Nyheter:turister

Bilutleie på Lanzarote: Styr langt unna GOLDCAR!

I følge lokale medier på Lanzarote er bilutleiefirmaet Goldcar under etterforskning for svindel. Dette gjelder både kontorer i Spania og i resten av Europa.

Goldcar på flyplassen på Lanzarote. Foto: LGB

Goldcar eies av det større bilutleiefirmaet Europcar. I følge nettavisen Lanzarote Guidebook har tusenvis av briter klaget på tjenestene Goldcar tilbyr. Anklagene går ut på dokumentforfalskning, tapping av kredittkort uten at kunden visste om det, og aggressive metoder for å få sjåfører til å tegne ekstra og ofte unødvendige forsikringsavtaler.

Resultatet av disse klagene er at EU har satt i gang undersøkelser av disse påstandene, hvor også andre bilutleiefirmaer som Hertz, Avis og Sixt blir satt under lupen.

Også på Lanzarote har Goldcar fått kjeft for skjulte avgifter, og ikke minst for praksisen firmaet har ved å nekte kunden å fylle opp bensintanken før bilen leveres inn. Bensinpåfylling blir da gjort av selskapet selv, til en pris på 1,50 euro per liter eller mer, som trekkes rett fra kundens kredittkort.

Allerede i 2015 skrev nettavisen Lanzarote Guidebook om Goldcars metoder. Les mer HER (på engelsk). Også nettavisen Lanzarote Information har advart sine lesere om firmaet.

Det første EUs prismyndigheter nå har krevd av Goldcar er at firmaet innen nyttår må offentliggjøre på nettsiden sin hva slags avgifter som inngår i deres utleiepriser. Hvis ikke dette skjer blir det rekordhøye bøter.

Goldcar har allerede fått bøter på 2,5 millioner euro fra det italienske forbrukerrådet for aggressiv markedsføring av unødvendige forsikringer, og for å ikke ha forklart metodene ved innlevering av bil med tom tank. Det britiske forbrukerrådet UK Trading Standards har også nå begynt å gå etter Goldcars ufine metoder.

Lanzaroteposten kan bare anbefale nordmenn med planer om å leie bil på Lanzatote om å holde seg langt unna Goldcar.

Lanzaroteposten anbefaler gjerne det største utleiefirmaet på Kanariøyene, Cabrera Medina , som også kaller seg CICAR, Canary Islands Car.

Mange gjester på øya har også hatt gode opplevelser med Plus Car, som nettavisen Lanzarote Information har gode avtaler med. Ved å gå inn på denne siden kan du helt uforpliktende fylle ut et skjema og få en pris fra Plus Car, uten skjulte avgifter.

Flere lesere har sikkert gode erfaringer med andre utleiefirmaer. Det viktigste er at bilene er nye, og at man får oppgitt nøyaktig pris over hva som skal betales. Husk også at hvis døgnprisen er for god til å være sann, er den som regel det…da kommer det gjerne flere avgifter til, ikke minst hvis man er uheldig og bulker.Da kan egenandelen bli høy.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast