FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 11.oktober 2019

Hola!

Det blåste ganske kraftig på Lanzarote siste uka, ja så sterk var vinden at det til og med gikk galt i utstillingsvinduet til butikken Trendz på Avenidaen i Puerto del Carmen…Noen mistet hodet også…stakkars:

Den skandinaviske golfsesongen er i gang på Lanzarote!


Glad golfgjeng! Foto: Lillian S B/Asgeir J

Ni spreke golfspillere møttes for første gang denne uka på golfbanen i Puerto del Carmen, og dermed er vintersesongen i gang!
En av golfspillerne, Asgeir sier til Lanzaroteposten at denne gjengen møtes hver onsdag gjennom høsten og vinteren. – Vi går en 9-hullsrunde på den fine banen i Puerto del Carmen. Dette er og skal være et uorganisert opplegg, der vi møter opp og har det sosialt. Vil noen være med, ta kontakt med noen av oss for mer informasjon, evt via Lanzaroteposten.

I kveld er det siste konsertkveld i serien «Arrecife en Vivo«, Levende Arrecife. Øverst på plakaten i kveld står gruppa Apollo 440, en elektronisk gruppe fra Liverpool med flere hits på samvittigheten.
Musikken vil spilles fra fire forskjellige scener i byen, og musikalske guider vil lede publikum fra scene til scene:

Følg meg! Foto: AEV´19

I morgen lørdag 12.oktober feirer Spania sin Fiesta Nacional de España , den spanske nasjonaldagen.
Det er ingen folkefeiring som vi er vant med når nasjonaldagen markeres. En militær oppvisning blir holdt i Madrid med kongen til stede, og oppvisningen overføres på spansk TV. Butikker, restauranter og barer vil ha åpent som på en helt vanlig lørdag.

Lanzaroteposten skrev tidligere denne uka om hvorfor Spania feirer nasjonaldagen sin, HER.
Norge møter forresten Spania i en fotballkamp for EM-kvalifisering i Oslo morgen lørdag, så vi får håpe at det beste laget vinner når Spania feirer sin nasjonaldag samtidig…

Denne helga er det et stort motorsykkeltreff i havna i Puerto del Carmen.

Havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen blir hovedsenteret for treffet, og det ventes flere hundre syklister fra Kanariøyene, fastlandet og resten av Europa. Det er 26.året dette treffet arrangeres, og tallet på deltakere øker for hvert år. Skal du ut og kjøre bil på Lanzarote i helga, kan det hende du kommer bakerst i en endeløs motorsykkelkaravane…

I morgen lørdag starter den visuelle musikkfestivalen Festival de Música Visual de Lanzarote. 

Jon Balke spiller på Lanzarote lørdag. Foto: Festivalen

Den norske jazzpianisten Jon Balke har en konsert i Jameos del Agua nord på Lanzarote i morgen lørdag kl.20.30.  Les mer om konserten og bestill billetter HER.

Lanzaroteposten presenterte de norske artistene som deltar i festivalen i morgen lørdag og neste lørdag HER.

Søndag 13.oktober er det igjen tid for å rydde strender i Playa Blanca!
Denne gangen er det Montaña Roja-stranda som skal bli rensket for sigarettstumper, plast og annet rask. Det trengs folk både under og over vannoverflaten, med oppmøte henholdsvis kl.09.30 og 10.00. Lunsj spanderes på ryddegjengen (husk å ta med egen tallerken, bestikk og glass), og det blir levende musikk!

Tias kommune har nå satt i gang et arbeid verdt 2,1 millioner euro i området Matagorda i Puerto del Carmen, fra Calle Marte fram til Avenidaen. Der skal det lages sykkelstier, monteres belysning, settes ut benker og bord og installeres utedusjer for de som bader i sjøen i nærheten. Sånn vil det se ut etterhvert:

Ill. Tias kommune

Visste du at du kan parkere og få en time GRATIS i kjelleren på Gran Hotel i Arrecife, eller i parkeringshuset i  C/Fajardo i Arrecife?

Du parkerer, besøker så en butikk i shoppingområdet i byen som har skiltet Calle Real, kjøper noe, og får dette kjøpet verifisert i butikken. Si fra at du har bilen i garasjen, og når du skal kjøre hjem viser du kvitteringen til personen i luka i garasjen, og en time av din parkeringstid forsvinner!

CACT er det statlige senteret for kultur, kunst og turisme på Lanzarote (Centros de Arte, Cultura y Turismo).


CACT har ansvaret for ni kultur-og kunststeder på øya:
Montañas del Fuego (nasjonalparken Timanfaya), Jameos del Agua, Cueva de los Verdes (de «grønne» grottene), utsiktspunktet Mirador del Rio, Monumento al Campesino (Bondemonumentet), Museo Internacional de Arte Contemporáneo Castillo de San José (det internasjonale museet for samtidskunst i Arrecife), kulturhuset La Casa Amarilla i Arrecife, Jardín de Cactus (Kaktushagen) og Museo Atlántico (undervannsmuseet i Playa Blanca).

CACT har gitt ut en oversikt med informasjon og videoer over aktiviteter på Lanzarote denne høsten (på engelsk). Klikk HER for å lese om aktivitetene.

Fra Sjømannskirken i Puerto del Carmen kommer denne meldingen:

Gudstjeneste søndag 13. oktober kl. 1800 ved vikarierende sjømannsprest Magne Hoem og organist Randi Mo. Etter gudstjenesten er det kirkekaffe.
Fra tirsdag 15. oktober er åpningstiden tirsdag til fredag 1100-1600, og på lørdag kl. 1100-1500. Lørdag 19. oktober er det grøt fra kl. 1300.
Søndag 20 oktober : Gudstjeneste ved Magne Hoem og Randi Mo med kirkekaffe kl. 1800.

Sjømannskirken på Lanzarote. Foto: Liv A Nielsen

Fra og med 15. oktober er hele høstens stab på plass. Disse er sjømannsprest Magne Hoem, vinterassistentene Randi og Arngeir Mo og Ellen og Reidar Kavlie-Borge. Daglig leder og vertskap er Ingrid Mari Amundsen.

Torsdag 17.oktober er det farlig å være fisk i sjøen utenfor Puerto del Carmen! Kl.07.00 starter nemlig den årlige fiskekonkurransen, og de første båtene går ut på havet fra havna i Gamlebyen. Det gjør de også fredag og lørdag:

En ny restaurant har dukket opp på Avenidaen i Puerto del Carmen: L´italiano er navnet, og satser på italienske retter. Restauranten er en del av Don Rafaels restauranter på Lanzarote:

L´italiano er en ny restaurant i Puerto del Carmen

Etter et par iherdige forsøk på å få et bord måtte det bestilling til, noe som kan lønne seg når det ofte er kø for å komme inn.
L´italiano ligger i Avenida de las Playas 19, ikke langt fra Ruta 66, og har telefon (0034) 928 28 52 27. Det var god og masse mat, og hyggelige, men stressede kelnere som prøvde å få alle gjestene til å trives. Og så var det desserten da; jordbær med is og krem kan aldri bli feil:

Det statlige kubanske sirkuset CirCuba er på Lanzarote fram til 26.oktober. Teltet er satt opp ved omkjøringsveien Rambla Medular i hovedstaden Arrecife. Det er forestillinger hver dag unntatt tirsdager.

Les mer og bestill billetter HER.

Vi var 15 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi treffes igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du selvsagt hjertelig velkommen.

Thor W på Bærums Verk fyller år onsdag. Det gjør også Therese B fra Auli. Linn T.S fra Tverrlandet fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast