Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 23, 2019

Marihuana-plantasje funnet i Arrecife

Guardia Civil fant en plantasje full av marihuanaplanter i en stor garasje i hovedstaden Arrecife. Se bildet øverst.
I tillegg til plantene fant politiet 60 kilo ferdigprodusert marihuana. Tre personer fra øya i alderen 37 til 54 år ble arrestert.

To bilulykker samme morgen på hovedveien LZ-2

Det ble kaotiske tilstander på hovedveien LZ-2 som går forbi flyplassen på Lanzarote tirsdag morgen. Kl.07.45 smalt fem biler inn i hverandre ved avkjøringen til flyplassen:

Foto: La Voz de Lanzarote

Tre personer kom til skade, og to av disse ble kjørt til sykehuset. Kl. 09.30 samme morgen smalt det igjen i samme området, ved innkjøringen til hovedstaden Arrecife. Da kjørte en personbil inn i en mindre lastebil:

Foto: La Voz de Lanzarote

Tre personer var involvert i ulykken, og en av disse ble kjørt til sykehuset.

Dykkersenter bygges i Puerto del Carmen
Sånn vil det nye senteret se ut. Ill: Cabildo

Det kanariske kystdepartementet har nå godkjent at det kan bygges et dykkersenter like ved Dykkerstranda, Playa Chica i Puerto del Carmen. Hvert år besøkes Puerto del Carmen av 120 000 dykkere, og byen har flest dykkerskoler på Kanariøyene. Senteret vil koste 730 000 euro, bevilget av regjeringen på Lanzarote og den kanariske regjeringen.

Sånn vil det se ut inne på senteret. Ill. Cabildo

Dykkersenteret vil bli et hus på 470 m2, og i tillegg kommer uterestaurant og et område for dykkere for å gå rett ut i sjøen fra senteret. Senteret er beregnet ferdig i første kvartal av 2020.

Stor økning av nye bygg på Lanzarote i 2018

2018 var et godt år for ny-bygg på Lanzarote. I følge regjeringens statistikk-kontor ble det startet opp 271 nye bygg-prosjekter på øya, til en verdi av 78.5 millioner euro.

Elektriske sparkesykler fjernet fra Puerto del Carmen
Disse er fjernet fra gatene i Puerto del Carmen

Politiet i Tias fjernet siste uke alle elektriske sparkesykler fra gatene i Puerto del Carmen. Det var de kommunale myndighetene som ga politiet ordre om å få sparkesyklene vekk fra gatene inntil nye lover for bruk av disse blir vurdert.

Lanzarotes dummeste tyver?
4600 kilo stjålet fisk ble i tyngste laget for denne båten…Foto: Guadia Civil

Et par fyrer prøvde sist mandag å stjele fisk fra ei merd i Playa Quemada. De hadde en liten motorbåt, og klarte å plukke med seg 4 600 kilo fisk. Dette ble i tyngste laget for den lille motorbåten, og resultatet var at den veltet og tyvene havnet i vannet. Tyvene måtte reddes av Guadia Civils båt, og ble samtidig arrestert.

Førerløse el-busser til Timanfaya
Foto: CACT Lanzarote
Nå er det ikke lenge før de første førerløse el-bussene kommer til nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote.
Over 60 ingeniører fra forskjellige universitet på Tenerife og på fastlandet har nå i snart fem år testet ut mulighetene for førerløse el-busser på de smale veiene blant vulkanene i nasjonalparken på Lanzarote, og de mener nå at det er klart for de første prøveturene. De største utfordringene er blant annet å forberede den førerløse bussen på eventuelle møter av andre busser, mennesker og til og med geiter!
De ordinære turistbussene som tar turistene med på tur blant vulkanene gir fra seg 470 tonn CO2 hvert år, og bruker diesel for over 180 000 euro på den 14 km lange ruten.
De første testturene med el-bussen vil skje i januar 2020, og i juni 2020 vil de to første førerløse el-bussene være i regulær drift i Vulkanparken. Hvem vil bli med på den første turen?
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast