Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 39, 2019/oppdatert

Regjeringen på naboøya Fuerteventura vil ha bru over til Lanzarote
Ill: Cabildo, Fuerteventura

Planen om ei bru mellom øyene Lanzarote og Fuerteventura er gammel, og nå er den kommet opp igjen fra regjeringen (Cabildo) på Fuerteventura. Et regjeringsoppnevnt utvalg, Plan Insular de Ordenación de Fuerteventura (PIOF) har regnet ut at bygging og driftsutgifter av ei bru fra Playa Blanca til Corralejo vil koste 718 millioner euro for de første 10 årene, og etter 100 år vil den ha kostet 1573 millioner euro.

Ill. Cabildo, Fuerteventura

Øyenes totale areal vil bli 2 500 km2, som ville bli den største «øya» på Kanariøyene foran Tenerife, som «bare» har et areal på ca 2 000 km2. Det totale tilbudet av strender,  golfbaner, båthavner, hoteller og to internasjonale flyplasser vil trekke flere turister enn de to øyene gjør i dag. Tilsammen bor det over 300 000 mennesker på de to øyene, og når de «slås sammen» vil det bli enklere og billigere når det gjelder felles tjenester som helse, utdanning, domstoler og så videre. Det var nettavisen Noticiasfuerteventura.com   som skrev om dette først.

Over 100 sekker med plastikk, glass, metall og sigarettstumper plukket på La Graciosa
Fra ryddingen på La Graciosa søndag. Foto: Lancelot Digital

Som Lanzaroteposten skrev fredag var det ryddeaksjon på naboøya La Graciosa nord for Lanzarote siste helg. Over 100 personer møtte opp, både fra Lanzarote og fra La Graciosa. Over 100 sekker ble fylt med plast, glass, metall og ikke minst sigarettstumper. Nå skal det ryddes to-tre dager hver måned på La Graciosa denne høsten. Båtselskapet Líneas Romero støtter denne aksjonen med gratis tur for ryddere fra Lanzarote.

Salmonellabakterier funnet i mat i Playa Honda/oppdatert

31 personer, hvorav seks barn har blitt syke av salmonellabakterier etter å ha spist mat fra en take-away-restaurant i Playa Honda nord for Puerto del Carmen. Alle de syke har blitt behandlet ved akuttmottaket på det offentlige sykehuset i Arrecife, og alle ble utskrevet samme dag. Pasientene forteller at de hadde spist omeletter, kyllinger og flere sauser. Etablissementet er stengt inntil helsemyndighetene finner ut hvor og hva smittekilden er. Utsalgsstedet heter Arrocha.

Thomas Cook etterlot regninger for 24 millioner euro på Lanzarote. Storbritannia vil betale
Foto: Wikipedia

Da reiseselskapet Thomas Cook ble slått konkurs mandag hadde selskapet ubetalte regninger på 24 millioner euro, omtrent 240 millioner kroner på Lanzarote. 60 prosent av beløpet var gjeld til hoteller, mens resten var til busselskaper og flyplassoperatøren Aena. I tillegg kommer tap i tiden fremover som skyldes de mange avbestillingene som er ventet på grunn av konkursen. Den kanariske regjeringen holdt tirsdag et møte med aktuelle departementer, organisasjoner og andre aktører for å lage en handlingsplan som skal dempe effekten av konkursen.

Senere på tirsdagen fikk presidenten på Kanariøyene,  Ángel Víctor Torres et brev fra den britiske ambassadøren til Spania, Hugh Elliot. Der stod det at den britiske regjeringen garanterer for betaling av regninger etter konkursen til Thomas Cook. De britiske sivile luftfartsmyndighetene har allerede skrevet til de involverte hotelloperatørene i konkursen til turoperatøren Thomas Cook for å garantere betaling av de ubetalte regningene.
Den britiske ambassadøren formidlet også sin bekymring for denne hendelsen:
«Vi beklager sterkt dette uheldige utfallet for selskapet, turister og alle berørte arbeidere,» sa han i brevet som ble sendt til den kanariske presidenten. «Jeg er overbevist om at Spania vil fortsette å være det foretrukne turistmål for britiske borgere, og det vil være en glede å samarbeide med spanske myndigheter i fremtiden,» avslutter han.

Båt med 16 flyktninger inn til Lanzarote

En båt med 16 flyktninger kom inn til østkysten tidlig onsdag morgen mellom Puerto del Carmen og Puerto Calero, på et sted som kalles Barranco del Quíquere. Røde Kors var på plass med tepper, klær, mat og vann. Alle flyktningene var i god form da de ble funnet. Nå blir flyktningene internert inntil deres status blir kjent.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast