historieNyheter:

Verneverdig hus i Famara pusses opp

Mange har sett dette vakre, men dårlig vedlikeholdte huset som ligger i landsbyen Caleta de Famara på Lanzarotes vestkyst.
Huset eies av det kanariske bispedømmet og den katolske kirken, og ble bygget av en kulturpersonlighet fra Lanzarote, Luis Ramírez.

Han var født i 1884 i San Bartolomé, og døde i 1950. Luis Ramírez kom fra en rik familie, og viet sitt liv til den katolske kirken. Han brukte blant annet mye av sitt liv og sine penger til å hjelpe nødstilte barn på øya.

Historien forteller at Luis eide kulturhuset i hovedstaden Casa de la Cultura, han finansierte oppussingen av den historiske bygningen Casa Museo del Marqués de Herrera y Roja fra 1800-tallet i den gamle hovedstaden Teguise, og ga penger til bergingen av Castillo de Santa Bárbara, også i Teguise da festningen holdt på å kollapse.

Luis Ramirez reiste mye, og ville bygge et hus med en spesiell arkitektur han hadde sett på en av sine reiser.

Litt av den nå delvis ødelagte fasaden av huset i Famara. Foto: L.I

Helt øverst på balkongens forside er det to delfiner, og i midten kan man se initialene JR:

Balkongen i Famara. Foto: L.I.

Flere av bygningene han eide ga han til den katolske kirken, og huset i Famara ble gitt til den katolske kirken i 1935. Derfor vil det kanariske bispedømmet være ansvarlig for restaureringen av dette spesielle huset i Caleta de Famara. Regjeringen på Lanzarote vil støtte prosjektet med økonomiske midler. Når huset er ferdig pusset opp skal det bli et sosialt og kulturelt senter.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast