FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 27.september 2019

Hola!

Sola skinner fra blå himmel på Lanzarote! Det er godt og varmt på dagen, man blir lett solbrent, og kveldene er myke som fløyel!

Siste uke ble den første selvkjørende bussen for nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote presentert for turistmyndighetene på Lanzarote. Presentasjonen skjedde ved universitetet Carlos III i Madrid, der bussen har blitt utviklet.
Denne bussen skal i følge ledelsen for nasjonalparken Timanfaya begynne å frakte besøkende på de smale veiene mellom vulkanene i nasjonalparken på Lanzarote i mai neste år:

 

Bussen blir ubemannet, og har stereokameraer og ultralydsensorer for å oppdage hindre. I følge fabrikken er denne bussen det første helautomatiske kjøretøyet som skal kjøre i Spania. Farten vil ikke overstige 24 km/t, og har plass til 12 passasjerer. Bussen er elektrisk drevet.  Klikk på trekanten i midten av videoen ovenfor for å se bussen kjøre.
Hvem har lyst til å bli med på den første turen i Timanfaya?

Snart kommer mange «trekkfugler» ned til Lanzarote, dere som velger sol og varme istedet for vinter og kulde. Kanskje noen trenger et par hjelpende hender under oppholdet?
En gammel kollega av undertegnede, Janet Margret Allman kan være din hjemmehjelp, og kan for eksempel handle for deg eller sammen med deg, gjøre rent i huset, gå turer sammen med deg, alt med personlig omsorg i sentrum!
Janet er engelsk, snakker spansk flytende, og har bodd på Lanzarote i mange år. Hun har også besøkt Norge flere ganger. Hun bor i Tias, men er selvfølgelig mobil og kommer hjem til deg, alt til en veldig rimelig pris.
Ring henne for en prat på (0034) 690 97 16 46, også på whatsapp, eller kontakt henne via hennes Facebook/Messenger-side.

Janet Margret Allman

I dag fredag er det Verdens klimadag, og som markeres også på Lanzarote. 20 forskjellige organisasjoner er med i markeringen, som starter allerede kl.12 i hovedstaden Arrecife. Kl.18 starter et demonstrasjonstog fra Cabildo (regjeringsbygget) til Parque Ramirez Cerda.

Senere på kvelden fortsetter musikkfestivalen «Arrecife en Vivo«, Levende Arrecife:

Det er fire konsertscener, og publikum blir geleidet fra scene til scene med lystige gatemusikanter! Lørdag kl.10 er det familiekonsert i Ramirez Cerda-parken midt i byen. Da synger blant andre Lanzarote Gospel Choir, og det blir opptredener fra byen musikkskoler:

Oktobers filmprogram for utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen er klart. Finner du en film du liker å se lønner det seg å bestille plass på forhånd via kinoens nettside.

Oktober er en travel måned i Tias kommune, med blant annet motorsykkelfestival i Gamlebyen i Puerto del Carmen 11., 12. og 13.oktober, fiskefestival også på havna i Gamlebyen 17., 18. og 19.oktober, og Ocean Lava, triatlon med start og mål på Playa Grande 26.oktober:

Vi var 16 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Fra fjorårets fårikålmiddag!

I kveld fra kl.19 serverer Sandra og Dani på Las Vistas i Puerto del Carmen skikkelig fårikål i forbindelse med den norske Fårikålens dag, med rødgrøt til dessert! Har du ikke meldt deg på kan det spøke for at det blir noe fårikål på deg, men da må du ta kontakt snarest med Dani på (0034) 679 45 38 98.
Du kan selvsagt besøke fredagspilsen uten å spise fårikål hvis du heller vil det!

I dag fredag har Rune F i Bergen fødselsdag. Det har også Aase Brith W på Bærums Verk. Inger S H i Drammen fyller også år i dag, og det gjør også Tron J i Playa Blanca. Mandag feirer Vera R fra Stokke i Vestfold dagen sin. Ronny W i Sverige fyller år tirsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast