forbrukerNyheter:

Hva gjør man når det blir skikkelig varmt på Lanzarote?

En gang i blant kan det bli skikkelig varmt på Lanzarote. I fjor sommer ble det satt varmerekord på flyplassen med 42,6 grader.

Kanariøyene er også veldig nære Ekvator, så det som kalles UV- faktor er høy, særlig om sommeren og tidlig høst. Det betyr at en blir lett solbrent hvis man ikke passer på ved å bruke solkrem med høy faktor, eller dekke seg til.

Den vanligste aktiviteten man kan gjøre er å hoppe ut i bassenget eller i sjøen når det blir varmt. Her kommer likevel noen gode råd når man ikke er i det våte elementet:

Bruk en hatt eller caps

Det høres kanskje rart ut, men å dekke til hodebunnen gjør at kroppstemperaturen blir redusert. Dessuten er en solbrent hodebunn ikke å anbefale. En hatt eller caps med skjerm er best, slik at også ansiktet skjermes for de brennende solstrålene.

Behold skjorta på

Å få ned kroppstemperaturen gjelder også for resten av kroppen. Å dekke til overkroppen med ei tynn skjorte eller bluse kjøler ned huden bedre enn å gå uten skjorte i det hele tatt.

Gå sakte

Adopter det spanske ordet «tranquillo», rolig, og få ned farten når du spaserer. Du har det ikke travelt på ferie, så en rusletur er bedre enn å streve avgårde.

Finn skygge

Gå på skyggesiden av gata, og tar du en pause med drikke på en uterestaurant, finn et bord i skyggen.

Drikk mye vann

På en varm dag trenger du kanskje å drikke mellom to og fire liter med vann. Merk at øl, kaffe eller te IKKE teller med her. La det bli en vane å bestille en vann sammen med drinken du bestiller. Det finnes ikke noen vakker måte å si følgende på: Se på urinen din. Er den kraftig gul og lukter, er du dehydrert. Vann på flaske er billig på øya, så kjøp mange!

La gardinene dekke vinduene hele dagen

Dersom du ikke har et kaldluftanlegg i rommet du oppholder deg, sørg for å dra gardinene for vinduene hele dagen slik at de hete solstrålene ikke får sjanse til å varme opp rommet. Så snart sola forsvinner på kvelden, åpner du vinduene eller altandøra, og prøv å få litt gjennomtrekk i rommet.

Velg et hotell med luftavkjøling

Dersom du plages når det blir for varmt, prøv å bestille rom ved hoteller som tilbyr luftavkjøling/AC. Lanzaroteposten laget tidligere en artikkel om hvilke hotell som tilbyr kaldluft på Lanzarote. Les mer ved å klikke  HER.

Bruk våt-servietter

Kjøp våt-servietter på et apotek eller i kolonialbutikken, og bruk disse til å tørke av svette i ansiktet og nakken, og samtidig kjøle deg ned.

Og siste tipset er:

Drikk øl av små glass

Har du noen gang lurt på hvorfor de lokale ikke drikker store øl? Det er nok fordi ølet blir varmt før man greier å drikke opp alt. Ved å bestille un caña (uttales kan-ja), en liten øl vil ølet holde seg kaldt helt til det er drukket opp!

God ferie i varmen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast