FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 18.oktober 2019

Hola!

Er savnet av solskinnsøya stort? Eller lurer du litt på hvordan det egentlig ser ut der nede?
Det er nå satt opp et bevegelig web-kamera som gir gode bilder MED lyd fra Playa Grande i Puerto del Carmen:

 

Og vil du se flere levende bilder fra Lanzarote går du til nettsiden www.lanzarotewebcam.com . Der kan du klikke på levende bilder fra flyplassen, fra cruisehavna, fra Playa Grande og også se spesielle aktiviteter fra nettopp flyplassen; i skrivende stund ligger det videoer av noen av de STORE flyene som kom for å hente strandede Thomas Cook-turister.

Og så er vi der igjen: Juletreet på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda har kommet seg opp på sin fot:

God jul!

I kveld fredag skal det svinge ekstra mye i Playa Blanca sør på øya; det er klart for Oktoberfest 2019:

Bikers Beach Club er stedet når Boulevard Rock Band og Skatoons spiller opp fra kl.20.30. Bikers Beach Club ligger i CC Papagayo på Avenida Maritima.

I morgen lørdag 19.oktober skal strendene i Playa Honda ryddes for rot og rask. Det er oppmøte for frivillige ryddere kl.11 på Avenida de Playa Honda, ved enden av C/Princesa Ico, mellom restaurantene Emmax og Casa Tere.

Her skal det ryddes lørdag! Foto: turismolanzarote.com

Stredet mellom øyene Lanzarote og Fuerteventura heter La Bocaina (Estrecho de la Bocaina), og i morgen lørdag vil flere hundre svømmere krysse stredet fra Playa Dorada i Playa Blanca til Corralejo på Fuerteventura. Svømmekonkurransen arrangeres for 20.gang, og distansen er 15 000 meter.

De første svømmerne går i vannet kl.07.45, og alle må være kommet i mål i Corralejo seinest kl.14.45. Det blir premiering for raskeste kvinne, raskeste mann, og eldste og yngste deltaker.

Her ser du en video fra fjorårets konkurranse:

 

I morgen lørdag ettermiddag kl.16.30 er det et musikalsk eventyr som utfolder seg i baren Mulligans i Gamlebyen i Puerto del Carmen: The Gathering opptrer med et fantastisk program, og dørene åpner kl.15. Fem euro ved døra:


«The Gathering» opptrer lørdag på Mulligans

Har du lyst til å lære deg enkle folkedanser fra Lanzarote?
Tias kommune arrangerer GRATIS kurs i folkedans, og første kurskveld er i morgen lørdag 19.oktober kl.18.30. Stedet er Seniorsenteret i C/Bajamar i Gamlebyen (Centro de Mayores de Puerto del Carmen), gata ned mot Playa Chica:

I morgen lørdag 19.oktober synger vokalgruppen Trondheim Voices i Convento de Santo Domingo, klosteret i Lanzarotes gamle hovedstad Teguise kl.20.30. Dette er i forbindelse med den visuelle musikkfestivalen, Festival de Música Visual de Lanzarote som arrangeres denne uken.

Trondheim Voices. Foto: Facebook

Du kan lese mer om festivalen og bestille billetter HER.

Det dukker stadig opp nye barer på Lanzarote. En av de nye er Oleo vin & tapasbar i Puerto del Carmen:


Oleos vin og tapasbar. Foto: Asgeir Johnsen

Oleo vin og tapasbar finner vi i bakken rett nedenfor baren Irish Viking rett opp fra Avenidaen. Dette er en koselig liten bar med kjempegode tapasretter til hyggelige priser, og er en fin plass for litt lett nattmat. Oleo er verdt et forsøk, vi ble veldig godt fornøyd, sier Asgeir og Jorunn til Lanzaroteposten.
Har du oppdaget et nytt etablissement på Lanzarote, send oss en melding om det, gjerne med et bilde!

Mandag 21.oktober kl.12 er det premiere på vinterens hesteskokastingskonkurranser!

Foto: Liv J.Gundersen

Stedet er som vanlig Playa Grande ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Møt opp til en sosial stund med latter, smil og litt trim!

Tirsdag 22.oktober er det tid for en ny runde med hjernejogg! Lanzaquizen starter opp sesongen kl.20 i restauranten på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Quizmaster Morten har laget mange lette og noen litt vanskeligere spørsmål folk kan bryne seg på.
Lanzaroteposten har klart å finne ett av tirsdagens spørsmål: Er barnløshet arvelig?
Tenk litt på det, og så kommer dere til Las Vistas tirsdag, setter dere ved et bord, betaler en euro, og penn og papir deles ut. Og er du litt sulten serverer Dani nydelige småretter, blant annet nystekte vafler med blåbærsyltetøy.Velkommen!

Sjømannskirken på Lanzarote har sendt ut denne ukeplanen:

Fra og med 15. oktober er det vinteråpningstider på Sjømannskirken: Tirsdag–fredag kl. 1100-1600,
lørdag kl 1100-1500.
I dag fredag 18. oktober er det gåtur i kirkens nabolag kl. 1100. Vi starter fra kirken i Puerto del Carmen. Lørdag 19. oktober serveres høstens første risengrynsgrøt kl. 1300. Søndag er det gudstjeneste kl. 1800 med kirkekaffe etterpå.

Kaffen er god på Sjømannskirken på Lanzarote! Foto: Sjømannskirken

Neste uke (uke 43) er det trim tirsdag 22. oktober kl. 1200, og passende lunsj etterpå kl. 1300. Lunsjen koster 10 euro. Torsdag 24.oktober kl. 1800 er det spillkveld med sang og musikk og enkel servering. Fredag er det igjen gåtur i nabolaget kl. 1100, og lørdag 26.oktober serveres grøt kl. 1300.
Samme dag kl.1800 er det gudstjeneste med kirkerådsvalg i den katolske kirken i Playa Blanca. Søndag 27.oktober er det gudstjeneste på Sjømannskirken i Puerto del Carmen kl. 1800. Etterpå er det kirkekaffe.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas i Calle Anzuelo, så tar du en taxi ber du om å bli kjørt til hotellet. Veien til Sjømannskirken er godt skiltet.
Velkommen til Sjømannskirken på Lanzarote!

Så er det tid for det tradisjonelle garasjesalget/loppemarkedet i bydelen Los Mojones i Puerto del Carmen i morgen lørdag og søndag fra kl.10-13. Adressen er 33 Peñas Blancas, gata som går ned mot byen, på baksiden av Casas Heddy. Inntektene går uavkortet til «Calor y café”, varmestua for fattige i Arrecife.

Den norske restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen åpnet sine dører i går torsdag etter en lang sommerferie.

Rita ønsker velkommen til Vikinghuset!

Åpningstidene er tirsdag til søndag fra kl.17-23, mandag er restauranten stengt.

Vi var 22 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19 og utover, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Hans Arne H i Fredrikstad fyller år i dag fredag. Jon Kjell S i Reykjavik på Island fyller år i morgen lørdag, og Liv Jensine G på Lanzarote feirer dagen sin søndag. Dani på Las Vistas fyller år mandag, og Salva på Vikinghuset fyller år tirsdag. Torjus på Eidsvoll blir tenåring onsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast