Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 42, 2019/oppdatert

58 mister jobben sin når Ryanair legger ned basen sin på Lanzarote

Flyselskapet Ryanair bekrefter nå at 58 ansatte ved Ryanairs base på Lanzarote mister jobben sin når selskapet legger ned basen sin på øya. Dette skjer 8.januar 2020. Totalt er det 432 ansatte som mister jobben sin i hele Spania på grunn av nedleggelser av flere baser. Ryanair skal fortsette å fly til og fra Lanzarote, men vil bruke andre selskap til innsjekking, bagasjebehandling, billettsalg og lignende. Ingen fly fra selskapet skal etter 8.januar «overnatte» på Lanzarote.

Regjeringen setter i gang redningsarbeid etter konkursen til reiseselskapet Thomas Cook

Sist uke ble det arrangert et møte hvor både presidenten på Lanzarote, turistmyndighetene og hotelleiere var tilstede for å diskutere hva som nå måtte gjøres for å løse krisen etter reiseselskapet Thomas Cooks konkurs. Flere løsninger ble diskutert. Blant annet skal det settes i gang PR-kampanjer mot nye markeder, og det blir lavere flyplassavgifter slik at flere selskaper vil fly til øya. Det ble også foreslått økonomisk støtte til hoteller og ansatte som jobbet direkte med Thomas Cook, og som nå ikke får betalt for de tre viktige sommermånedene med fulle hotell. Thomas Cook betalte nemlig sine regninger tre måneder i ettertid.

Færre turister i september

Det kom 1,2 prosent færre besøkende til Lanzarote i september i forhold til september i fjor. Fuerteventura hadde Kanariøyenes største nedgang i tallet på gjester på åtte prosent. Gran Canaria hadde over seks prosent færre gjester, og Tenerife hadde over tre prosent nedgang. Så langt i år har Lanzarote ØKT tallet på turister med 0,8 prosent, som den eneste øya.

Båt med 28 flyktninger inn til Caleta de Caballo på vestkysten av Lanzarote, 22 flyktninger til Carletón Blanco

En båt med 28 flyktninger, 15 voksne og ti barn kom i morgentimene onsdag inn til Caleta de Caballa, ikke langt fra La Santa på Lanzarotes vestkyst. Ombord var det også en person i rullestol. Rullestolen klarte dessverre ikke turen fra Afrika:

Foto: FB/Guardia Civil

Senere på onsdag kom det en annen båt inn til Carletón Blanco på øyas østkyst med 22 personer ombord. Alle var uskadd.

Flyvåpenet øver over Lanzarote og Gran Canaria
Amerikanske jagerfly deltar i øvelsen. Foto: unsplash

Fra og med 19.oktober til 30.oktober vil det bli stor aktivitet i lufta over Lanzarote og Gran Canaria. Dette er en øvelse hvor NATO har ansvaret for planleggingen. Sammen med det spanske luftforsvaret vil også fly fra det amerikanske og tyrkiske luftforsvaret (!) delta med F15c-fly og F16-fly. Øvelsen har fått navnet Ocean Sky 2019.

Skipsvraket mellom Arrecife og Costa Teguise fjernes innen desember neste år
«Telamon». Foto: tripadvisor,com

Vraket av det greske skipet «Telamon» som gikk på grunn mellom Arrecife og Costa Teguise i oktober 1981 vil bli fjernet innen desember neste år. Skipsvraket vil bli kuttet opp i mindre deler, og materialene vil bli solgt som skrap. Arbeidet starter i desember dette året. Du kan lese hele historien om hvordan skipet endte opp på Lanzarote HER. (på engelsk).

Bystranden i Playa Blanca stengt

Stranden langs promenaden i Playa Blanca ble stengt onsdag kveld etter at en pumpestasjon for kloakk i nærheten sluttet å virke. Dermed ble kloakk ført direkte ut i vannet på stranden. Myndighetene jobbet iherdig med å ordne opp i problemene, og fikk pumpen i gang igjen torsdag formiddag. Likevel var stranden stengt for publikum i flere timer før bading ble tillatt igjen.

Gåtur med Nordisk forening

Torsdag 24.oktober arrangeres sesongens første gåtur i regi av Nordisk forening. Man kjører LZ 18 gjennom Costa Teguise fram til den store rundkjøringen. Derfra fortsetter man ca 100 meter, før man tar til venstre inn på en grusvei. Det er parkering på høyre side etter krysset. Turen er lett til middels krevende, på en vei som er laget av grus og stein. Rundturen er på 6,3 km. Ta på gode sko, husk niste, vann og godt humør. Turleder er Terje Nøttveit.
Snakk sammen om skyss dersom du trenger det. Fine samtalesteder om akkurat det er hesteskokastingen mandag og quiz-konkurransen på tirsdag.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast