Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote. Uke 28, 2019

Mann tatt for å ha tent på søppelkasser i Arrecife
Det brant godt i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

En mann på 41 år ble siste uke tatt på fersk gjerning da han tente på tre søppelkasser i hovedstaden Arrecife. Det var publikum som meldte fra om brannen, og de klarte å holde pyromanen fast til politiet kom. Arrecife har det siste halvåret vært plaget av flere ildspåsettelser, og en psykisk syk kvinne ble etterhvert tatt for å ha startet flere av brannene. En søppelkasse koster kommunen over 1000 euro, så dette har blitt dyrt.

Gressbrann i Costa Teguise
Brannvesenet slukket gressbrann i Costa Teguise. Foto: La Voz de Lanzarote

Onsdag begynte det å brenne i buskene og det tørre gresset langs hovedgata Avenida de las Palmeras i Costa Teguise. Før brannvesenet klarte å slukke flammene hadde over 400 meter blitt svidd av.

Binter Canarias vant pris for punktlighet
Binter Canarias. Foto: Wikiwand

Det kanariske flyselskapet Binter Canarias ble tildelt fem stjerner for punktlighet av OAG, det verdensledende selskapet som holder styr på alle flyselskapers avganger og ankomster. Binter flyr mellom alle Kanariøyene, til Kapp Verde, Portugal og Marokko, og 87,3 prosent av alle flyvningene var i rute. Binter var det eneste spanske flyselskapet som nådde opp i konkurransen.

Fuerteventura: Fly måtte evakueres etter bombetrussel
Passasjerene måtte evakueres på rullebanen. Foto: Diario de Lanzarote

Et fly fra selskapet Vueling som skulle gå fra Fuerteventura til Santiago de Compostela på fastlandet måtte tirsdag kveld avbryte turen ute på rullebanen. Det ble nemlig funnet en lapp i en setelomme med en håndskrevet beskjed om at «flyet ville sprenges», signert «Terroristen». Lappen ble overlevert en av fly-personalet, som igjen ga lappen til kapteinen. Flyet stoppet øyeblikkelig ute på rullebanen, og alle passasjerene ble kommandert ut av flyet.
Det viste seg å være en falsk melding, laget av en 11 år gammel gutt som hadde fløyet med det samme flyet tidligere på dagen sammen med sine foreldre. Politiet vurderer nå hva slags straff gutten skal få. Etter to timer var flyet på vingene igjen, og landet trygt i Santiago de Compostela kl.04.00.

Fire restauranter på Lanzarote anmeldt 
Foto: Sandra Seitamaa/Unsplash

Fire restauranter på Lanzarote er anmeldt av det spanske forbrukerrådet FACUA for ikke å ha inkludert momsen (IGIC) i sine priser i menyen. Restaurantene det gjelder er «El Pescador» og «Playa Quemada» i Playa Quemada sør for Puerto del Carmen. Tidligere i år ble restaurantene «La Bohemia» i Costa Teguise og «Divina Italia» i Arrecife anmeldt for det samme. Restaurantene kan få bøter opp mot 3000 euro på grunn av dette.

Vinbodegaen Stratvs truer med å åpne igjen
Vinbodegaen Stratvs. Foto: Diario de Lanzarote

Vinbodegaen Stratvs i vindistriktet La Geria ble stengt i 2013 på grunn av ulovlig bygging, ulovlige avtaler og korrupsjon. Eieren, Juan Francisco Rosa som også eier Fariones-hotellene og andre hoteller på øya ble tiltalt for dette, og skal møte i retten i september. Dommeren har innstilt han til 18 år i fengsel dersom han blir funnet skyldig. Flere kommunalt ansatte i Yaiza har allerede fått sine dommer. I mars i år åpnet Rosa butikken og restauranten på vinhuset uten lisens, og området ble raskt stengt av kommunen. Nå truer Rosa med å åpne igjen, og beskylder kommunen for å «være etter ham». Kommunen sier at den vil stenge vinhuset igjen dersom det åpnes nå.

Teguise kommune får to millioner euro fra EU

Teguise kommune har mottatt to millioner euro fra EUs fond for å finansiere to prosjekter. Først skal jordbruksproduksjonen og håndarbeidsindustrien bli mer konkurransedyktig. Det andre prosjektet kalles «Velkommen 2», et arbeid som skal samle inn data for å forstå turistenes behov bedre.

Parkeringsplassen ved Playa La Garita er stengt

Parkeringsplassen like ved den berømte stranden La Garita i Arrieta nordøst på Lanzarote er nå stengt. Plassen skal nå omgjøres til blant annet en basketball-bane for de yngste, og ellers andre lekeaktiviteter. Noen få parkeringsplasser for funksjonshemmede er beholdt, sier ordføreren i Haria til lokalavisa.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast