forbrukerNyheter:turister

Flere flyselskaper overtar for Ryanair til og fra Lanzarote

Den tyske tv-kanalen Montefuego TV på Lanzarote hevdet siste uke at det polske flyselskapet Buzz skal ta over basene på Kanariøyene etter at Ryanair forlater basene selskapet hadde på Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife.

Buzz er et datterselskap av Ryanair, og er registrert i Polen. I følge pressemeldingen som Buzz har sendt ut skal Buzz begynne å fly fra England, Tyskland og Østerrike til Kanariøyene tidlig i 2020.

Ryanair sier selv at de slutter å fly fra Valencia, Berlin, Leeds, Knock og Newcastle til Lanzarote. Dessuten reduseres ruten Madrid til Lanzarote til et fly hver dag.

Foto: Iberia.com

Det spanske flyselskapet Iberia Express øker derimot fra 29.oktober sine ruter til 13 ukentlige avganger til og fra Madrid, og vil overta nattruten fra Madrid til Lanzarote som Ryanair hadde. Dermed vil Iberia ha et fly som overnatter på Lanzarote, med tidlig avgang om morgenen.
Iberia flyr også daglig fra Oslo til Lanzarote via Madrid, og siden Iberia også har et rutesamarbeid med British Airways (såkalt code sharing) kan man også fly med BA via London til Lanzarote. Man sjekker inn bagasjen i Oslo, og tar den ut på Lanzarote, enkelt og greit!

Det britiske lavprisselskapet jet2 tar over Ryanairs rute fra Leeds og Newcastle til Lanzarote. Det spanske selskapet Vueling øker neste år med to ukentlige avganger til Valencia. Britiske easyJet øker også sine ruter til Lanzarote med 15 destinasjoner, hvor franske Lyon er den nyeste og starter opp i desember.

I følge lokalavisene skal turistmyndighetene på Lanzarote i de kommende ukene ha et møte med Norwegian ved selskapets base i Barcelona, og også med Vueling. Det er også planlagt møter med tyske EurowingsCondor og TUIfly. Allerede i neste uke er det berammet møter med det portugisiske flyselskapet TAP Air.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast