Nyheter:turister

Hvordan oppnå dine 10 000 skritt på Lanzarote

Lanzarote er et utmerket sted for å ta en spasertur; lufta er ren og klar, været er som regel fint, og havet gir deg energi!

Når man er på ferie blir det ofte at man spiser og drikker mer enn normalt.
Derfor kan det være lurt å få lagt inn 10 000 skritt i dine daglige planer i ferien. Det er best å ta en spasertur tidlig på morgenen eller på sen ettermiddag for å unngå den sterke solen. Husk likevel å ta på en hatt og ta med litt vann for å unngå uttørring.

10 000 skritt er omtrent fem kilometer, så nettavisene Lanzarote Information og Lanzaroteposten har valgt ut en kystrute på hvert turiststed som tar deg til interessante steder på øya, og samtidig gir deg en daglig dose trim. Fem kilometer tar omtrent 45 minutter til 90 minutter, avhengig av farten du bruker.

Playa Blanca
Fra strandpromenaden i Playa Blanca

Start turen din i havna hvor ferjene fra Fuerteventura kommer inn. Gå deretter langs promenaden som følger havet mot Papagayostrendene. Du vil etterhvert nå den vakre havna Marina Rubicon med flotte yachter, butikker, restauranter og barer. Ta deg en kaffe, og slapp av. På veien tilbake tar du til høyre når du kommer til sentrum av Playa Blanca igjen. Finn hovedgata, og etterhvert kommer du til gågata Calle Limones, ei gate full av folk, butikker, restauranter og barer. I enden av gata er det trapper ned til havna hvor du startet turen din fra.

Puerto del Carmen  

Dette er en enkel «fram og tilbake»-tur, men den tar deg forbi flyplassen som alltid er interessant. Start i Matagorda hvor det ligger et shoppingsenter like ved Hotel Beatriz. Finn strandpromenaden mot hovedstaden Arrecife. Snart ser du landingslysene på flyplassen, og det kan hende du må «dukke» når et fly skal lande eller ta av! Nå spaserer du videre langs hele rullebanen. På din høyre side er det en fantastisk strand, men liker du ikke å se nakne mennesker snur du hodet ditt til venstre! Dette er nemlig en av de mange naturiststrendene på Lanzarote.
Du fortsetter turen fram til du når de første barene i Playa Honda. Der kan du sette deg ned, og du bestiller en kaffe eller en kald drikk. Når du er klar til å returnere bruker du samme veien, eller du kan gjøre en hel dag ut av ekspedisjonen; hovedstaden Arrecife ligger omtrent samme distansen den andre veien. Du kan alltid finne en buss eller taxi tilbake til Puerto del Carmen igjen.

Trappene opp fra Gamlebyen på vei til Puerto Calero. Foto: Tias kommune

En annen «fram og tilbake»-tur er å gå fra Gamlebyen i Puerto del Carmen, opp trappene og videre følg stien sørover til den flotte havna Puerto Calero. Derfra kan man ta en båt tilbake til havna i Puerto del Carmen, eller man tar en båt til Puerto Calero, og går tilbake. Man kan selvsagt også gå begge veiene.

Costa Teguise
Fra promenaden ved Playa Las Cucharas i Costa Teguise. Foto: Wikimedia Commons

I Costa Teguise er det populært å gå en sirkelrute. Man starter i Pueblo Marinero, et lite torg midt i byen. Gå ut på hovedgata Avenida de las Islas Canarias, og ta til høyre. Gå videre helt fram til det siste store hotellet på hovedgata, Sands Beach Resort. Gå deretter inn i resepsjonen, finn en av stiene langs bungalowene som leder til stranda. Ta en pust i bakken ved baren Mai Tai før dere finner strandpromenaden mot sentrum igjen. Strandpromenaden passerer baksiden av det berømte Melia Salinas-hotellet før du kommer til hovedstranda Playa Las Cucharas. Fortsett derfra til du ser hovedgaten igjen, og da er du like ved Pueblo Marinero igjen.

Ut på tur, aldri sur!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast