FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 29.november 2019

Hola!

Igjen kan vi gratulere Lanzarote!

For 6.året på rad har organisasjonen for alle reisebyråer i Irland valgt Lanzarote som
«Beste stedet for solferie«, i hard kamp med Tenerife, Gran Canaria og Florida! Prisutdelingen foregikk sist fredag i Dublin under et arrangement kalt Irish Travel Trade Awards.
Nesten 250 000 turister fra Irland har de første ni månedene i år besøkt Lanzarote, nesten 10 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Denne uka fløy jeg med Norwegian fra Trondheim direkte til Gran Canaria, og derfra videre med Binter til Lanzarote. Helt grei flyrute, bortsett fra at noen av passasjerene begynte med tå-massasje og rengjøring av samboers føtter på samme raden hvor jeg satt:

Denne foten var en meter unna meg…

Jo da, jeg skulle ha sagt i fra, men orket ikke en sur stemning i seks timer…jeg valgte sure tær i stedet…

I dag er vi kommet fram til bilvelt nr.107, 108 og 109 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«:

Foto: Avisa El Chaplon

Denne bilen veltet seint fredag kveld på veien LZ-1 gjennom landsbyen Tahiche. Sjåføren ble sendt til sykehuser for en sjekk, sa politiet.

Natt til mandag veltet en annen bil på veien Avenida El Golf i Costa Teguise:

Foto: El Chaplon

Sjåføren var en kvinne på 32 år, og hun ble kjørt til sykehuset med moderate skader, som polituet sier til lokalavisa.

Og her er forhåpentligvis den siste bilen som har veltet på Lanzarote denne uka:

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet tidlig tirsdag morgen på veien LZ-2 ved Playa Blanca. Føreren kom seg uskadd ut av bilen.

Mens vi snakker om bil og trafikk: Lokalavisene skriver nå at fartsradarene som er plassert langs veiene gjennom vindistriktet La Geria vil bli aktivert fra og med 1.desember. Bøter i superklassen venter de som kjører for fort!

Tirsdag 3.desember kl.19 åpnes julekrybben i Tias. Dette skjer på plassen foran kirken San Antonio i Tias.
Hver by på Lanzarote legger sin ære i å lage øyas fineste julekrybbe, eller Portal de Belén som den kalles her. Belén er en forkortelse for Betlehem.  Julekrybben er en miniutgave av øya Lanzarote, med hus, natur, folk og dyr, og hvor Jesusbarnet og stallen er i sentrum. Denne kvelden vil også folkedans-og folkesanggrupper opptre.

Sånn så det ut i Tias i fjor:

Foto: Tias kommune

Tias kommune har også offentliggjort juleprogrammet sitt, på spansk:

Dette kan være vanskelig å lese, så forstørr gjerne skjermen din for å lese programmet.
Flere har reagert på at De hellige tre konger IKKE skal ri på sine kameler gjennom Puerto del Carmen 5.januar. I stedet vil de i følge programmet bli mottatt i havna i Gamlebyen kl.11 søndag formiddag, og kongene vil ta imot ønskelister fra barna der. Kl.18 rir kongene gjennom gatene i Tias.
På nettet er det nå opprettet protestlister som skal sendes til Tias kommune i håp om at kongene også denne jula skal ri gjennom Puerto del Carmen, noe de alltid har gjort tidligere. Du kan også signere oppropet HER.

Yaiza kommune med Playa Blanca har også gitt ut sin kalender for desember og januar. Du finner den HER.

Et nytt skandinavisk dansearrangement har premiere på Lanzarote onsdag 4.desember:

Dansebandgeneralen Tor Kristiansen står for den levende musikken, og da er man garantert liv på gulvet!  Man kan også ta seg en tur til Yaiza på egen hånd uten buss og /eller middag,og da koster det fem euro ved døra fra kl.20.30. Lørdag legger Lanzaroteposten ut en mer utfyllende artikkel om arrangementet, så følg med her!

Da er programmet for desember og de første dagene i det nye året for utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen klart! På lerretet vises kvalitetsfilmer på originalspråket, som f.eks «Bohemian Rhapsody» og «Rocket Man». På selveste julaften kl.18 vises julefilmen «Home Alone», og på nyttårsaften vises passende nok «Yesterday»:

Det kan lønne seg å bestille plass: info@rooftopbiosfera.com eller via telefon +34 928 511 690.

Nordisk Forening på Lanzarote fortsetter med sine ukentlige aktiviteter. Mandag var det Morten Dahlgren som vant ukas konkurranse i hesteskokasting. Det er nye muligheter til å treffe pinnen mandag kl.12 på Playa Grande i Puerto del Carmen. Tirsdag er quiz-kveld, og siste uke var det laget Buen Suerte som gikk av med seieren! Tirsdag førstkommende er det siste kveld med quiz-gjengen, så ta deg gjerne en tur til Las Vistas i Puerto del Carmen fra kl.20!

Neste torsdag 5.desember arrangeres høstens 4.gåtur i regi av Nordisk Forening. Det er start fra det danske sportshotellet Club La Santa på Lanzarotes vestkyst. Turen går langs kysten opp til landsbyen Caleta de Caballo. Der blir det en liten pause før turen går videre inn i et fantastisk landbruksområde med blant annet en bananplantasje. Turen går mest på stier av grus, med små høydeforskjeller.
Det er mange parkeringsmuligheter langs veien mellom landsbyen La Santa og hotellet Club La Santa. Husk gode sko, matpakke, drikke og godt humør! Snakk sammen om skyss; fine muligheter til det er fredagspilsen og/eller quizen på Las Vistas. Her ser dere kart over turen:

I går torsdag var det flott jubileumsmiddag på Sjømannskirken i Puerto del Carmen; det er 30 år siden Sjømannskirken startet sin virksomhet på Lanzarote. Nesten 70 gjester hadde møtt fram til god mat, hyggelige taler og Alegrias korsang. Det var et nydelig pyntet middagsbord som møtte gjestene:


Foto: Sjømannskirken

Men Sjømannskirken hviler ikke på sine laurbær! Dette er aktivitetene de neste dagene:

I dag fredag er det gåtur i kirkens nabolag kl 1100. I morgen lørdag er det lørdagsgrøt kl 1300,  og kl 1800 er det aftensang med koret Alegria i Den katolske kirken i Playa Blanca.
Søndag – 1. søndag i advent – er det jubileumsgudstjeneste på Sjømannskirken i Puerto del Carmen kl 1800, og med kirkekaffe etterpå. Mandag øver koret Alegria kl.19, med kaffe fra kl.1830.
Tirsdag trimmer vi kl 1200 og spiser varm lunsj kl 1300. Onsdag samles aktivetsgruppen kl 1030.
Torsdag kl 1800 er det temakveld med forfatteren Tor Åge Bringsværd: Noe kan godt være sant selv om det aldri har hendt. Om fantasi, religion og klovner.
Kirken er åpen tirsdag til og med fredag fra kl.11-16, lørdag litt før grøten serveres, og søndag i forbindelse med gudstjenesten. Tar du taxi til kirken ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas, som ligger rett over gaten fra kirken.
Hjertelig velkommen til Sjømannskirken på Lanzarote!

Trond M i Bergen fyller år på søndag. Mandag er det Bjørn S fra Vinstra sin tur, og Ragnhild Helen L fra Tofte i Hurum har også fødselsdag mandag. Turid J T i Oslo fyller år tirsdag, og Anders Viggo B i Oslo og Halvard B på Haslum fyller år onsdag. Gratulerer med dagen!

Det er ny fredagspils i kveld fra kl.19 på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Og ja da, det er «Black Friday» på Lanzarote også!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast