Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 22, 2019

Belgisk og britisk vinnere i årets Ironman

Den belgiske utøveren Frederic Van Lierde og den britiske Nikki Bartlett ble vinnere av de profesjonelle klassene i årets Ironman Lanzarote som ble arrangert lørdag. Den danske utøveren Maja Stage ble nr. 2 i kvinneklassen.

Til v. vinneren av herreklassen, Fredric, til høyre vinneren av kvinneklassen, Nikki. Foto: La Voz de Lanzarote

Den norske utøveren Kjell Richard Botten fra Porsgrunn tok 5.plassen i sin klasse, og er dermed klar for VM på Hawaii senere i år!

Norske Kjell Richard Botten i fint driv på Avenidaen i Puerto del Carmen. Foto: Stefan Austad

Lanzaroteposten gratulerer!

Nye treningsapparater for funksjonshemmede satt opp
Treningsapparater for funksjonshemmede. Foto: Diario de Lanzarote

Tias kommune har nå satt opp et utendørs treningsstudio for funksjonshemmede. Apparatene som er installert på strandpromenaden, gjør det mulig å bruke disse fra rullestolene. Apparatene er plassert i området ved stranden Los Pocillos, ved siden av Plaza de las Naciones mot Matagorda. Rett ved treningsapparatene er det laget flere parkeringsplasser for biler for folk med funksjonshemninger.

Fiskere ber om  bedre merking av lokal fisk som selges i butikkene

Fiskerne på Lanzarote ber øyregjeringen hjelpe til å få til en bedre merking av fisk som selges på øya. De ønsker et system som forteller publikum at deres fisk er fanget i havet rundt Lanzarote, i motsetning til importert fisk eller fisk som er fra oppdrettsanlegg.
I hovedstaden Arrecife ble 30 kilo blekksprut funnet i fryseren i en restaurant, helt uten informasjon på emballasjen om hvor blekksprutene var fanget, og når de ble fisket.

Foto: El Chaplon

Det var inspektører fra fiskeridirektoratet på Lanzarote som fant blekksprutene, og vil nå fortsette med uanmeldte besøk i flere restauranter.

SARA, dyrepensjonatet på Lanzarote sliter

SARA er et av flere sentre som tar vare på eierløse katter og hunder på Lanzarote. Senteret ligger i Tahiche, og er basert på frivillig arbeid. Bortsett fra penger fra Tias kommune har ikke senteret mottatt noen økonomisk støtte fra de andre kommunene på øya de siste to årene. SARA har vært på øya i 32 år, og leter nå desperat etter donasjoner slik at senteret kan drive videre. Du kan donere penger her: Sara website.

Ny kamel-skulptur i Uga

En ny skulptur av en hvilende kamel i full størrelse er satt opp på torget i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen. Skulpturen er laget av kunstneren Isidro Viñoly, er laget av jern og veier 100 kilo.

Undervannsmuseet i Playa Blanca, Museo Atlántico er dårlig besøkt
Foto: Museo Atlantico

Undervannsmuseet Museo Atlántico på havbunnen i Playa Blanca har lite besøk. I de fire første månedene i år var det i gjennomsnitt 17 besøkende per dag, og det er en nedgang på nesten ni prosent i forhold til samme tidsrom i fjor. Undervannsmuseet har flere hundre statuer som står på ca 12 meters dyp, og alle gjester må først gjennomgå et dykkerkurs før de kan dykke ned til statuene. Nå krangler politikerne og driverne av museet om hvem som skal betale for driften.

Nye fortau og sykkelstier i Puerto del Carmen
Ill: Tias kommune

Det er nå bevilget 3,7 millioner euro til å lage fortau og sykkelstier fra Hotel San Antonio til Matagorda. Arbeidet skal være ferdig til karnevalet 2020. Det skal også lages flere parkeringsplasser, settes ut benker og nye palmer skal plantes.

Nye vindturbiner settes opp

Departementet for fornybar energi har sagt ja til 14 nye vindturbiner på Lanzarote. Disse vil bli satt opp i Arrecife, San Bartolomé og i Costa Teguise, like ved golfbanen. Målet er at Lanzarote skal produsere 20 prosent fornybar  energi i 2020, og 73 prosent innen 2038.

Flyplassen på Lanzarote har fått et nytt satellittsystem

Flyplassen på Lanzarote er nå en av sju spanske flyplasser som har fått installert et nytt satellittsystem som gjør landinger lettere når været ellers ikke ville tillatt dette. Det nye landingssystemet krever imidlertid at flyene har det riktige satellittsystemet installert og et mannskap som kan bruke systemet.

Lokalvalget på Lanzarote søndag

Det ser ut som at ordføreren i Tias kommune (Puerto del Carmen), Pancho Hernández beholder jobben sin som ordfører i Tias, og skal styre med støtte fra Arbeiderpartiet (PSOE). Det ser også ut at Lanzarote får en kvinnelig president i de neste fire årene: Dolores Corujo fra PSOE vant over Pedro San Ginés fra sentrumspartiet Coalicion Canarias. Les mer på de forskjellige kommunenes nettsider om andre resultater.

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast