Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 30, 2019

Ni dykkersentre og klubber anmeldt på Lanzarote
Foto: Guardia Civil

Politienheten Guardia Civils undervannsspesialister kontrollerte i slutten av juni 24 dykkersentre og dykkerklubber på Lanzarote.
Politiet fant ni brudd på sikkerheten i dykkersentre i Tías, Yaiza, Tinajo og Teguise. Det viste seg at flere av sentrene ikke hadde lisens for å drive med dykking, mens andre ikke hadde fulgt opp tidligere kontroller og påbud. Det viste seg også at noen av dykkerne som drev med undervisning ikke hadde gjennomført de nødvendige medisinske tester som kreves før en dykker kan utøve sine aktiviteter under vann.
I rapporten som er laget av arbeids-og sosialdepartementet på Kanariøyene står det ikke hvilke dykkersentre dette gjelder. Dykkerforeningen på Lanzarote, La Asociación Profesional de Escuelas y Centros de Buceo Recreativos (Buco) sier i ei melding at de har kontroll med sikkerheten for sine medlemmer, og forsikrer at også brukerne er i trygge hender. Det er i dag 35 dykkersentre og klubber på øya.

Funksjonshemmede får hjelp til å komme seg ut i sjøen
Hjelpere er klar på stranda! Da bildet ble tatt var ordføreren og andre fra kommunen tilstede. Foto: Diario de Lanzarote

San Bartolomé kommune tilbyr nå hjelp til funksjonshemmede slik at de kan komme seg ut i sjøen ved Guacimeta-stranden, ikke langt fra flyplassen. Det er det lokale Røde Kors som står bak med støtte fra kommunen. I hele juli og fram til 14.oktober er hjelperne på plass daglig fra kl.11 til kl.19. Trenger folk hjelp, må man ringe 48 timer i forveien og bestille tid. Telefonnummeret er 928 819 473.

To skilpadder reddet ut av fiskegarn
Foto: El Chaplon

Det var publikum som først oppdaget to skilpadder som hadde satt seg fast i hvert sitt fiskegarn. Skilpaddene ble funnet på Reguisado-stranda, som ligger på vestkysten i Tinajo kommune. Begge skilpaddene var dehydrert, og ble tatt med til et veterinærsenter i Costa Teguise. Der samler de nå krefter før de blir sluppet ut i sjøen igjen.

Klimaforskjellene mellom de forskjellige Kanariøyene vil øke

Ny forskning viser at klimaendringene vil føre til mindre nedbør på de østlige Kanariøyene Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og La Graciosa, og mer nedbør på de vestlige øyene Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som skriver dette.
Det er forskere ved det spanske observatoriet for bærekraft (OIS), og som evaluerer nedbør i Spania som har kommet frem til denne konklusjonen i en ny rapport, publisert denne uken. Les mer i Canariajournalen.

Mannskap fra Lanzarote og Fuerteventura tok bronse i Transpacific Race fra Los Angeles til Hawaii
Trimaranen «Maserati» fra Lanzarote. Foto: Diario de Lanzarote

Carlos Hernández fra Lanzarote og Oliver Herrera fra Fuerteventura tok 3.plassen i den internasjonale konkurransen for trimaraner (katamaran med tre skrog) fra Los Angeles til Hawaii. Dette er en strekning på litt over 4600 kilometer (2500 nautiske mil), og turen ble gjennomført på fire dager og 18 timer. Vinneren kom fra USA, og brukte sju timer mindre tid. Neste konkurranse går i oktober. Da skal det seiles fra Hong Kong til Vietnam.

Binter tilbyr pakkereiser med tur til den åttende Kanariøya La Graciosa

Fly, buss og båt…

Til og med et fly fra Binter er døpt «La Graciosa». Foto: Diario de Lanzarote

Det lokale flyselskapet Binter Canarias tilbyr nå en kombinert pakke for gjester som kommer til Lanzarote. På flyplassen vil det fire ganger hver dag fra juli til oktober stå busser som vil ta gjestene nordover til Orzola, hvor en båt er klar for å frakte folk over til øya nord for Lanzarote, La Graciosa. Det ser ut som at gjestene selv må bestille overnatting dersom de vil ha det. Binter melder også at de flyr direkte fra Lanzarote til øya La Palma fire dager i uka; mandager, onsdager, fredager og søndager foreløpig ut september.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast