FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 19.juli 2019

Hola!

Vi har et typisk juli-vær på Lanzarote; overskyet om morgenen, litt vind som gjør det levelig, og ved 12-tiden skinner sola. Temperaturen går raskt opp til 29-30 grader, ikke 22 grader som værkartet på Dagsrevyen fortalte onsdag. Nu vel, vi står han av!

Det var en trist beskjed som nådde det norske miljøet på Lanzarote siste uke.
Geir Myklebust, en sann venn av øya måtte gi tapt for sykdommen, og døde 9.juli på Stavanger universitetssykehus, 65 år gammel.

Foto: Privat

Geir var ofte på Lanzarote sammen med bror Kjartan for å besøke en annen bror, Audun, som bodde i mange år sammen med kona Gøril i Las Breñas. Alle tre brødrene bidro med mye sang og musikk på Sjømannskirken, til stor glede for mange. Audun døde på Lanzarote for to år siden, og er begravet i Yaiza.

Geir begraves i dag fredag 19.juli kl.12.30 fra Klepp kyrkje.
Like kjært som blomster er en gave til Sjømannskirken, konto nr. 8220.02.83240, skriver familien.

Vi lyser fred over Geirs minne.

 

I forrige uke skrev lokalavisene på øya om at mange maneter var observert på strendene i Famara vest på Lanzarote. Dette var ganske så ufarlige maneter, ikke såkalte «portugisiske krigsskip». Det røde flagget var likevel heist slik at folk kunne unngå å bli møtt av manetene i vannet. Det var nemlig en fare for å bli brent dersom man kom for nære. Også Lanzaroteposten skrev om dette.

Da slo britiske aviser til!


Dette skrev avisen Daily Mirror. Faksimile: La Voz de Lanzarote

Avisen Daily Mirror skrev at «turister ble bannlyst fra stranda da hundrevis av DØDELIGE maneter dukket opp».

Disse manetene var nok ikke så farlig likevel, og selvfølgelig kunne man ikke dø av et møte med manetene. Men det er sommer, og agurknyhetene dukker opp også i Storbritannia…

Ungdommens Råd i Tias kommune arrangerer stor sangkonkurranse i kulturhuset i Masdache i kveld kl.21:

I følge pressemeldingen blir det masse sang, dans og andre overraskelser fra kommunens aller yngste artister.

Den kanariske jazzfestivalen kommer til Lanzarote i kveld fredag.

Det er den amerikanske saksofonisten Maceo Parker som spiller fra kl.20.30 i kulturhuset i hovedstaden, Placa El Almacen.

Maceo Parker spiller i Arrecife. Foto: Wikipedia

Den godeste Parker har tidligere spilt sammen med James Brown, Prince og George Clinton. Det er gratis adgang i kveld. Etter konserten er det jamsession i Pool Bar i Arrecife Gran Hotel.

Denne helga fortsetter Fiestas del Carmen i Playa Blanca:

Programmet kan du se HER, på spansk. Dessverre ble ikke programmet offentliggjort i tide til å bli trykket i forrige Fredagspils.

Om to uker er det fiesta i Puerto del Carmen. Programmet er ikke offentliggjort ennå,men Lanzaroteposten vil selvsagt presentere programmet for denne 14-dagers festen når det foreligger.

I morgen lørdag 20.juli er det nøyaktig 50 år siden de første menneskene gikk på månen. Derfor har BBC laget en artikkel om Lanzarote der astronauter nå forbereder seg på en tur til Mars. Klikk HER for å lese mer.

Vi var seks gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Torill F i Bergen fyller år tirsdag. Det gjør også Tor K på Skreia. Eila W i Sverige fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Mandag 22.juli er det åtte år siden bomben smalt i Oslo, og skuddene falt på Utøya.
22.juli 2014 ble denne rosen plassert på døra til Sjømannskirken i Puerto del Carmen av et par fra Rogaland som ville hedre et familiemedlem som mistet livet på Utøya:

Vi  vil aldri glemme, står det på kortet.

Ei god helg og et fin uke ønskes dere fra Ola i sola.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast