forbrukerNyheter:turister

Flyselskapet Ryanair legger ned sine baser på Kanariøyene, også på Lanzarote

Siste uke kom det en melding fra lavprisselskapet Ryanair om at selskapet vil legge ned sine baser på Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife (sør) og Girona på fastlandet. Dette betyr at selskapet sier opp 512 ansatte, hvorav 82 er på Lanzarote.
Ryanair grunngir nedleggelsene med at selskapet har tapt over 40 prosent av sin fortjeneste de siste to årene, som igjen skyldes at de nye 737-800 Max-flyene er satt ut av drift, og høyere drivstoffutgifter og lønnskostnader.

For å avkrefte alle rykter som nå florerer: Ryanair skal fortsette å fly til og fra Lanzarote, selv etter 8.januar 2020 når basene stenger.

Forskjellen er at noen Ryanair-fly ikke skal overnatte på øya som før. Nå skal flyene fly til Lanzarote før de snur og flyr tilbake samme dag til det europeiske fastlandet eller Storbritannia/Irland der flyene er stasjonert.
Dette betyr at det blir forandringer på tidlige morgenfly fra Lanzarote, og ingen sene landinger som nå, f.eks fra Madrid med et fly som lander ved midnatt, og hvor mannskap og fly overnatter.

De kanariske turistmyndighetene har bedt om et møte med Ryanairs representanter på øyene tidlig i september for å finne ut som vedtaket kan omgjøres.
De spanske ansatte i Ryanair har varslet streik 1., 2., 6., 8., 13., 15., 20., 22., 27. og 29.september på grunn nedleggelsene av basene.

En av turistsjefene på Lanzarote, Héctor Fernández sier nå at Lanzarote vil intensivere kontaktene med andre flyselskaper for å dekke det forventede tapet av Ryanair-flyvninger fra januar.

«Andre selskaper har mange ruter og et imponerende flyprogram, og har ingen operativ base her«, sier turistsjefen.
Sist vinter hadde flyselskapet Ryanair mer enn 70 ukentlige flyreiser til og fra Lanzarote, og fløy til seks land.
«Det er tydelig at antall flyreiser denne vinteren vil være lavere enn i fjor vinter, men det betyr ikke at Ryanair kommer til å forlate Kanariøyene,» sa Fernández til lokalavisene.

Turistmyndighetene på Lanzarote har nå bedt om et møte med flyselskapene Vueling, Easyjet, Norwegian, Jet2 og Iberia for å få flere ankomster til øya. Siden de tyske selskapene Air Berlin, Germania og Nikki har gått konkurs vil det bli holdt møter med Eurowings allerede neste uke.

Lanzarote er den av Kanariøyene som har størst økning av turister de første seks måneder i år med 1,4 millioner turister, 2,4 prosent flere enn i samme periode i fjor. Deretter fulgte Tenerife. De andre øyene har mistet turister.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast