FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 31.mai 2019

Hola!

Snart er det juni, og bilder i norske aviser viser snødekte veier og marker i deler av vårt langstrakte land.
Lanzarote er forresten fri for is og snø…og det meldes faktisk at Lanzarote får besøk av en ny hetebølge med temperaturer over 30 grader de neste dagene!

I går torsdag feiret folk Dia de Canarias på Kanariøyene, øyenes nasjonaldag. Det var dans, sang, folkemusikk, kanariske brytekamper kalt lucha, god mat og drikke, og fridag:

Elever ved barneskolen i Tahiche danset folkedanser i går. Foto: La Voz de Lanzarote

Et stort senter med butikker og restauranter på Avenidaen i Puerto del Carmen, CC Arena Dorada-senteret hvor blant andre restaurantene Vikinghuset, Big Easy,  WOK og banken Caixa Bank holder hus er nå stengt av politiet. Dette melder Facebooksiden «Need to know Lanzarote».

Foto: Facebook

En av butikkeierne i senteret sier på Facebook at de som eier hele bygningen har neglisjert vedlikeholdet i mange år, og senteret ble derfor stengt tirsdag denne uken av sikkerhetsmessige grunner.
Rita, som driver den norske restauranten Vikinghuset sier til Lanzaroteposten at det er vegger og pilarer i bygget som nå skal forsterkes. Under bygget ligger det et garasjeanlegg som ikke er i bruk, og mest sannsynlig er det selve fundamentet som nå skal renoveres. Dette arbeidet vil ta to uker, sier hun. Lanzaroteposten følger historien, og vil skrive om hva som skjer videre så snart det foreligger flere opplysninger.

Det dukker stadig opp noen uvanlige fisker på strendene på Lanzarote.
Tirsdag kunne de badende på stranda Los Pocillos i Puerto del Carmen se en lang, svart fisk som lignet mer på en ål:

 

Dette er en såkalt «Sable Negro», svart sabel, som også kalles «Madeiras sabel». Fisken er en delikatesse på øya Madeira, hvor de spiser den sammen med bananer, står det i lokalavisa. Dette er en dypvannsfisk, og er helt ufarlig for mennesker.

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet til bil nr.94 og 95:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen gikk rundt på omkjøringsveien La Rambla Medular i Arrecife lørdag kveld. Sjåføren, en kvinne på 60 år måtte reddes ut av bilen gjennom bagasjerommet, og ble kjørt til sykehus med mindre skader.

En annen bil havnet utenfor veien mellom Femés og Playa Blanca:

Foto: La Voz de Lanzarote

Sjåføren kom seg uskadd ut av bilen.

I morgen lørdag 1.juni skal det ryddes i fjellet Montaña Blanca i Playa Blanca sør på Lanzarote.
Der har mange turister laget seg varder, hjerter, navn og andre «bevis» for at de har vært der. Nå skal steinene tilbake til sin naturlige plass:

Det er ryddestart kl.09.30, det serveres mat til ryddegjengen, og man bør melde seg på ryddeaksjonen via nettsiden du ser på plakaten.

Det nærmer seg sommerferie, og det arrangeres mange sommerleirer med aktiviteter for barn og ungdom på Lanzarote i ferien. Nettavisen Lanzarote Information har samlet tilbudene på sin Facebook-side HER.

Utekinoen på Biosfera i Puerto del Carmen presenterer et nytt program for juni:

Søndag fyller Jan H i Fåberg år. Tirsdag feirer Gunn B i Hamresanden sin fødselsdag. Torsdag har Knut Oskar S i Haugesund sin store dag. Danmark feirer sin grunnlovsdag onsdag, og Sverige feirer sin nasjonaldag på torsdag, som også kalles Svenska flaggans dag. Gratulerer med dagen!

Vi var 11 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas. Det er en ny samling i kveld fra kl.19.00 på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Ei fin helg og ei god uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast