FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 13.september 2019

Hola!

Det er fredag den 13. i dag…det går nok bra, skal du se!

Sola skinner over Lanzarote, og da blir det dagtemperaturer på opp mot 30 grader, og på kvelden er det t-skjortevær med 23-24 grader. Vi ber ikke om mer!

I dag har vi kommet til bil nr. 101 og 102 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«. Mandag morgen veltet en lastebil fylt med stein:

Foto: El Chaplon

Ulykken skjedde i rundkjøringen ved gokart-banen på veien til San Bartolomé. Sjåføren ble kjørt til sykehuset for en sjekk. Det ble litt å rydde opp etterpå da…

Tirsdag ettermiddag gikk enda en lastebil rundt ved Bondemonumentet på øya, Monumento al Campesino:

Foto: El Chaplon

Sjåføren kom seg ut av bilen helt uskadd, opplyser lokalavisene.

Mange i Norge hygget seg med serien om det norske oljeeventyret på NRK TV sist vinter, «Lykkelandet«.
Nå er det spanjolenes tur!
Serien skal nå vises i sin helhet på filmplattformen Filmin i Spania. «Lykkelandet» har fått tittelen «El tiempo de la felicidad», og de første episodene ble vist allerede fra 10.september. Du kan lese mer om serien (på spansk) HER.

De første flaskene fra årets vinproduksjon på Lanzarote er klar for salg. Vinbodegaen Vega de Yuco har tappet 15 300 flasker av årets Yaiza-vin, som er en tørr hvitvin laget av druetypen Malvasía:

I morgen 14.september er det tid for Lanzarotes største religiøse festival, Romeria.

Da vil du fra morgenen av se mange av innbyggerne på øya vandre i flokk som pilegrimer i sine fineste nasjonaldrakter opp mot landsbyen Mancha Blanca for å feire Lanzarotes skytshelgen, Jomfru Dolores.
Les mer om Romeria HER.

Husk at de fleste veiene i området er stengt hele lørdagen og søndagen, eller deler av dagene:

  • LZ20 fra Arrecife til Tinajo. Et felt stenges fra kl.06.00 til 22.00 med redusert hastighet.
  • LZ30 Teguise til Uga. Stengt fra 09.00 til 13.00.
  • LZ46 Tiagua til Mancha Blanca. Stengt fra 08.00 på lørdag til søndag kl. 08.00.
  • LZ56 Mancha Blanca til La Geria. Stengt fra kl.08.00 lørdag til 08.00 søndag.
  • LZ58 Masdache til La Vegueta. Stengt fra kl.08.00 lørdag til 08.00 søndag.
  • LZ67 La Santa til Yaiza. Stengt lørdag fra 1500 til 23.59.
  • LZ409 Mozaga til La Vegueta. Stengt fra kl.08.00 lørdag til 08.00 søndag.
Foto: Tinajo kommune

Og i går torsdag åpnet Kanariøyenes største håndverksmesse i Mancha Blanca, Feria de Artesania de Lanzarote. Over 125 utstillere er på plass hver dag fram til og med mandag 16.september fra kl.11-22. Mandag 16.september er offisiell fridag på Lanzarote; dette er nemlig hoveddagen i markeringen av øyas skytshelgen Jomfru Dolores.

Samtidig med Romeria-marsjen arrangeres den 27.utgaven av den årlige fiskekonkurransen i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen, XXVII Campeonato de Pesca de Altura de Puerto Calero. På kvelden er det fest for deltakerne i havna, og det er solgt over 600 billetter til den seansen:

Og ikke nok med dette: Lørdag 14.september er det også rydding av badestrender i Playa Blanca sør på Lanzarote:

Det er frivillige som trofast møter opp hver ANDRE lørdag i måneden for å plukke sigarettstumper, plastikkflasker og annet søppel. Folk møter kl.10 på bystranda i Playa Blanca, midt på strandpromenaden. Du må melde deg på, så bruk telefonnummeret fra plakaten. Oppmøte er ved livreddertårnet. Belønningen er gode venner og lunsj!

I morgen lørdag er det også en pianokonsert i The Camel House i Macher, landsbyen vest for Puerto del Carmen. Det er den britiske pianisten Veronika Shoot som presenterer sit program kalt «From Baroque to Rock«:

Veronika ShootBilletter koster 25 euro, og konserten begynner kl.18. Kart og billettbestilling finner du HER.

Søndag 15.september kl.12-19 arrangeres det Open Sunset Fest i Puerto Calero, litt sør for Puerto del Carmen:

Dette er en festival for hele familien med levende musikk fra scenen, aktiviteter for både to-og firbeinte; det blir blant annet et basseng for hunder! Det blir også tips om hvordan man kan dyrke grønnsaker og frukt økologisk i din egen hage, og det blir servering av smaksprøver. Brannvesenet fra Lanzarote og Fuerteventura vil også demonstrere hvordan man kan bekjempe brann i naturen. Det er selvsagt gratis adgang!

I Norge er det Fårikålens dag torsdag 26.september. Restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen er stedet for høstens fårikålmiddag på Lanzarote en dag senere, fredag 27.september kl.19.00. Sandra og Dani på Las Vistas har allerede begynt å glede seg til å servere Norges nasjonalrett på Lanzarote:

Sandra og Dani ved grytene!

Nå kan du melde deg på til deilig fårikål og dessertkompott. Pris per person er 18 euro. Drikke kommer i tillegg.
Det er bindende påmelding til Las Vistas innen onsdag 25.september ved besøk,
telefon (0034) 928 51 32 58 eller (0034) 679 45 38 98 (også på whatsapp), eller via epost til danielxt600pm@yahoo.es .

Dani ber om 10 euro i depositum, men blir det vanskelig å møte opp på forhånd med penger ordner det seg sikkert. Du er selvsagt velkommen til fredagspilsen selv om du ikke vil spise fårikål…ikke noe problem!

Vi var ni gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen, over 100 prosent økning fra forrige uke! Vi møtes igjen i kveld fra kl.19, og er du på øya er du hjertelig velkommen!

Tone B på La Palma fyller år i dag fredag. Stein Arve K på Stjørdal har også fødselsdag i dag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast