Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 41, 2019

Regjeringen vil fjerne hestene i vannet
Skal hestene forsvinne? Foto: CACT

Hesteskulpturene som er plassert i vannet rett ved museet for samtidskunst i festningen San José i hovedstaden Arrecife er kanskje på vei bort. Hestene er laget av den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor, og var først plassert ved Parlamentet i elva Themsen i London. Deretter ble de flyttet til Lanzarote mens Taylor holdt på med undervannsmuseet Museo Atlantico i Playa Blanca for tre år siden. Planen var å låne ut skulpturene gratis i 10 år. Etter regjeringsskiftet på Lanzarote i mai har den nye regjeringen sagt at » hestene ødelegger for Lanzarotes egen kunstner, Cesar Manrique foran samtidsmuseet som ble restaurert av Cesar Manrique». Eller er det slik at regjeringen nå prøver å fjerne arbeider den forrige regjeringen satte i gang? Siste ord er tydeligvis ikke sagt om hestene i vannet, en sak som har satt sinnene i kok hos mange av innbyggerne på øya. Hva mener du?

Kjør på strandpromenaden i hovedstaden Arrecife
Ordføreren i Arrecife tar ned forbudsskiltet i hovedstaden. Foto: Alcaldesa Astrid Perez/FB

Onsdag denne uka ble innkjøring forbudt-skiltene tatt bort ved starten av strandpromenaden Avenida Maritima i hovedstaden Arrecife. Den populære gaten har vært stengt i tre år, og har bare vært tilgjengelig for varetransport og folk som bor langs gata. Fra fredag denne uka kan man kjøre fra Arrecife Gran Hotel og gjennom byen.

Hvilke land sender flest fly til Lanzarote denne vinteren?
Foto: Lucas Davies, unsplash

Man kan fort få den oppfatningen at Lanzarote og de andre Kanariøyene har mistet mange flyruter til og fra Europa fordi det britiske reise-og flyselskapet Thomas Cook gikk konkurs, det irske flyselskapet Ryanair har kansellert flere ankomster denne vinteren, og flere tyske flyselskap som Air Berlin og Germania har innstilt sin virksomhet. Tallene sier faktisk noe annet!
Fra Storbritannia kommer det denne vinteren hver uke 142 fly til Lanzarote, ett fly mer enn i sesongen 2017/18. Dette er fem fly færre enn siste vinter, sesongen 2018/19, som er en nedgang på 3,4 prosent.
Fra Tyskland kommer det denne vinteren 39 fly hver uke, en nedgang fra forrige sesong på 15 fly. Østerrike har ingen direkte fly til Lanzarote denne vinteren. Italia og Irland har omtrent samme antall fly hver uke i år som i fjor, mens Frankrike har 25 fly hver uke til Lanzarote, en økning på 25 prosent fra i fjor.
Tallene er hentet inn av den tyske tv-kanalen montefuego.tv på Lanzarote.

To båtflyktninger hardt skadd ved ankomst til Lanzarote

En båt med 19 flyktninger fra nord-Afrika kom inn til nordøstkysten av Lanzarote, i området ved Caletón Blanco fredag morgen. En kvinne og en mann ble hardt skadd da de prøvde å forlate båten i brenningene. De blir nå behandlet for store kuttskader på sykehuset. De andre flyktningene ble tatt hånd om av Røde Kors, og ble etterhvert sendt til Arrecife hvor deres status skal utredes.

Innbyggerne i Teguise kommune har høyeste inntekt på Lanzarote

Skattemyndighetene på øya har offentliggjort skattelistene for 2018. Innbyggerne i Teguise kommune tjener mest med en gjennomsnittlig inntekt på over 25 000 euro per innbygger. Arrecife kommune kommer dårligst ut med en gjennomsnittlig inntekt på 21 368 euro.

Lidl i Arrecife er stengt fram til 6.november

Lidl i Arrecife, like ved IKEA ble stengt i september for oppussing. Planen er å åpne igjen onsdag 6.november.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast