Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 29, 2019

Enorme mengder med falske varer beslaglagt

200 000 falske varer til en verdi av 16 millioner euro som skulle til Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote ble beslaglagt av politiet på Gran Canaria denne uken. Politiet i Maspalomas på Gran Canaria hadde spanet på et lokale siden april, og slo til da en trailer med henger dukket opp, fullastet med høyttalere, hodetelefoner, mobilvesker, vesker, lommebøker, solbriller og skjorter merket med falske logoer. Varene kom fra Kina.
Sju personer er nå arrestert, fem fra Marokko, en fra India og en fra Nepal. Også ved mottakerstedene på Fuerteventura og Lanzarote ble det foretatt arrestasjoner.
Nasjonalpolitiet videofilmet det de fant på Gran Canaria:

 

En advarsel til ferierende som kommer til Lanzarote: I Spania er det ulovlig både å selge, kjøpe, produsere og distribuere falske varer.

Lanzarotes enhet for rusmisbruk med sjokkerende tall
Fra et tidligere beslag av narkotika på øya. Foto: Nasjonalpolitiet

Regjeringens enhet for rusmisbruk, Unidad de Atención al Drogodependiente del Cabildo de Lanzarote la denne uka frem ganske så sjokkerende tall. Over 850 personer var registrert som rusavhengige på øya, hvorav nesten 270 personer nye hadde kommet til det siste året. Av disse nye var 83 personer mindreårige, altså i alderen 11-15 år. Fra før var 114 personer mindreårige registrert. De involverte var misbrukere av heroin, kokain, marihuana og alkohol. Nå skal informasjon om faren for avhengighet økes i både barne-, ungdoms-og videregående skoler på øya.

Det kan bli turistskatt på Kanariøyene

Den nye regjeringen på Kanariøyene har nå foreslått å innføre en turistskatt på øyene. Med over 20 millioner besøkende hvert år kan dette bli store summer. Det foreslås en skatt på mellom 50 centimos og 1,50 euro per person over 14 år per natt, avhengig av hva slags hotell man bor på. Regjeringen kaller den foreslåtte avgiften miljøskatt, fordi pengene skal gå til miljøvern på øyene. Lanzarote hadde i 2018 over 20 millioner registrerte overnattingsdøgn, så inntektene kan bli store. Det er ikke bestemt når avgiften skal innføres dersom forslaget godkjennes. Balearene (bl.a Mallorca, Menorca og Ibiza) og Catalonia innførte en miljøskatt allerede i 2016.

Den nye regjeringen på Kanariøyene blir offentliggjort i dag onsdag, og det viser seg at Lanzarote ikke har fått en eneste representant i «første rekke», som lokalavisene skriver denne uka…

Utleieprisene nådde nye høyder denne sommeren

Aldri før har det vært dyrere å leie en bolig på Kanariøyene. Det er den spanske boligportalen Idealista som skriver dette i en pressemelding denne uken. Prisnivået for leie av fast bolig på Kanariøyene er oppe i over 10 euro per kvadratmeter i gjennomsnitt for første gang, og rundt 15 euro i turistområdene.
Provinsen Las Palmas, som Lanzarote tilhører er den dyreste provinsen på øyene. Byene Las Palmas på Gran Canaria og Santa Cruz de Tenerife er nå blant Spanias 25 dyreste byer for langtidsleie. I enkelte turiststrøk har nå utleieprisene passert den gjennomsnittlige månedslønnen på øyene, som er 1440 euro. Dette gjør at fastboende har store problemer med å finne rimelige boliger i nærheten av sin arbeidsplass. Derfor har for eksempel nytilsatte lærere og leger gitt opp Lanzarote på grunn av mangel på boliger.

Enda ei ku funnet druknet
Foto: Diario de Lanzarote

For andre gang på en måned ble ei ku funnet druknet utenfor kysten av Caletón Blanco nordøst på Lanzarote. Myndighetene vet ikke hvor kua stammer fra, da de ikke har fått melding om savnede dyr. I slutten av juni ble ei annen ku funnet i samme område. Det er ikke mange kyr på Lanzarote, så det er mulig at dyrene kommer fra noen av de andre øyene, eventuelt fra det afrikanske fastlandet som bare er ca 110 km unna.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast