Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 20, 2019

Høyeste belegg på hotellene på Lanzarote

Lanzarote hadde Spanias høyeste belegg på sine hoteller i mars. I gjennomsnitt var belegget på solskinnsøya 89,9 prosent. Det er INE, det nasjonale statistikkinstituttet som forteller dette i en pressemelding.
Det gjennomsnittlige hotellbelegget på de andre Kanariøyene var 83 prosent.

11 flyktninger til Tinajo tirsdag kveld

Tirsdag kveld kom det en båt med 11 flyktninger ombord inn til Caleta del Mariscader i Tinajo på Lanzarotes vestkyst. Alle ombord var menn, hvorav fire var mindreårige. En av de voksne ble funnet død på stranda. Fire av flyktningene hadde skader, slik at de ble kjørt til sykehuset i Arrecife. Litt senere ble 24 kg hasj funnet i fjæresteinene, og politiet tror at narkotikaen stammer fra flyktningbåten.

Nytt avfallsdeponi åpnes i Costa Teguise
Det nye avfallsdeponiet i Costa Teguise. Foto: L.I

En ny avfallsplass (Punto Limpio) er snart klar til å taes i bruk i Costa Teguise. Arbeidet med senteret er ferdig, og nå jobber kommunen med å finne firmaer som kan drive stedet. Myndighetene ber folk om ikke å sette avfall utenfor porten før senteret åpnes. Det nye deponiet ligger i Avenida del Golf, like ved Calle de las Buganvillas.

Ny park i hovedstaden Arrecife

Regjeringen på Lanzarote har vedtatt å bevilge penger til en ny park ved Puerto Naos i havneområdet i Arrecife. Parken blir på 5200 m2, og skal inneholde grønne arealer, trær, benker med solbeskyttende tak, og muligheter for sportsaktiviteter. Parken får også busstopp for lokalbussen.

Mye plast på strender på øya La Graciosa
Plastbiter på stranda på La Graciosa. Foto: La Voz de Lanzarote

Forskere har funnet 100 gram plast per kvadratmeter på strender på øya La Graciosa nord for Lanzarote. Det er forskere fra universitetene i Alcalá og Madrid sammen med representanter for Verdens naturfond WWF som har funnet ut dette. Forskerne forteller at plasten ikke er lokal, men har drevet med strømmen over Atlanterhavet fra Nord-Amerika. Øya La Graciosa er en del av naturparken Chinijo. Ekspertene er redd for at mye av mikroplasten havner i magen til fisk og fugler, og deretter overføres til mennesker.

Campingplassen ved Papagayostrendene åpner 14.juni

Fra 14.juni kan man ta med seg teltet sitt eller campingvogna si og bo ved en av de beste strendene på Lanzarote, Papagayo ved Playa Blanca. Tilbudet er åpent til 16.september, og koster seks euro per natt. Det er 284 ledige plasser. Man kan bestille plass fra 11.juni ved å besøke Cabildo, regjeringsbygget i Arrecife.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast