forbruker

Hva skal en ta med hjem som minne fra Lanzarote?

Ved siden av en kledelig brun-eller rødfarge (?) og gode minner er det noen suvenirer du kan ta med hjem og nyte, og samtidig minne deg om det gode oppholdet på øya.

MAT

Den enkleste måten å ta med deg en smak av Lanzarote hjem, er å kjøpe mojosauser. Det er mange steder som selger små glass eller krukker med rød og grønn mojosaus. Man kan også kjøpe en tørr utgave av sausene, dersom du bare reiser med håndbagasje.

Mojosauser fra Kanariøyene. Foto: Pzinme/commons.wikimedia.org

Se også opp for den lokale olivenoljen, som har god smak og er krydret. Har du plass i kofferten er også tørket fisk og gode geitoster et godt kjøp. Husk å pakke varene godt før du legger de i kofferten!
Krydderet safran dyrkes på Lanzarote, og er mye billigere her enn å kjøpe det i Skandinavia.

ALKOHOL

Lanzarote er en frihandelssone, så mange tar med seg en rimelig flaske brennevin eller vin hjem. Husk å gjøre unna kjøpet FØR du drar til flyplassen; det sparer du mange penger på. Da må flaskene legges i kofferten, og flere butikker selger plastflasker med din favorittdrikk.

Hvitvinen Malvasía fra vinhuset El Grifo på Lanzarote. Foto: El Grifo

Hva med en flaske av den lokale vinen? Kanskje en flaske honningrom ? (Ron Miel på spansk). Bruk gjerne søkerfeltet i Lanzaroteposten for å finne artikler om prisbelønte viner fra Lanzarote.

FRA MARKEDET

Det er alltid et marked å finne på Lanzarote! En oversikt over de forskjellige markedene på øya finner du ved å klikke på rubrikken «Aktiviteter på Lanzarote» øverst på denne siden, eller klikke HER.

Fra de forskjellige bodene selges det skjorter, hatter, sko, vin, duker og lokale håndarbeider. Du finner også boder som selger falske solbriller og klokker! I boden ved siden av kan du kanskje også møte håndverkere som selger håndlagede belter og vesker, så der kan du gjøre et kupp. Du kan også kjøpe fotballskjorter fra den lokale klubben UD Lanzarote!

KUNST
Kunst av Cesar Manrique

Flere lokale kunstnere selger sin kunst på markedene. Dessuten kan du kjøpe trykk av andre kunstnere, for eksempel av den verdensberømte kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote.

KERAMIKK

Det finnes mange kunstnere som lager keramikk-arbeider, ikke minst av de gamle fruktbarhetsfigurene fra urbefolkningen guanchene på Kanariøyene.

Foto: Wikipedia
Aloe vera

Det dyrkes aloe vera på Lanzarote, og produktene herfra er betraktet som de reneste av all aloe vera som lages.
Man finner aloe vera-butikker flere steder på øya, og blant annet er apotekene et sikkert sted å kjøpe ekte aloe vera. Pass på at aloe veraen er laget på Lanzarote, og at det IKKE står at det er 100 prosent aloe vera i flasken. Det er planten som er 100 prosent, og den finnes nok ikke på flaske. 97 prosent er vanlig.
Det skal heller ikke være vann/agua i blandingen. Aloe vera er bra for solbrent hud, insektstikk og bitt. Aloe vera har også utviklet en spesiell juice som kan drikkes, og som er bra for fordøyelsen og immunforsvaret.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast