Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 44

Narkotika og våpen beslaglagt i Puerto del Carmen
Narkotika beslaglagt på Lanzarote. Foto: Nasjonalpolitiet

Denne uka ble en 43 år gammel mann arrestert i Puerto del Carmen for salg av narkotika og ulovlig besittelse av våpen. Mannen driver en liten butikk i byen, og da han ble arrestert fant politiet både kokain, hasj og marihuana sammen med flere våpen. Det ble også beslaglagt åtte kilo kjeks som inneholdt narkotiske stoffer…

Politiet øker patruljeringen om natten i Puerto del Carmen
Foto: Tias kommune/Youtube

Etter flere innbrudd i turistleiligheter i Puerto del Carmen den siste tiden vil nå lokalpolitiet øke sine nattpatruljer i de typiske turiststrøkene i byen. Samtidig ber de gjestene selv passe på å lukke alle dører og vinduer når de går til sengs eller forlater leiligheten,  og sørge for at verdier blir plassert i en safe eller på en annen trygg plass i leiligheten.

Mat til de fattige på Lanzarote
Foto: Cruz Roja på Lanzarote/FB

Siste uke ble det distribuert 250 000 kilo mat til familier og enkeltmennesker som trengte det mest på Lanzarote, Det er det spanske Røde Kors som står for fordelingen av matvarene, som er finansiert 85 prosent av «Det europeiske hjelpefondet for vanskelighetsstilte» FEAD, og resten av den spanske staten.
Matpakkene består av spesiell næringsrik mat satt sammen av ernæringseksperter i Røde Kors og staten.
I følge rapporter publisert av den katolske kirkes hjelpeorganisasjon Caritas går over 100 000 personer på Kanariøyene sultne til sengs hver kveld. Over 60 prosent av innbyggerne lever helt på grensen av hva de kan klare økonomisk. Derfor har den kanariske regjeringen som mål å redusere fattigdommen på øyene. Innføring av borgerlønn neste år er ett av tiltakene som sannsynligvis skal gjennomføres mot slutten av 2020. Dette skriver blant annet Canariajournalen.

16 flyktninger kom til Playa Marina og Los Ancones på Lanzarote i båt
Den spanske sjøredningstjenesten er stadig på utkikk etter båter i nød. Foto: Salvamento Marítino

Seint lørdag ettermiddag kom det en båt med flyktninger fra Afrika inn til Playa Marina litt sør for landsbyen Arrieta på Lanzarotes østkyst. Alle fire ombord var i god form, og fikk etterhvert mat og klær fra det lokale Røde Kors. Deretter ble de fire tatt med til hovedstaden Arrecife hvor deres status skal kontrolleres. Søndag morgen kom en annen båt inn til Los Ancones nord for Costa Teguise, og ombord var det 12 personer, hvorav fire var barn.
Denne helga har båter også kommet inn til Gran Canaria og Fuerteventura, og tilsammen har over 60 flyktninger ankommet Kanariøyene de siste to dagene.

Reiseoperatøren TUI flytter hovedkontoret sitt fra Puerto del Carmen
Det nye hovedkvarteret til TUI. Foto: turismolanzarote.com

Reiseoperatøren TUI (tidl. Startour) har nå flyttet hovedkontoret sitt på Lanzarote fra Puerto del Carmen til Marina Lanzarote i hovedstaden Arrecife. Det nye kontoret er på 300 m2, og ble åpnet 30.september. Derfra skal TUI lede sine aktiviteter på Lanzarote gjennom selskapet TUI España Turismo, som blant annet styrer over TUI i Norge, Sverige, Finland og Danmark. TUIs selskap for cruisebåter, Intercruises er også en voksende aktivitet. TUI har nemlig flere av sine egne cruisebåter til Lanzarote hver vinter, blant annet alle «Mein Schiff»-skipene.

Denne uka kommer det 15 cruisebåter til Lanzarote 
Norsk-amerikanske «Explorer of the Seas» kommer til Lanzarote torsdag. Foto: Royal Caribbean Int´l

Fra og med i går søndag til og med neste søndag kommer det 15 cruisebåter til Lanzarote. Tilsammen vil Lanzarote motta 38 000 cruisepassasjerer denne uka. Bare i dag mandag og i morgen tirsdag vil øya få besøk av seks cruisebåter. Ved utgangen av året vil Lanzarote ha mottatt over 500 000 cruisepassasjerer, som er rekord.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast