Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 34, 2019/OPPDATERT

Tre museer plutselig stengt i Teguise

Sist fredag ble plutselig tre museer stengt i landsbyen Teguise. Det gjelder pirat-museet i festningen Santa Barbara, timplemuseet og museet i klosteret Santo Domingo. Stengningen kom uten forvarsel, og opposisjonspartiene i kommunen forlanger nå et svar fra ordføreren hvorfor dette skjer. -Det kan ikke være på grunn av økonomien, da alle museene går med overskudd på flere hundre tusen kroner, sier opposisjonen.
Nå har ordføreren gått ut og fortalt at stengningen skyldes mangel på personale på grunn av ferieavvikling.  Han lover straks forbedringer, samtidig som publikum skal varsles med plakater om stengningen.

Playa Flamingo i Planca Blanca er stengt på grunn av bakterier i vannet/OPPDATERT!
Playa Flamingo i Playa Blanca. Foto: TripAdvisor

Helsemyndighetene i Yaiza kommune stengte i går tirsdag den populære stranda Playa Flamingo i Playa Blanca. Grunnen var at vannprøver viste store mengder av sykdomsframkallende bakterier i vannet. Nå leter myndighetene etter kilden(e) til det forurensede vannet, og i mens holdes stranda stengt.

Yaiza kommune besluttet onsdag formiddag å åpne stranda for publikum igjen. Nye tester viste at vannet var rent, og dermed trygt for de badende. Helsemyndighetene vil i de nærmeste dagene foreta nye vannprøver for å forsikre seg at vannet er rent.

Yaiza kommune med Playa Blanca satser på mer søppeltømming
Yaiza kommune har nye søppelbiler. Foto: Yaiza.es

Yaiza kommune sør på Lanzarote har lenge vært kritisert for dårlige renholdsrutiner, men nå satser kommunen på et større samarbeide med innbyggerne for å holde kommunen ren. Kommunen har satt opp to telefonnumre som innbyggerne kan bruke dersom de har større husholdningsvarer og hageavfall som skal kastes. Ringer de om morgenen kommer det spesialbiler og henter søplet i løpet av dagen.
Numrene er 928 83 02 25 eller 626 607 902.
Mottoet i Yaiza er «Limpiando Yaiza, sumamos todos»; «Rengjøring av Yaiza, vi tar med alt».

Det lokale flyselskapet Binter Canarias skal i høst fly fra Kanariøyene til fastlandet
Binter flyr til fastlandet. Foto: Binter Canarias

Binter skal i høst begynne å fly til og fra fastlandet. Det er byene Murcia, Pamplona og Zaragoza som blir destinasjonene, og Binter skal fly dit to ganger hver uke til hver by. For passasjerer fra Lanzarote må man fly via Gran Canaria, og kan gjøre det på én billett, såkalt sammenhengende billett.

Lokale kunstnere får lov til å dekorere sykkelstier

Øy-regjeringen på Lanzarote har sagt ja til at lokale kunstnere fra kunstnerkollektivet » Pintando la Mona» skal få lov til å dekorere den nye sykkelstien fra flyplassen til Playa Honda. Det vil etterhvert bli «veggmalerier» langs stien med «motiverende meldinger for å skape bevissthet blant befolkningen», som kunstnerne selv sier. Arbeidet skal starte i de neste dagene.

Filmen «Løvenes konge» blir temaet for neste års karneval i Puerto del Carmen
Ill: Wikipedia.org

Filmen «Løvenes konge» blir temaet for neste års karneval i Puerto del Carmen. Det ble ingen avstemning blant innbyggerne i kommunen om temaer denne gangen, og temaet ble foreslått av kulturkontoret. Ordføreren i Tias sier til lokalavisene at byen vil bli pyntet med afrikanske karakterer og landskap i tidsrommet 27.februar til 1.mars. Man håper også at karnevalsopptoget lørdag 29.februar vil være preget av Afrika, vår nabo i øst.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast