Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Uke 25, 2019

Brannvesenet på Lanzarote ble spansk mester i livredning
Fra de livreddende øvelsene. Lanzarote vant! Foto: Montefuego.TV

For fjerde året på rad ble brannvesenet på Lanzarote spansk mester i øvelsen «livredning ved trafikkulykker». Laget som konkurrerte ble satt sammen av mannskap fra flere brannstasjoner på Lanzarote. Konkurransen ble holdt i Alcaniz på fastlandet siste uke.

Ironman går til børsen

Eieren av navnet Ironman er det kinesiske selskapet «Wanda Sports», og dette selskapet skal nå på børs i USA, på Nasdaq. Det er den tysk-språklige tv-stasjonen Montefuego.tv på Lanzarote som melder dette. Da gjenstår det å se om dette får noen følger for Ironman på Lanzarote i fremtiden.

Flyselskapet Binter flyr direkte fra Lanzarote til La Palma

Denne sommeren flyr Binter direkte fra Lanzarote til øya La Palma. Det blir fire avganger hver uke. Billettprisen en vei for residente er fra 13,25 euro. Les mer HER.

Air Europa slutter å fly på Kanariøyene; CanaryFly overtar rutene
Air Europa slutter å fly mellom øyene.

Flyselskapet Air Europa slutter å fly mellom de forskjellige Kanariøyene, og overlater rutene til et annet kanarisk selskap, CanaryFly. De 60 ansatte i Air Europa går over til CanaryFly, sammen med flyene som Air Europa brukte. CanaryFly setter nå i gang en kampanje hvor de selger flybilletter til ni euro en vei mellom øyene.

Lavprisselskapet Vueling starter ny rute mellom Lanzarote og Valencia

I går søndag 16.juni gikk det første flyet fra Vueling til Lanzarote fra Valencia på fastlandet. Flyet vil forlate Valencia kl.07.00 hver søndag morgen, med retur fra Lanzarote kl.09.30. Dermed har Vueling ni ruter til og fra Lanzarote, hvorav to er internasjonale.

Flyselskapet Germania kommer tilbake som Chair
Foto: Chair

Det tyske flyselskapet Germania gikk konkurs i februar. Restene av selskapet er nå kjøpt opp av forretningsfolk fra Sveits, og begynner å fly i juli under navnet Chair. Navnet kommer av koden for Sveits, CH, og AIR, for airline. Selskapet har i dag tre Airbus A319, og vil etterhvert skaffe seg flere fly. Om ikke lenge vil nok det det første Chair-flyet lande på Lanzarote også.

Uønsket plante invaderer nasjonalparken Timanfaya
Uønsket plante i Timanfaya. Foto: Diario de Lanzarote

En plante som heter vinagrera, noen kaller den også calcosa holder på å invadere nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote. Denne spesielle planten kom til Lanzarote på 1940-tallet fra øya El Hierro. Bøndene på Lanzarote trengte fór til geitene, og dette var en plante dyrene likte godt. Etterhvert spedde planten seg over hele Lanzarote, og nå har den også kommet til nasjonalparken. Derfor har myndighetene på Lanzarote tatt kontakt med planteforskere på universitet i La Laguna på Tenerife for å få hjelp til å fjerne planten. Dette er et vanskelig arbeide, fordi frø fra planten sprer seg raskt og kan bli liggende i flere år før frøene spirer.

Dragetrær fjernet fra rundkjøring

De siste dragetrærne er nå tatt bort i rundkjøringen ved landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote.

Sånn så det ut i rundkjøringen ved Arrieta før de fjernet trærne. Foto: El Chaplon

Cesar Manrique-senteret ba regjeringen på Lanzarote fjerne trærne, slik at «vindleken» som Cesar Manrique laget og satte opp i 1990 «ble mer synlig», som senteret sa. Nå er de to siste trærne fjernet, til massiv kritikk fra naboene.

De siste trærne ble fjernet siste uke. Foto: El Chaplon
Europeiske astronauter vil fortsette å trene på Lanzarote

I de siste årene har europeiske astronauter besøkt Lanzarote for å trene på fremtidige romferder. Nå har myndighetene på Lanzarote, Cabildo og ESA, den europeiske romfartsorganisasjonen signert en avtale som gjør at astronautene vil fortsette med sine treningsleire på øya ut 2022. ESA kaller Lanzarote for sitt «virtuelle klasserom», hvor astronauter kan trene på forskjellige oppgaver som «astrobiologi og astrogeologi, som skal gi astronautene en grunnleggende kunnskap om miljøet og de geologiske prosessene som finnes på andre planeter.» Lanzarotes forskningsminister, Pedro Duque deltok siste uke på en av øvelsene som ble utført i Timanfaya (se bildet øverst).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast