FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 17.mai 2019

Hola!

Gratulerer med nasjonaldagen!

På Lanzarote starter feiringen kl.17 i ettermiddag på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Les mer om nasjonaldagens program på Lanzarote HER.

Jeg tror vi setter rekord i antall påmeldte til årets 17.mai-feiring på Lanzarote; i skrivende stund onsdag har 51 personer varslet at de kommer til kirken, og 29 vil være med å spise middag etterpå. Dette blir bra!

Tilstrømmingen av turister til Lanzarote øker og øker!
I nyhetsoppdateringen tidligere denne uka stod det at Lanzarote hadde Spanias høyeste hotell-belegg i hele Spania på nesten 90 prosent i mars. I april økte tallet på turister med 4,8 prosent sammenlignet med april i fjor.
Totalt var 629 145 passasjerer innom flyplassen på øya (til og fra) i april. Veksten på Lanzarote var det turister fra Storbritannia, Irland, Tyskland og Frankrike som stod for.
Naboøya Fuerteventura hadde en nedgang av turister på 3,4 prosent fra april i fjor.

I morgen lørdag 18.mai er det tid for den årlige svømmekonkurransen på Playa Grande, «Sailfisk Open Water Lanzarote», en svømmekonkurranse for barn, ungdom og voksne.

Du finner flere opplysninger ved å gå inn på arrangementets nettside HER.

Fra konkurransen i fjor er det laget en flott video, som du kan se her:

Denne helga er det også dyreskue i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen:

Arrangørene har satt opp et omfattende program, med smak av kortreist mat, bedømming av både kameler, geiter og sauer, leker for barna, musikk og mye mer. Programmet finner du HER (på spansk).

Og fra dyreskue over til et annet skue: Lanzarote Fashion Weekend, Lanzarotes motehelg starter i Jameos del Agua i morgen lørdag 18.mai.

Moteklær fra Lanzarote. Foto: LFW

Der blir det moteoppvisninger, blant annet med klær laget på Lanzarote. Hele programmet finner du HER (på engelsk).

Sjømannskirken i Puerto del Carmen på Lanzarote melder følgende:

– På fredag er det jo 17.mai-feiring kl. 17 på kirken, men helgen inneholder også en fellesskapsmiddag på søndag kl. 18. Det har vært veldig hyggelig de to foregående søndagene, og vi fortsetter så lenge det er folk som vil være med. På søndag lager jeg grillet kyllinglår (økologisk) med stekte poteter og gresk-gulrot-salat. Send en melding til rms@sjomannskirken.no eller en tekstmelding på  (00 47) 975 87 646 hvis du har lyst å spise middag på kirken.

I neste uke holder kirken åpen onsdag og fredag fra kl. 12-14. Vennlig hilsen Rose-Marie og Per Roald.

Vindleken i Tahiche er snart på plass igjen!

«Phobos», Manriques vindleke i Tahiche

Phobos heter den store vindleken laget av kunstneren César Manrique, og som vanligvis står midt i rundkjøringen i Tahiche like ved César Manriques hjem. Dette monumentet raste sammen under den tropiske stormen «Delta» vi hadde på øya i november 2005, men ble ganske raskt satt opp igjen.
De siste tre årene har vindleken vært nede for å bli pusset opp og forsterket, og nå har arbeidet begynt med å sette dette kjente landemerket opp igjen. Planen var å bli ferdig med arbeidet til Manriques 100-årsdag 24.april, men arbeidet ble for omfattende til å bli ferdig i tide.

Nå kan du ta en titt på den kjente stranda Playa de la Garita i Arrieta på nordøstkysten av Lanzarote. Haria kommune har satt opp et web-kamera som viser aktivitetene på stranda. Under bildet står det at bildet kan være litt «tåkete» tidlig om morgenen på grunn av nattens fuktighet. Klikk HER for å se stranda akkurat nå.

Vi var ni gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas. Fredagspilsen i dag flyttes til Sjømannskirken fordi det er 17.mai, og både Dani, Sandra og Daniella fra Las Vistas skal feire nasjonaldagen sammen med oss i ettermiddag. Det betyr at Las Vistas er stengt fredag ettermiddag og kveld.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-