FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 24.mai 2019

Hola!

Det vanker stadig priser for den gode vinen på Lanzarote!
Tidligere i mai ble en av verdens viktigste vinfestivaler holdt i en vinregion i byen Aigle i Sveits; den 26.utgaven av Concours Mondial de Bruxelles (den første festivalen ble holdt i Brussel, derav navnet).
Der ble det gull for vinen Malvasía Volcánica Semidulce fra vinhuset Rubicón på Lanzarote, og sølv for vinhuset Vulcano for deres søte hvitvin Dolce. Vinene ble blindtestet av 340 vineksperter fra 51 land. Vi gratulerer!

Lanzarote går inn i ei travel uke.

Fra en tidligere Ironman-konkurranse på Lanzarote. Foto: Ironman

I dag fredag er det Ironkids på Lanzarote, og i morgen lørdag 25.mai er det Ironman med start og mål på Avenidaen i Puerto del Carmen. Bortimot 1700 deltakere er påmeldt, og de skal svømme 3,8 km, deretter skal det sykles 182,2 km, før det hele avsluttes med et ekte maratonløp på 42,2 km. Du kan lese mer om hvilke traseer deltakerne skal bruke HER. Der ser du også startlisten, og da finner du også norske deltakere.

Søndag 26.mai er det lokalvalg i Spania. På Lanzarote skal velgerne stemme på hvem de vil ha i kommunestyret sitt, i øy-regjeringen (Cabildo), i den kanariske regjeringen og hvem som skal representere Spania i EU-parlamentet.

Alle innflyttere fra EU og EØS som bor på Lanzarote kan stemme, men da må man ha registrert seg først. På Lanzarote er det de tre største partiene Coalición Canaria (sentrumsparti), PSOE (Arbeiderpartiet) og Partido Popular (Høyre) som kjemper om de viktigste plassene.

Sjømannskirken på Lanzarote melder følgende:

-Hjertelig velkommen til fellesskapsmiddag på Sjømannskirken i Puerto del Carmen søndag 26. mai kl. 18!
Vi fortsetter med de hyggelige middagene også nå på søndag. Denne gang blir det kjøttboller i fløtesaus med tyttebær-syltetøy og kokte poteter. Rullekake med aprikos til dessert. Vi er spent på hvor mange som vil komme – forrige søndag var vi 19. Har du lyst til å være med? Send en epost til rms@sjomannskirken.no eller en melding til 00 34 616 407 693 eller til 00 47 975 87 646.
Sjømannskirken på Lanzarote avslutter med dette arrangementet denne sesongen. Trenger du å ta kontakt med kirken senere, finner du opplysninger hvordan på kirkens nettsider HER.

Torsdag 30.mai feires Dia de Canarias, Kanariøyenes nasjonaldag.

30.mai 1983 holdt det kanariske parlamentet sin første sesjon, og da fikk Kanariøyene delvis indre selvstyre.
Siden da har dagen blitt feiret som øyenes nasjonaldag. Denne dagen har skolene fri, og offentlige kontorer og banker har stengt.
Hver kommune har egne programmer for feiringen, så gå inn på kommunenes nettsider for å se hva som skjer.

TIAS   YAIZA  TEGUISE SAN BARTOLOME  TINAJO HARIA ARRECIFE

I havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen er det oppvisning av den kanariske brytesporten lucha kl.12:

Og her er hele programmet for Puerto del Carmen, hvor blant andre vinneren av «Spanske talenter» 2019 opptrer:

I fjor var det feiringer i alle kommunene, og her ser vi bilder fra havna i hovedstaden Arrecife:

Og her kan høre og se det berømte folkedansorkesteret Los Gofiones med sangere framføre «Hymne til Kanariøyene»:

 

Musikkgruppen «Bohemia Lanzarote» er et ungt kor som har spesialisert seg på å fremføre sanger fra Kanariøyene og Sør-Amerika. I forbindelse med Dia de Canarias holder de konsert i teateret i San Bartolomé fredag 31.mai kl.20.30:

 

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi i dag kommet fram til bil nr.93.

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet natt til lørdag i forrige uke i Playa Honda. Ingen personer kom til skade, men bilen berørte fem biler før den endelig la seg til ro.

Det er selvsagt fredagspils i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du selvsagt velkommen!

Tias kommune la denne uka ut masse bilder fra 17.mai-feiringen til Sjømannskirken og Nordisk Forening på Lanzarote. Ordføreren var tilstede, og da har kommunen alltid egen fotograf med. Se bildene HER.
Også lokalavisa Diario de Lanzarote skrev en lengre artikkel om vår 17.mai-feiring.

Sigurd L på Frosta blir 10 år onsdag. Gratulerer med dagen!

I neste uke er hele redaksjonen i Lanzaroteposten på tur til utlandet, dvs at redaktøren, journalistene, fotografene og kaffekokeren er på tur. Det kan resultere i noen uregelmessigheter i utgivelser av nye artikler i de neste 10 dagene, så jeg håper på forståelse for dette. Denne sommeren har Lanzaroteposten som nevnt tidligere fem-dagers uke; vi tar fri lørdag og søndag!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast