Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Uke 42, 2019

Asfalteringen er ferdig!
«Vakre» gater i Tias! Foto: Tias kommune

Mange som har besøkt kommunesenteret Tias i det siste har møtt asfaltarbeidere, lastebiler og delvis stengte gater og veier. Nå forteller kommunen at arbeidet er fullført. Det er brukt over 2,3 millioner euro på å legge nytt dekke på 57 gater og veier, laget nye gangfelt og satt opp oppdaterte skilt. De siste gatene som ble oppgradert var C/Libertad, C/Pérez Galdós og C/Reyes Católicos.

Problemer for idrettsparken i Yaiza
Foto: Yaiza kommune

I oktober i fjor startet arbeidet med den nye idrettsparken i Playa Blanca sør på Lanzarote. Lanzaroteposten skrev den gangen dette: «- På et område mellom Avenida de Canarias og Faro Pechiguera i Playa Blanca vil det nå bygges en idrettsbane og områder for turgåing og løping sammen med garderober, toaletter, kiosker, skyggeområder, hageanlegg og mosjonsapparater. Området er på 58 000 m2″. 
Nå er arbeidet stanset, og kontraktene med byggefirmaet er hevet. Anbudet som ble avtalt med firmaet Tecyr Construcciones i fjor på 2,1 millioner euro har nå blitt overskredet med 39 prosent, og kommunen stanset øyeblikkelig arbeidet. Nå jobbes det med å finne andre entreprenører som kan fullføre arbeidet til rett pris.

Innsamling av tøy til de som trenger det mest
«Revolution Bikes» i Puerto del Carmen

Sykkelbutikken «Revolution Bikes» i C/ Juan Carlos like ved Lidl i Puerto del Carmen tar nå imot klær, sko og andre artikler til de som trenger det mest på Lanzarote. Man ber om at brukte klær er vasket og er hele. Noen av de «dyrere» artiklene som kommer inn blir solgt på bruktmarkeder, og pengene går så direkte til varmestua «Calor y Café» i hovedstaden Arrecife. Man kan levere sine varer i sykkelbutikken hver dag mellom 09.30-17, lørdag til 15.30. Søndag stengt.

Norsk medarbeider i jernvarehandelen Ferreteria el 24 i Puerto del Carmen
Jernvarehandelen 24 i Puerto del Carmen

Har du problemer med å forklare hva du skal ha hos jernvarehandelen på Lanzarote, får du skikkelig norsk hjelp dersom du går til Ferreteria el 24 i C/Juan Carlos ved Lidl i Puerto del Carmen. Der jobber norske Monica, som har bodd på Lanzarote i mange år. Hun kan hjelpe deg med å finne firetoms spiker, rett malingfarge og linoleumskniver!

Over 100 personer møtte opp til strandrydding!
Ryddegjengen i Playa Blanca 13.oktober. Foto: Cook in Lanzarote

Over 100 personer i alle aldre møtte opp siste søndag da frivillige inviterte til enda en strandrydding i Playa Blanca. Dette er rekord, ifølge arrangørene. Denne dagen var det Montaña Roja-stranda som var målet. Neste strandrydding er andre søndagen i november, så følg med i Lanzaroteposten for tid og oppmøtested.

I dag onsdag 16.oktober kom «Queen Victoria» på besøk
«Queen Victoria». Foto: en.wikipedia.org

Kl.08.00 kom ærverdige «Queen Victoria» på besøk til Lanzarote. Skipet har over 2 000 passasjerer ombord, de fleste britiske, og et mannskap på 800. Skipet kom fra Tenerife, og kl.17.00 i ettermiddag seiler det videre til La Coruña på fastlandet. Allerede 27.oktober kommer enda en berømt båt, selveste «Queen Elizabeth».

Gikk du glipp av filmen «Downton Abbey»? Eller «Rambo: Last Blood» før du dro til Lanzarote?

Filmene «Downton Abbey» og «Rambo: Last Blood» vises nå på Lanzarote, med det engelske originalspråket!
Filmene er derfor tekstet på spansk, og fungerer som perfekt språkundervisning… «Downton Abbey» vises torsdag 17.oktober kl.19.25 i kinoen Atlántida i Arrecife, ved San Ginés-bukta. «Rambo» kan du møte i kinoen på Deiland samme kveld kl.20.00.
Og allerede fredag 18.oktober er det også på Lanzarote premiere på den «norske» Disneyfilmen «Maleficent: Mistress of Evil», regissert av norske Joachim Rønning, og hvor John Carew og kjæresten til Marius Høiby, Juliane Snekkestad har små roller…

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast