forbrukerUt på tur!

Hva med en piknik i Yaiza?

Etter mange år på Lanzarote dukker det stadig opp steder man aldri har hørt om eller vært på. Etter et tips presenter vi i dag et utmerket sted for å ha en piknik!

Stedet kalles lokalt Merendero de la Degollada. «Merendoro» er et sted hvor man har «merienda», som er navnet på snacks som spanske barn har etter skoletid. «Merendero» er derfor et sted for piknik.

La Degollada er ei lita grend sør-øst for Yaiza, og piknikstedet ligger mindre enn to kilometer fra torget i landsbyen Yaiza.

Når du kjører langs hovedgata gjennom Yaiza kommer du til kirken, enten du kommer fra Puerto del Carmen eller Playa Blanca. Ved kirken svinger du inn gata slik at du har inngangsdøren på din venstre side. Deretter fortsetter du rett fram mot La Degollada.

Man passerer gravlunden i Yaiza på venstre side, og når du har forlatt de siste husene i Yaiza ser du ei rekke av palmetrær på høyre side. Innkjørselen til «merendero» er ved slutten av palmetrærne, til høyre ved en hvit transformatorkasse:

Området ble pusset opp omtrent to år siden. Fem store «zocos», halvmåneformede steinmurer som skal beskytte mot vinden ble satt opp sammen med flere benker og bord, og en innebygget grill i hver «zocos».

Man finner også en lekeplass for de yngste:

Det er gratis å bruke området. Den eneste regelen er å rydde opp når pikniken er over.

Skal vi møtes til et måltid der en dag, med piknik-kurven full av mat og drikke?

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast