Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Uke 36, 2019

Åtte mennesker har druknet på Lanzarote hittil i år
Foto: S.Mantel, unsplash

I årets åtte første måneder har åtte personer druknet på Lanzarote.
Totalt har 35 personer druknet på Kanariøyene i samme tidsrommet. 77 prosent av disse var utlendinger (ikke spanske) fra 10 forskjellige land, hvorav halvparten var barn. Utlendingene kom fra Tyskland (4), Storbritannia (3), Italia (1), Norge (1), Sverige (1), Nederland (1), Frankrike (1), Russland (1), Ungarn (1) og Polen (1).
56 personer ble reddet opp fra havet eller bassenger med mindre eller ingen skader i samme tidsrom. Det er nettsiden «Canarias, 1.500 km de Costa» som skriver dette i en pressemelding. Der står det også at årsaken til de fleste ulykkene er at folk ikke respekterer de røde flaggene som er heist, at de bader alene på strender uten andre tilstede, og at de ikke kjenner til farlige understrømmer som ofte finnes på Kanariøyene.

Yaiza kommune slår ned på høy musikk fra barer i Playa Blanca
Karaoke-bar. Foto: B.Cervera, unsplash

Politiet i Playa Blanca sør på Lanzarote har blitt varslet av kommunen at de skal passe på at musikken i barene i byen ikke skal være for høy på nattetid. Det har nemlig kommet klager fra både innbyggerne og hotellene at det til tider er alt for høy musikk i nabolaget. Hjelper det ikke med advarsler vanker det skyhøye bøter.

De siste druene blir nå plukket på Lanzarote
Foto: Unsplash

I disse dager plukkes de siste druene av årets avlinger. Bøndene sier til lokalavisene at nå plukkes Muscat-og Diegodruene. Det er plukket godt og vel 2,5 millioner kilo druer denne høsten, og det er langt mindre enn fjorårets avlinger som nådde fire millioner kilo. Grunnen til dette er mangel på regn i fjor høst og i vinter. Likevel er kvaliteten på druene veldig god, fordi druene har modnet sakte dette året.

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook blir kjøpt opp av kinesiske og tyske firmaer
Thomas Cook og det tyske flyselskapet skal samarbeide mer. Foto: thomascook.com

Den britiske reiselivsgiganten Thomas Cook har lenge slitt med å holde hodet over vannet på grunn av store økonomiske tap. Siste uke kom den foreløpige redningen i form av det kinesiske investeringsselskapet Fosun, som pøste inn 995 millioner euro inn i selskapet sammen med banker og andre aksjeholdere. Planen videre er at turoperatør-delen av selskapet går over til den tyske reiselivsoperatøren Neckermann, mens flydelen går til det tyske flyselskapet Condor. Dette skriver tv-kanalen Montefuego TV på Lanzarote.
Etter det lokale medier forstår skal navnet Thomas Cook beholdes. Norske Ving er en del av Thomas Cook-selskapet, og det blir spennende å se hva som skjer der.

Hva skjer når Ryanair streiker?

Det er ikke lett å følge med hva som skjer når ansatte i Ryanair streiker i Spania, og piloter i Storbritannia og Irland truer med å streike i september. Den britiske nettavisen Lanzarote Information har laget en oversikt som forteller hva som kan skje på Lanzarote i tilfelle det verste skjer. Klikk HER, og du blir oppdatert (på engelsk).

Cruiseskipsesongen er såvidt i gang på Lanzarote

Oktober er åpningsmåneden for cruisetrafikken på Lanzarote. Da er det meldt at 21 skip kommer til øya. Likevel tjuvstarter fire skip sesongen i september, og dette er ikke hvilke som helst skip:
Først ute er «Explorer of the Seas» fra det norsk-amerikanske rederiet Royal Caribbean Cruise Line.
9. september kommer skipet fra Tenerife på vei til Lisboa:

«Explorer of the Seas». Foto: RCCL

Ombord er det 3 100 passasjerer og et mannskap på 1 200. Søsterskipet «Independence of the Seas» ankommer øya 19.september, med opp til 4 300 gjester ombord og et mannskap på 1 500 personer:

«Independence of the Seas». Foto: RCCL

Denne båten kommer fra Cadiz på fastlandet på vei til Las Palmas. 23.september kommer «MS Sirena«, og 26.september kommer «Costa Pacifica«. Velkommen til Lanzarote!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast