Nyheter:

Den skandinaviske forsøplingen av Lanzarote er i gang igjen. Kommunen svarer

Forsøplingen av Lanzarote har startet opp igjen, og synderen er dessverre et skandinavisk firma!

Lanzaroteposten har tidligere fortalt om arbeidsledige som ryddet strender, parker, gater og veikanter for søppel, og disse gjør en utrolig god jobb.

Så begynner et skandinavisk firma, Skandinaviska utflykter å legge ut brosjyrer på fortau og gater i Puerto del Carmen. Etter bare et par døgn flyter det av brosjyrer på fortauene, og folk tramper gladelig på det norske og svenske flagget.

Dette er et firma som tilbyr såkalte ullturer. Tilbudet er sikkert både fint og interessant, så det er IKKE selve turpakken som blir kritisert her. Det er hvordan brosjyrene blir distribuert som er problemet.

Bildet over ble tatt fredag 25.oktober 2019 på Avenidaen i Puerto del Carmen.

10-20 brosjyrer legges under en stein på en mur. Så kommer det folk  som skal plukke opp en brosjyre. Steinen løftes av, og i vinden flyr det gjerne fem-seks brosjyrer utover. Etterhvert havner mange av brosjyrene på stranda og deretter i havet. Dette er miljøforurensning, og her på øya er det en alvorlig sak.

Jeg har utallige ganger foreslått at disse brosjyrene kan legges inn i butikker og i hotellresepsjoner, uten at det har blitt noe bedre. Det arrangeres også britiske ullturer på Lanzarote. Brosjyrene fra dette firmaet ligger i hotellresepsjonene, og systemet fungerer utmerket.

For å protestere mot denne forsøplingen av den vakre byen vår har vi flere ganger anmeldt dette til Tias kommune. Anmeldelser ble levert i 2013, 2015 og seinest i desember 2018. Det kan du lese om HER.
Ingen henvendelse har virket, og man kan selvsagt lure på hvorfor kommunen elegant velger å se den andre veien med hensyn til forsøplingen.

Nå prøver Lanzaroteposten igjen, denne gangen ved å gå direkte til de nyvalgte kommunalrådene (concejalías).
Kommunalråden med ansvar for bymiljø, avfallshåndtering og luftforurensning i Tias (Puerto del Carmen) heter Carmen Gloria Rodriguez, og ble skriftlig kontaktet av Lanzaroteposten denne uka. Hun skriver dette i et svar om denne forsøplingen:

Takk for at du kontakter oss om dette! Jeg må nå konsultere de juridiske tjenestene for å finne ut hva vi kan gjøre. Jeg tviler ikke på at vi vil finne den beste løsningen på dette problemet, og vil umiddelbart ta kontakt med deg når resultatet foreligger.

Jeg håper vi slipper å vente for lenge.

Hva kan andre gjøre dersom man ikke liker brosjyrer som flyter rundt i Puerto del Carmen? Tias kommune har ei Facebookside som folk kan bruke til å si fra om denne forsøplingen, Ayuntamiento de Tías .
Du kan skrive på engelsk der dersom du synes det er bedre. Bruk knappen hvor det står SEND MELDING øverst til høyre på Facebook-siden.

Tias kommune har også en app med åpne linjer direkte inn til ordfører og kommuneadministrasjonen. Gå inn på Google Play og last ned appen Ayuntamiento de Tias. Appen finnes på spansk og engelsk. Her kan du også legge ved bilder med meldingen din.

Dersom lesere vil fortelle selskapet Skandinaviska utflykter at forsøplingen av Puerto del Carmen IKKE er akseptabel kan man ringe (0034) 671 478 673 hver dag mellom kl. 09:00-20:00. Da kan man altså fortelle hva man synes til det skandinavisktalende personalet som passer telefonen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast