Nyheter:

Visste du dette om Lanzarote?

Lanzarote Information har samlet sammen noen fakta om solskinnsøya Lanzarote du kanskje ikke visste:

Lanzarote=Mars?

Vi har hørt mange ganger at Lanzarote ser ut som månen eller kanskje som planeten Mars. Men visste du at den europeiske romfartsorganisasjonen ESA trener sine astronauter på øya?

Astronauter trener på Lanzarote. Foto: ESA

Naturlig varme i grillen:

Og visste du at restauranten El Diablo (Djevelens restaurant) i nasjonalparken Timanfaya bruker varme fra jordas indre, fra de slumrende vulkanene til å steke kyllingene og kjøttet som serveres gjestene? Men…(spoiler-varsel!), noen ganger er den varme luftstrømmen ikke varm nok, og da må kunstig gass-varme hjelpe til…

Fra Nasjonalparkens kjøkken! Foto: TripAdvisor

En balansert diett på Lanzarote er ett glass hvitvin… i HVER hånd…

Vindistriktet La Geria. Foto: Bodega La Geria

La Geria heter området hvor det produseres flest druer på Lanzarote. Området er på godt og vel 30 km2. Hvert år plukkes det et sted mellom en og tre millioner kilo druer, avhengig av vekstforholdene på vinteren og våren. Normalt blir det 200 000 – 300 000 flasker vin ut av avlingene. Hvitvinen Malvasia er vinen som det produseres mest av.

Lanzarote; liten øy og mye moro:

Det tar omtrent en time og tretti minutter å kjøre fra sør til nord. Øya er godt og vel 70 kilometer lang i luftlinje, og omtrent 25 kilometer på det bredeste. Øya har 156 000 innbyggere.

Vi har over 100 strender på Lanzarote

Strendene på Lanzarote har gyllenbrun sand, noen har hvit sand, og noen få har svart sand med vulkanske mineraler og picon, lavasand. Lanzaroteposten har laget en oversikt over strendene på øya, HER.

Lanzarote kalles også Europas Hawaii, og har noen av de flotteste surfestrender i Europa:

Famarastranda på Lanzarote. Foto: TripAdvisor
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast