FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 23.august 2019

Hola!

Det har vært varme og solrike dager på Lanzarote denne uka. Og godværet ser ut til å fortsette i neste uke også…og kanskje litt lenger! Igjen har det spanske værinstituttet AEmet sendt ut gult varsel for Lanzarote, og det kan bety temperaturer opp mot 36 grader. Heldigvis er den svalende vinden her; det hadde nok blitt litt for varmt på ettermiddagene uten den.

Det har vært stille på bilveltefronten i mange uker nå, heldigvis! Men siste helg var vi i gang igjen med serien vi har kalt «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«.
Her er bilvelt nr. 99 (serien er nå i sitt tredje år…):

Bilvelt i San Bartolomé. Foto: El Chaplon

Denne bilen ble funnet på hodet på LZ30 i Masdache i San Bartolomé kommune natt til søndag. Sjåføren var en tysk mann i 50-årene, og ble kjørt til sykehuset med lettere hodeskader.

Butikken Hiperdino Express sammen med andre butikker og restauranter i senteret Costa Luz like ved Hotel San Antonio på Avenidaen i Puerto del Carmen ble stengt i juni på grunn av problemer med byggekonstruksjonen.

Foto: FB/Residents of Lanzarote

Nå er senteret åpnet igjen etter at både tak og kjeller ble forsterket, og man kan handle trygt uten å få taket i hodet eller falle ned i kjelleren!

Fiestaen i hovedstaden Arrecife fortsetter denne helga, og i kveld fredag 23.august arrangeres Bondefestivalen for 30.gang fra hovedscenen i Charco de San Ginés midt i byen:

Programmet er meget spesielt i år, sier arrangørene. Det er 30 år siden bondefestivalen ble arrangert for første gang, og også 100 år siden Lanzarote-kunstneren César Manrique ble født.
Det blir en festkveld full av tradisjonelle danser og tradisjonell musikk, historier fra vinens vekst på øya, og selvsagt en hyllest til César Manrique. Folklore, tradisjon og historie i en enkelt begivenhet, sier arrangørene, som også forteller at festivalen er gratis.

Det er også stor musikkveld i Jameos del Agua nord på Lanzarote i kveld fredag:
Jameos Music Festival arrangerer en ny elektronisk musikkseanse med blant andre den amerikanske artisten Marshall Jefferson på programmet. Mer informasjon får du HER. Arrangørene melder at det IKKE er billetter igjen!

Vil du ha en meningsfull hobby når du er på Lanzarote denne vinteren?
Fotballklubben FC Puerto del Carmen søker etter frivillige hjelpere for denne høsten og vinteren.
På klubbens Facebook-side skrives det at man søker etter frivillige som kan hjelpe til med de daglige aktivitetene, som å samle inn drakter etter en kamp, og ordne med utstyr til treninger og kamper.
Ingen spesielle ferdigheter kreves, oppgavene er varierte og interessante, og hvis du vil får du med deg en spansk «buddy» som hjelper deg med språket der det er nødvendig (ypperlig språktrening!)
Mange av spillerne, lederne og trenerne er britiske og irske. Det er fleksible dager og tider, og klubben skryter av at de er en blandet gruppe i forskjellige aldre som hjelper til.

Her ser du hvilke fotballgrupper som klubben driver:

Er du interessert, sender du en privat melding via klubbens Facebook-side. Husk at klubben trenger hjelp hele vinteren, og er du på øya 2-3-4 måneder, er behovet alltid der. Lykke til!

Den største religiøse folkefesten på Lanzarote kalles Romería, en pilegrimsvandring av 30-40 000 mennesker i sine folkedrakter fra hele øya opp til kirken i landsbyen Mancha Blanca. Inne i kirken står Lanzarotes skytshelgen Jomfru Dolores, som denne dagen blir beundret og dyrket. I år er dagen lørdag 14.september.

Jomfru Dolores. Foto: Tinajo kommune

Lanzaroteposten vil senere fortelle mer om denne spesielle dagen og bakgrunnen for den.

Lanzarotes største idrettsarrangement er uten tvil Ironman, hvor folk svømmer 3,8 km, sykler 180 km og løper en hel maraton på 42 km.

Fra Ironman i 2018. Foto: ironmanlanzarote.com

Neste års triatlon går av stabelen lørdag 23.mai, og påmeldingen er i full gang. Er du interessert klikker du HER.

Paul D i Fredrikstad fyller år i dag fredag. Tom M, pt i Bergen fyller år lørdag. Søskenbarn Tor Arvid B i Selbu feirer dagen sin onsdag. Gratulerer med dagen!

Vi var fem gjester på fredagspilsen siste uke. Vi prøver igjen i kveld fra kl.19, som vanlig på baren Enjoyce bak Burger King i Puerto del Carmen. Vårt vanlige sted, Las Vistas har feriestengt ei uke til.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast