivalen «Arrecife en Vivo», «Levende Arrecife» er nominert til pris
Fra årets festival. Foto: AEV

Musikkfestivalen «Arrecife en Vivo» er nominert til årets beste festival i Europa. Kåringen skjer under et større arrangement i Lisboa i mars. Festivalen i Arrecife vant også denne kåringen i fjor. Les mer og stem HER.

Lokalavisa skrev at SAS hadde åpnet ny vinterrute til Lanzarote. Det stemmer ikke helt.

Lokalavisa El Chaplon på Lanzarote skrev i en stor artikkel lørdag at det skandinaviske flyselskapet SAS hadde åpnet ei ny vinterrute fra Oslo til Lanzarote. Les artikkelen HER. Det stemmer ikke helt.
Dette er IKKE en egen SAS-rute hvor man kan kjøpe billetter hos SAS. Det er imidlertid andre reiseselskaper (blant annet Apollo og Vitalreiser) som har LEID SAS-flyet som i vinter flyr hver lørdag til og fra Lanzarote. Så da vet vi det.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast