Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 36-2, 2019

Strendene i Puerto del Carmen har midlertidlig mistet sine fire blå flagg
Foto: Pixabay

I fjor fikk fire strender i Puerto del Carmen det blå flagget. Flaggene var bevis for at vannet var rent, det var livreddere der, og strendene var ryddig og fri for søppel. De fire strendene var Matagorda, Los Pocillos, Playa Grande og Pila de la Barrilla (Playa Chica).
8.juli var det en ikke varslet inspeksjon av strendene av organisasjonen som gir ut de blå flaggene, Association of Environmental and Consumer Education (Adeac), en av EUs miljøorganisasjoner.
Inspektørene fant «mangler på strendene som ikke var i samsvar med standarden de blå flaggene krevde», som det stod i rapporten Tias kommune nå har mottatt. Videre stod det at de blå flaggene var fjernet midlertidig, og inspektørene ville gi kommunen tid til å rette opp manglene.
Tias kommune sier til lokalavisene at manglene ikke utgjør noen fare for brukerne. Det som ble påpekt av inspektørene var blant annet manglende skilting og for dårlig miljøopplæring av de kommunalt ansatte som hadde ansvar for strendene.

Gjenvinningsstasjonene er nå åpne også hver søndag


Punto limpio i Tias. Foto: Tias kommune

Fra og med 1.september er gjenvinningsstasjonene (puntos limpios) i kommunene Arrecife, San Bartolomé, Tías og Yaiza, samt de nylig bygde deponiene i Costa Teguise også åpne på søndager. Åpningstidene er nå 8-18 på hverdager, og søndag fra 9-14.

Et nytt selskap har nå fått ansvaret for deponiene, og tilbyr publikum å gratis levere husartikler som støvsugere, mobiltelefoner, datautstyr, tv-apparater, kjøleskap, vaskemaskiner, bilbatterier og lignende. Firmaer kan også levere avfall, men da kan det hende man må betale litt. Sjekk satsene HER.

Tias kommune med Puerto del Carmen har gratis bortkjøring av husholdningsartikler, møbler og hageavfall ved å ringe (0034) 928 51 16 39 eller (0034) 900 10 19 73. Yaiza kommune med Playa Blanca har samme service ved å ringe (0034) 928 83 02 25 eller (0034) 626 607 902.

Den britisk forbrukerorganisasjonen avslørte bilutleiefirmaet Goldcar med skjult kamera; løgn og trusler florerte

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere får bilutleiefirmaet Goldcar dårligst karakter fra kunder på grunn av svindel og uærlige salgsmetoder. Den britiske forbrukerorganisasjonen Which? har med skjult kamera filmet hvordan kunder blir lurt og truet til blant annet å betale for ekstra og unødvendige bilforsikringer hos Goldcar i Malaga og Alicante. Du kan se videoen og lese hva som ble avdekket HER (alt er på engelsk).

Innsamling av skolemateriell i Tias

For andre året samles det inn skolemateriell til elever som trenger det mest i Tias kommune.
I kveld 4.september fra kl.18-20, og også de neste tre onsdagene 11., 18.og 25.september er det mulig å komme til PSOEs hovedkvarter i C/ Libertad Nº32  i Tias (like ved rådhuset) og legge igjen blyanter, notisbøker, limstifter, blyantspissere, gummistrikk, sakser, skolesekker og annet som er nyttig å ha på skolen og hjemme for elevene.

Fornyelse/søknad av pass på Gran Canaria i oktober

Lanzaroteposten har fått en melding fra det norske konsulatet i Las Palmas på Gran Canaria at det blir anledning til å søke om/fornye pass. Dagene er torsdag 10.oktober og fredag 11.oktober fra kl.10-13.
Konsulatets adresse er C/Juan Rejón 67, 5.etg, 35008 Las Palmas. Telefon (00 34) 928 49 50 35, epost: laspalmas@norskkonsulat.com . Vennligst ring for timebestilling.
Du kan se timeplanen for passfornying i Spania og Kanariøyene denne høsten HER.
Dette betyr at det ikke blir besøk av ambassadens folk på Lanzarote denne høsten.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast