FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 16.august 2019

Hola!

Denne helga blir varm på Lanzarote! Det spanske værinstituttet AEmet har sendt ut gult varsel for de fleste av øyene, og det kan bety temperaturer opp mot 34 grader enkelte steder. Deler av Kanariøyene kan også få oransje varsel i løpet av helgen; da kan det bli opp mot 40 grader enkelte steder. Vi står han nok av!

Riesgo betyr risiko (for høye temperaturer). Ill: aemet.es

Søndag var siste dag for landsbyfesten i Puerto del Carmen. Da ble det skumbad for de aller yngste…og noen litt eldre:

Foto: Tias kommune

Fra den norske ambassaden i Madrid har det kommet en melding om at statsborgere fra EU og EØS-området og personer med sveitsisk nasjonalitet som oppholder seg lenger enn tre måneder i Spania, må registrere seg hos spanske myndigheter. Du kan lese mer om dette og hvordan man skaffer seg et NIE-nummer HER.

Lavprisselskapet easyJet fortsetter å legge flere destinasjoner til sin ruteplan fra Lanzarote. Fra 13.desember starter selskapet opp ei ny rute fra Lyon i Frankrike, og skal fly hver mandag og fredag i vinter.
Litt artig er det at det franske flymagasinet Air Journal beskriver Lanzarote som «en autentisk og ukjent destinasjon«… Kanskje mener de at kina-restaurantene er det autentiske Lanzarote?

Siste uke skrev Lanzaroteposten om mulig streik blant Ryanairs piloter i Storbritannia 22. og 23.august, og 2., 3. og 4.september. Nå truer alle ansatte i Ryanair i Spania med streik 1., 2., 6., 8., 13., 15., 20., 22., 27. og 28. september fordi selskapet skal legge ned basene sine på Gran Canaria og Tenerife, og over 200 personer mister jobben.

Ryanair streiker. Foto: Lucas Davies, unsplash

Les mer i nettavisen Lanzarote Information om hva man kan gjøre dersom man blir rammet av
flystopp HER  (på engelsk).

Nå ser det ut til at noe skjer på tomta til det gamle hotellet La Perla på Avenidaen i Puerto del Carmen!

Snart skjer det noe?

Det har kommet opp stolper og stengsler langs hele fortauet, og da kan det hende at byggingen av dette huset er like om hjørnet:

Det «nye» La Perla…

Fotballklubben FC Puerto del Carmen er på utkikk etter fotballspillere i alderen fire til tolv år, både jenter og gutter. Fotballklubben har bane og hovedkvarter ikke langt fra C/ Reina Sofia, helt øverst, og påmelding til spill foregår på ettermiddagen fra kl. 16-18.

Glade fotballspillere i Puerto del Carmen! Foto: FC Puerto del Carmen

Fire nye Escape Rooms har åpnet på Lanzarote. Vet du ikke hva dette er? Nei, det er IKKE tilfluktsrom! Forklaringen får du her:

Mange av leserne har kanskje vært på et såkalt «Escape Room» i Norge. Dette er et underholdningssenter hvor gjestene i grupper løser gåter, finner svar på flere spørsmål og må utføre små oppgaver før man finner det riktige kodeordet for å komme seg ut av rommet…derav ordet escape, som betyr flukt på norsk.
Nå har det dukket opp fire Escape Rooms på Lanzarote; i Arrecife, Costa Teguise, Puerto del Carmen og Playa Blanca. Alle oppgavene presenteres på engelsk og spansk, og også på tysk i Puerto del Carmen.  Det er forskjellige åpningstider, priser og aldersbestemmelser, så klikk på stedet som er aktuelt for deg for å finne ut hvor, når, alder og hvor mye det koster:

Puerto del Carmen

Playa Blanca

Costa Teguise

Arrecife

Lykke til!

Forleden dag tok vi turen nordover og besøkte det norske leilighetssentret Playa Marina som ligger mellom Mala og Arrieta, og som Lanzaroteposten har skrevet om HER.

Vilde, Thea og undertegnede ved Playa Marina. Legg merke til bassenget nedenfor…fristende? Foto: Stefan Austad

Da er den ledige stillingen som sjømannsprest på Lanzarote lyst ut. Søknadsfristen er 1.september, så får vi håpe at mange søker og at interessen for å bli prest på solskinnsøya er stor! Se utlysningen HER.

Gull H i Tønsberg fyller år søndag. Gøril J J i Bergen feirer dagen sin onsdag. Gratulerer med dagen!

Vi var fem gjester på siste ukes fredagspils. Vi er klar for en ny runde i kveld fra kl.19 på baren Enjoyce som ligger bak Burger King i Puerto del Carmen, rett ved Fariones Hotel. Las Vistas er feriestengt.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast